Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Previziuni sumbre ale lui Nasty

Ziarul de Vrancea
27 mai 2018 846 vizualizări

CSU Craiova a câștigat, duminică, pe Arena Națională din Capitală, a 80-a ediție a Cupa României, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa din liga a doua AFC Hermannstadt

Dacă se ține cont de palmaresul fostei echipe Universitatea Craiova, acesta este al șaptelea trofeu al Cupei României pentru formația olteană, primul după 1993. După un început curajos al sibienilor, Gustavo a deschis scorul în min. 29, cu un șut de la 16 metri la colțul lung, după o acțiune la care au mai participat Băluță și Mitriță. În min. 58, Mitriță a marcat cu un șut în poarta goală din interiorul careului, servit de Băluță, care a inițiat o acțiune de contraatac, în urma unei pase a lui Gustavo.

SMURD-ul și-a făcut datoria...

Tehnicianul Gheorghe Mulțescu a declarat, duminică, la Digisport Matinal, că nu va mai antrena formația Astra Giurgiu din sezonul viitor. "Nu mai sunt antrenorul Astrei", a declarat Mulțescu. În vârstă de 66 de ani, Mulțescu a preluat Astra la începutul lunul aprilie, el fiind la al treilea mandat, după cele din 2001-2002 și 2012. La Astra, el l-a înlocuit pe Edward Iordănescu. Astra a încheiat campionatul pe locul 5 în play-off, cu 33 de puncte. În presă, se speculează numele lui Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani, ca fiind succesorul lui Mulțescu

Ricciardo a câștigat la Monte Carlo

Pilotul australian al echipei Red Bull, Daniel Ricciardo, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a șasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrariși de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes.Ricciardo s-a impus pentru prima dată pe străzile din Monte Carlo, a câștigat a doua oară în acest sezon o cursă și a obținut al optulea succes în carieră. În puncte s-au mai clasat, în ordine, Kimmi Räikkönen (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes), Esteban  Ocon (Force India), Pierre Gasly (Toro Rosso), Nico Hulkenberg (Rénault), Max Verstappen (Red Bull) și Carlos Sainz (Rénault). În clasamentul piloților, conduce Hamilton cu 110 puncte, urmat de Vettel (96) și Rircciardo (72), iar Mercedes conduce în topul constructorilor cu 178 puncte, față de 156 pentru Ferrari și 107 pentru Rénault. rmătoarea cursă, Marele Premiu al Canadei, va avea loc pe 10 iunie  la Montreal.

Froome a luat și “Il Giro”

Britanicul Christopher Froome de la echipa Sky a câștigat, duminică, a 101 ediție a Turului Italiei, reușind astfel săs e impună în cele mai importante curse cicliste, după ce a mai câștigat Turul Franței, în 2013, 2015, 2016 și 2017, și Turul Spaniei, în 2017. În vârstă de 33 de ani, Froome i-a devansat cu 46 de secunde pe olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), deținătorul titlului, și cu aproape cinci minute pe columbianul Miguel Angel Lopez (Astana). Ultima etapă, desfășurată pe străzile Romei, i-a revenit la sprint irlandezului Sam Benett.

Înlocuitor pentru Karius

Liverpool îl dorește pe portarul echipei AC Milan, Gianluigi Donnarumma, pentru a-l înlocui pe germanul Loris Karius, care a greșit grav în fnala Ligii Campionilor. AC Milan are probleme cu respectarea fair-play-ului financiar și este obligată să vândă jucători. Italienii cer 70 de milioane de euro pentru portarul lor de 19 ani, însă La Repubblica scrie că Liverpool ar putea să obțină transferul goalkeeper-ului în schimbul a numai 40 de milioane de euro plus cinci milioane bonus. Sursa citată mai notează că Liverpool nu ar avea concurență din partea altor cluburi pentru portarul italian.

Liga Campionilor pe filiera franceză

Echipa franceză de handbal masculin Montpellier HB a câștigat, duminică, Liga Campionilor, la Turneul Final Four de la Koln, după ce a învins în finala competiției formația HBC Nantes, cu scorul de 32-26 (16-13). Tot duminică, medalia de bronz a Ligii Campionilor a revenit echipei PSG Handball, scor 29-28 (14-15) cu câștigătoarea din 2017, HC Vardar, în finala mică a competiției. Astfel, primele trei locuri au fost ocupate de echipe din Hexagon.  În prima semifinală a F4, HBC Nantes a învins pe PSG Handball, cu 32-28 (17-14). A doua semifinală a avut-o câștigătoare pe Montpellier HB, cu deținătoarea trofeului, HC Vardar, scor 28-27 (14-11).

Medalii duium la Gravelines

Juniorii tricolori au câștigat șapte medalii, între care una de aur, la Campionatul European de canotaj, care s-a încheiat duminică, la Gravelines (Franța). România a participat cu 10 echipaje la CE din 2018, iar șapte dintre acestea au cucerit medalii, după cum urmează: aur la patru rame feminin. argint la dublu rame feminin și masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin și opt plus unu feminin, respectiv bronz cu echipajul de patru vâsle feminin. De asemenea, echipajul feminin de dublu vâsle s-a clasat pe locul 7, iar cel similar masculin pe locul 15.

A promovat și s-a retras

Căpitanul Parmei, Alessandro Lucarelli, a fost unul din jucătorii importanți ai formației în sezonul recent încheiat, în care gruparea a revenit în Serie A, după ce a intrat în faliment, în 2015 și a fost retrogradată în liga a patra. Duminică, la sărbătoarea ce a marcat promovarea, Lucarelli, care va împlini 41 de ani la 22 iulie, și-a anunțat retragerea din activitate. La 40 de ani, fundașul a jucat 32 de meciuri în Serie B și a marcat patru goluri. în total, el a evoluat în 350 de partide pentru Parma, din 2008. Alessandro Lucarelli este fratele mai cunoscutului Cristiano Lucarrelli, fost atacant, de asemenea jucător la Parma, dar și la echipe ca Valencia, Livorno, Lece, Torino sau ȘahtarDonețk, cu șase selecții în echipa națională. În semn de respect pentru Alessando, conducerea clubului a decis să retragă tricoul cu numărul 6, purtat de căpitan.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.