Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Primăria din Sibiu investește în stadion

Ziarul de Vrancea
19 mar 2018 1099 vizualizări

Stadionul Municipal Sibiu va intra într-un amplu proces de modernizare care va costa aproximativ 17 milioane de euro, fiind cea mai mare dintre investițiile pe care Primăria Sibiu le demarează în acest an.

În următoarele două săptămâni va fi gata proiectul tehnic, iar acesta va stabili exact care vor fi lucrările ce vor fi executate, a anunțat, ieri, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.  "Va fi o modernizare foarte complexă a stadionului. Vă vom face prezentarea, când avem proiectul tehnic gata. Vom avea gata în două săptămâni”, a anunțat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Potrivit acesteia, noul stadion va avea toate facilitățile prevăzute în marile competiții. Fodor a explicat faptul că proiectul este o adevărată provocare, având în vedere că lucrările se vor desfășura în paralel cu meciurile de fotbal.  Aceasta a explicat faptul că decizia modernizării stadionului a fost luată având în vedere faptul că echipa FC Hermannstadt are mari șanse să ajungă în Liga I de fotbal.

Europene de baschet 3X3, în România

FIBA Europe a anunțat, ieri, că România va găzdui ediția din 2018 a Campionatului European de baschet 3x3 pentru a treia oară de la înființarea  competiției, în 2014. Gazda turneului final va fi București, între 14-16 septembrie. La turneul final vor lua parte cele mai bune 12 echipe, la feminin și masculin, din Europa, titlul continental fiind deținut de Rusia (fete) și Letonia (băieți). Pentru turneul final se vor bate, în total, 59 de echipe naționale în preliminarii, din 33 de țări, fiind programate în vară trei turnee de calificare: la Constanța, Poitiers (Franța) și Escaldes-Engordany (Andorra). Echipa României are asigurată calificarea la turneul final din postura de națiune organizatoare. Din cele patru turnee finale derulate până acum, România a mai găzduit ediția din 2014, inaugurală, și pe cea din 2016. în urmă cu patru ani, naționala masculină a câștigat aurul european, iar doi ani mai târziu cea feminină a devenit vicecampioană a continentului. Baschetul 3×3 este disciplină olimpică de anul trecut și va debuta la JO din 2020 (Tokyo).

Tricolorii  s-au antrenat la Ploiești

Echipa națională a susținut ieri, un antrenament care s-a desfășurat pe arena "Ilie Oană" din Ploiești, în vederea meciurilor amicale cu Israel și Suedia. Selecționerul Cosmin Contra a avut la dispoziție pentru prima dată întreg lotul de jucători convocat pentru amicalele cu Isarel și Suedia. La ședința de pregătire, care a durat aproximativ 90 de mine, au fost prezenți toți cei 26 de jucători pe care Contra îi are la dispoziției pentru aceste două partide. Tricolorii pregătesc primele jocuri de pregătire din 2018, ei urmând să întâlnească reprezentativa Israelului, sâmbătă, de la ora 20:00, în deplasare și duelul cu Suedia, de pe 27 martie, de la ora 21:30, care va avea loc la Craiova, pe stadionul "Ion Oblemenco".

Remiză la inaugurare

Ultimul meci programat din etapa a II-a a play-out-ului Ligii I de fotbal s-a disputat luni seară și a inaugurat nocturna de pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.  Partida Sepsi – FC Voluntari s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, trei dintre cele patru reușite fiind marcate din penalty: Marinescu (‘45^1) pentru oaspeți, I. Fülöp (’49 și ’71). Singurul gol din acțiune a fost cel din care ilfovenii au egalat în prelungiri, prin Bălan (‘90^2). În urma acestui joc, în care ambii antrenori, Eugen Neagoe și Claudiu Niculescu au criticat arbitrajul, FC Voluntari se menține pe locul IX, cu 18 puncte, iar Sepsi stă pe poziția a XII-a, cu 2 puncte.

Turul de elită se mută din București

Primul meci al României din cadrul Turului de Elită U19, împotriva selecționatei similare a Serbiei, se va disputa pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești, astăzi, de la 19:30, după ce suprafața de joc a stadionului din Mogoșoaia a devenit impracticabilă din cauza ninsorii. În urma analizelor efectuate de delegatul UEFA asupra terenurilor de la Mogoșoaia și Buftea, pe care ar fi urmat să se dispute meciurile din cadrul Turului de Elită, găzduit de România, care se va desfășura în perioada 21-27 martie, s-a decis că suprafața de joc nu este practicabilă., Astfel, s-a luat hotărârea ca primele partide să se dispute în afara Bucureștiului. Celălalt meci din Grupa a IV-a, dintre Suedia și Ucraina, se va disputa pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu, de la ora 14:00. La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele șapte grupe de la Turul de Elită, plus țara gazdă. Tragerea la sorți pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai în Vassa, Helsinki.

Becali trebuie să scoată banii

Finanțatorul FCSB Gigi Becali a fost obligat de Curtea de Apel București la plata unor despăgubiri în valoare de 30.000 de euro, în urma procesului intentat de juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan. Decizia nu este definitivă. Curtea de Apel București a respins apelul formulat de Becali și a stabilit cuantumul despăgubirilor către Talpan la 30.000 de euro. Decizia admite recurs în 30 de zile de la comunicare. Finanțatorul echipei FCSB George Becali și juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, s-au contrat în repetate rânduri pe tema folosirii numelui "Steaua" și "Steaua București".

Cinci temerari și o temerară

Doar șase concurenți au încheiat cursa de 384 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633, care a fost câștigată de Tibi Ușeriu pentru a treia oară consecutiv. Între cei șase temerari s-a numărat și o femeie. La startul celei mai dificile curse din cadrul maratonului s-au înscris, în 8 martie, 23 de concurenți, între care și cei patru români – Tibi Ușeriu, care l-a și câștigat pentru a treia oară consecutiv, în timp ce Florentina Iofcea, Polgar Levente și Avram Iancu au abandonat în prima zi. Luni seară, organizatorii au anunțat rezultatele oficiale, conform cărora doar șase concurenți au încheiat cursa, după cum urmează: 1. Tibi Ușeriu, care a încheiat cursa în 15 martie (7 zile, 4 ore, 50 minute), 2. Tony Ellis (8 zile, 9 ore, 11 minute), 3. Paul Deasy și Mark Strathem (8 zile, 10 ore, 35 minute), 5. Jennifer Stronge (8 zile, 11 ore, 46 minute), 6. Pete Newland (8 zile, 12 ore, 40 minute). Între aceștia a fost și o femeie, Jennifer Stronge, iar locul IV nu a fost acordat, pentru că Deasy și Strathem au trecut deodată linia de sosire, clasându-se astfel pe locul 3.

 

Guerrero va fi audiat

Căpitanul naționalei statului Peru, Paolo Guerrero, va fi audiat la sfârșitul lunii aprilie de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după suspendarea în urma unui control antidoping cu rezultat "anormal", efectuat la 5 octombrie, la un meci al naționalei peruane cu Argentina. Inițial, Guerrero a fost suspendat un an, iar sancțiunea a fost apoi redusă la șase luni. însă el dorește anularea totală a sancțiunii.  În același timp, Agenția Mondială Antidoping (WADA) a cerut, la 19 februarie, o suspendare pentru cel puțin un an împotriva lui Guerrero, depistat pozitiv cu un metabolit de cocaină, o substanță interzisă, după un meci contra Argentinei, la 5 octombrie.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.