Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Primii în lume la juniori

Ziarul de Vrancea
6 aug 2017 509 vizualizări

România a încheiat, ieri participarea la Campionatul Mondial de canotaj juniori din Lituania pe prima poziție a clasamentului pe națiuni, cu șase medalii, din care două de aur, două de argint și două de bronz

La CM de la Trakai, delegația tricoloră a obținut medaliile de aur la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu) și la patru vâsle feminin (Larisa Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Radiș, Tabita Maftei). Argintul a fost câștigat de echipajul de patru rame feminin (Ioana Acsinte, Elena Onciu, Geanina  Juncănariu și Alina Balețchi) și de cel de dublu rame masculin (Ștefan Berariu și Florin Lehaci), iar medaliile de bronz au revenit echipajului de opt rame cu cârmaci feminin și celui de patru rame masculin. Anul trecut, România a obținut o medalie de aur la Campionatele Mondiale de juniori. Pentru canotajul românesc urmează CE de tineret și CM de seniori de la sfârșitul lunii septembrie.

Güneș nu agreează varianta Lucescu

Tehnicianul echipei Beșiktaș, Șenol Güneș, a declarat că noul selecționer al Turciei, Mircea Lucescu, este cel mai bun dintre antrenorii străini care ar fi putut fi variante pentru echipa națională, însă el se aștepta ca la prima reprezentativă să fie numit un turc. "Urmează meciuri critice pentru echipa națională. Selecționerul cunoaște echipa Ucrainei și pe celelalte echipe. Mă așteptam să fie numit un antrenor de la noi, liber de contract. Lucescu este cel mai bun dintre antrenorii străini.Însă corect ar fi fost să fie numit un selecționer turc. Cred că nu este corect nici să spun: «De ce l-au luat pe el?». Mă aștept ca el să obțină rezultate bune", a spus Guneș, potrivit presei din Turcia. Țenol Guneș a precizat că dacă va fi nevoie de ajutorul său la națională, este dispus să îl ofere.  Mircea Lucescu a preluat în această săptămână conducerea tehnică a naționalei Turciei. înainte de a negocia cu Lucescu, conducerea federației turce a discutat cu Guneș, căruia i-a oferit un contract pentru ultimele meciuri din preliminariile CM din 2018. Dacă ar fi acceptat, Guneș ar fi antrenat atât echipa Turciei cât și pe Beșiktaș.

Răzvan Marin e realist

Mijlocașul Răzvan Marin a declarat, sâmbătă, pentru site-ul oficial al FRF, că echipa națională a României poate repeta prestația bună din meciul amical cu reprezentativa statului Chile, dar a precizat că șansele de calificare la Cupa Mondială din 2018 sunt mici. "Vreau să câștigăm ambele meciuri, cu Armenia și Muntenegru, pentru că sunt foarte importante pentru viitorul nostru. Din păcate, șansele de calificare sunt mici, dar, chiar și așa, ne dorim victoriile. Mi-aș dori ca Arena Națională să fie plină la partida cu Armenia, să îi avem alături de noi pe suporteri, care să ne încurajeze și pe care să îi răsplătim la final cu o victorie și cu un joc bun. Am făcut o partidă foarte bună la Cluj, cu Chile, reușind să întoarcem scorul. Eu cred că putem repeta prestația pentru că avem jucători valoroși în echipa noastră care pot face diferența", a spus Marin. România va întâlni Armenia, la 1 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională, în grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. În 4 septembrie, România va juca, în deplasare, de la ora 21,45, cu Muntenegru.

Scor de maidan la Timișoara

Nou promovata Ripensia Timișoara a învins, în prima etapă a Ligii a II-a cu scorl de 16-0 echipa Foresta Suceava. Echipa suceveană a decis să se înscrie în campionat și să joace cu juniorii până când își va rezolva problemele financiare. În plus, moldovenii au avut probleme cu autocarul și au ajuns în toiul nopții dinaintea meciului de la Timișoara. Cel mai bun marcator al bănățenilor a fost Mediop (șase goluri). Celelalte rezultate ale primei etape: ASA Târgu Mureș - Știința Miroslava 32-1; Luceafărul Oradea - Sportul Snagov 1-1; Dacia Brăila - ASU Politehnica Timișoara 2-3; FC Argeș - Pandurii Târgu Jiu 0-0; Chindia Târgoviște - UTA 0-1; Metaloglobus București - Olimpia Satu Mare 0-1; Academica Clinceni - Dunărea Călărași 4-1; CS Mioveni - CS Afumați 4-0; AFC Hermannstadt - CS Balotești 3-0

Amețit de căldură

Fotbalistul echipei CS Mioveni, Ionuț Burnea, s-a prăbușit pe teren, sâmbătă, la meciul de pe teren propriu cu CS Afumați, din Liga a II-a, din cauza caniculei, informează liga2.prosport.ro. Lui Burnea i s-a făcut rău în minutul 33 al partidei. Echipa medicală a intrat imediat pe teren și a reușit să-l stabilizeze pe jucător, care a părăsit terenul pe propriile picioare. Burnea a fost înlocuit cu Ichim.  Liga2.prosport.ro notează că probabil Burnea a amețit de la căldura sufocantă, la nivelul gazonului temperatura apropiindu-se de 40 de grade. CS Mioveni a câștigat meciul cu CS Afumați cu scorul de 4-0.

 

Șapte ani pentru neglijență

Liga senegaleză a suspendat clubul US Ouakam șapte ani din toate competițiile ca urmare a tragediei de la finala Cupei Ligii Senegalului. La meciul din 15 iulie, de la Dakar, au decedat opt persoane după o busculadă care a dus la prăbușirea unui zid. Gruparea US Ouakam a fost considerată vinovată pentru drama de luna trecută. Clubul a primit și o amendă de aproximativ 15.000 de euro. În cazul în care clubul va dori să revină în competiții după perioada de suspendare, echipa va fi integrată atunci în liga a patra. La 15 iulie, opt persoane au murit și alte 49 au fost rănite grav în urma violențelor care au avut loc, la stadionul Demba Diop din Dakar, în timpul finalei Cupei Ligii Senegalului. în arenă au avut loc violențe între susținătorii echipelor Ouakam și Stade de Mbour după fluierul final al primei reprize de prelungiri. Fanii s-au bătut și au aruncat cu diverse obiecte în adversari. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani, iar un zid s-a prăbușit sub presiunea suporterilor care încercau să iasă din st

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.