Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Prima victorie a clujenilor

Ziarul de Vrancea
10 ian 2018 501 vizualizări

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins marți, în deplasare, formația belgiană Belfius Mons-Hainaut, cu scorul de 85-81 (42-40), în cea de-a doua partidă din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

 Principalii marcatori ai meciului au fost Watson16 puncte, Kromah 14, pentru UBT, respectiv Jones 22, pentru echipa belgiană. La U BT Cluj a debutat slovenul Miha Lapornik, transferat săptămâna trecută. În urma rezultatului, campioana României acumulează trei puncte în clasamentul grupei L, iar Mons are două, pe ultimul loc.

Papp se duce lângă Latovlevici

Fundașul Paul Papp a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu posibilitate de prelungie cu încă un sezon cu gruparea Sivasspor, a anunțat, ieri site-ul oficial al clubului turc. Fostul fundaș al echipei Steaua București Paul Papp a evoluat din februarie până la finalul anului trecut la altă grupare din Turcia, Karabukspor. El și-a reziliat contractul cu ultima clasată din campionatul turc. Înainte de a ajunge în Turcia, Papp a jucat la FC Wil din iulie 2016. Paul Papp, în vârstă de 28 de ani, a mai evoluat  două sezoane la Steaua și a câștigat cu această echipă titlul, Cupa României și Cupa Ligii, în 2015. În cariera lui, Papp a mai evoluat la Unirea Dej, FC Botoșani, FC Vaslui, Farul, Chievo și Astra. Paul Papp s-a alăturat deja noii sale echipe, în cantonamentul din Antalya. La Sivasspor, locul 8 în prima ligă, ar putea ajunge un alt român, Iasmin Latovlevici, acum la Galatasaray.

Kuban are probleme cu Dan

Gruparea Kuban Krasnodar nu a respectat termenele la care trebuia să achite datoria față de fostul antrenor al formației ruse Dan Petrescu, astfel că riscă să fie depunctată, informează sport-express.ru. Directorul general al clubului, Ghennadi Krapivka, a refuzat să comenteze situația: "Nu voi spune nimic de Petrescu, nu este antrenorul nostru." Întrebat despre datorie, oficialul a precizat: "Lucrăm în acest sens." Tehnicianul Dan Petrescu a acceptat ca gruparea Kuban Krasnodar să îi achite în trei rate, în decembrie, ianuarie și februarie, suma pe care i-o datorează, a declarat impresarul Nicolae Pârnău pentru publicația sport-express.ru, la finalul lunii noiembrie. Impresarul a precizat atunci că prima rată trebuie plătită până la 25 decembrie 2017. Actualul antrenor al CFR Cluj a aceptat eșalonarea datoriei pentru ca fosta lui echipă să nu fie depunctată de Federația Rusă de Fotbal.

Răzvan nu ne face de râs

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat, marți, în sferturile de finală ale Cupei Greciei, după ce s-a impus în fața divizionarei secunde FC Trikala, cu scorul de 7-2 la general. Formația lui Lucescu a câștigat ambele meciuri, scor 5-1 în deplasare, în prima manșă, și 2-1, marți, pe teren propriu.  PAOK Salonic este deținătoarea Cupei Greciei. Pentru echipa lui Răzvan Lucescu urmează un meci programat în deplasare, pe 14 ianuarie, împotriva echipei AOK Kerkyra, în campionat. După 16 etape, PAOK ocupă locul trei, la egalitate cu AEK Atena, care se află pe poziția secundă, și la un punct de liderul Olympiacos.

“Tigroaicele” au ratat calificarea

Echipa de volei feminin CSM București a ratat miercuri, în deplasare, calificarea în optimile de finală ale Cupei CEV, după ce a fost învinsă de formația rusă Uralocika Ekaterinburg, scor 2-3 (23, -19, 15, -22, 8) și în manșa retur din 16-imile competiției. În tur, rusoaicele s-au impus, la București, cu 3-0 (25-19, 25-21, 25-21), iar cu dublă victorie se califică în optimile de finală ale Cupei CEV.CSM București a fost singura reprezentantă a României în Cupa CEV la feminin.

 

Pușcaș, în colimatorul Atalantei

Atacantul formației Benevento George Pușcaș este dorit și de echipa Atalanta, locul 7 în Serie A și calificată în semifinalele Cupei Italiei și în 16-imile Ligii Europa, informează tuttomercatoweb.it.  Atalanta se alătură unor formații din Serie B, între care Palermo, care doresc achiziționarea jucătorului împrumutat de Inter Milano la Benevento. Pușcaș a promovat cu Benevento în Serie A la finalul sezonului trecut, dar în această ediție de campionat are puține meciuri disputate pentru formația de pe ultimul loc al clasamentului primei ligi italiene. Internaționalul român de tineret, în vârstă de 21 de ani, a jucat în numai 11 dintre cele 20 de meciuri din acest sezon, în campionat, șapte ca titular, și a marcat un gol, în remiză obținută de Benevento, scor 2-2, cu Milan.

Bonusuri în afacerea Coutinho

The Guardian a dezvăluit, ieri, care sunt bonusurile pe care trebuie să le achite FC Barcelona clubului Liverpool, în urma transferului brazilianului Coutinho. Aceste bonusuri pot ajunge la 40 de milioane de euro, sumă înclusă în cei 160 de milioane de euro anunțați pentru transfer.  Barcelona va plăti cinci milioane de euro dacă fotbalistul va apărea de 25 de ori în tricoul său, suma crescând la 20 de milioane la 100 de meciuri. La fiecare calificare în Liga Campionilor, pentru următoarele două ediții, catalanii mai plătesc câte 5 milioane de euro, plus încă cinci milioane dacă vor câștiga competiția, clauză valabilă tot pentru următoarele două ediții. Toți acești bani trebuie achitați până în vara anului 2020. Mijlocașul brazilian de 25 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane și jumătate cu Barça și are avea o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro.

Djokovic a revenit la Kooyong

Tenismanul sârb Novak Djokovic (14 ATP), l-a învins, marți, cu scorul de 6-1, 6-4, pe austriacul Dominic Thiem, locul 5 ATP, într-un meci din cadrul turneului demonstrativ Kooyong Classic. Câștigător a 12 turnee de Grand Slam și fost numărul 1 mondial, Djokovic nu a mai jucase din iulie 2017, de la turneul de la Wimbledon, din cauza unei accidentări suferite la cotul drept. Djokovic a câștigat de șase ori Australian Open, ultima dată în 2016. Primul Grand Slam al anului va începe luni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.