Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Previziuni sumbre ale lui Nasty

Ziarul de Vrancea
16 mai 2018 703 vizualizări

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, ieri că probabil sportul românesc va supraviețui mai puțin decât are el de trăit, avându-se în vedere banii investiți.

Dacă nu avem bani să dăm la sport înseamnă că o să dăm de 10.000 de ori mai mult la sănătate. Asta se întâmplă. Dacă suntem sănătoși nu mai mergem la doctor, ne costă mai puțin. E o rușine. Dacă la noi sportul nu e o prioritate… în orice țară, mică, mare, este o prioritate”, a spus Năstase. El a precizat că vor supraviețui cei “care mai au niște sponsori, niște parteneri serioși”. “La hochei mă gândesc că în 5-6 ani, zece ani o să avem 3-4 jucători foarte buni. Se investește foarte mult. Ar trebui să se investească și la alte sporturi, dar nu sunt sponsori peste tot”. Întrebat cât consideră că va mai supraviețui sportul românesc, Năstase a spus: “Nu știu… Mai puțin decât trăiesc eu”.

Lotul pentru Austria și Portugalia

Antrenorii Ambros Martin și Horațiu Pașca au definitivat lotul echipei naționale  de handbal feminin pentru jocurile cu Austria (31 mai, deplasare) și Portugalia (3 iunie, Buzău), ultimele două din campania de calificare la Campionatul European din 2018, ce va va loc în Franța. Cu excepția Cristinei Zamfir-Florianu (SCM Craiova), care a evoluat cu probleme medicale pe finalul acestui sezon, au fost convocate toate jucătoarele importante, în frunte cu Cristina Neagu și Crina Pintea..SCM Craiova, HC Zalău, HCM Râmnicu Vâlcea și Corona Brașov sunt echipele care dau câte trei handbaliste la lot. Din străinătate au fost convocate patru handbaliste, două din Ungaria și câte una din Franța și Muntenegru. În afara celor menționate din lot mai fac parte Iulia Dumanska, Denisa Dedu, Paula Vișan (portari), Cristina Florică, Larisa Tămas, Andreea Molnar, Cristina Laslo, Laura Pristăviță, Eliza Buceschi, Melinda Geiger, Laura Popa, Ana-Maria Dragut, Laura Chiper, Aneta Udriștioiu, Raluca Băcăoanu și Daniela Rațiu.  România este pe locul 1 în Grupa 4 după patru meciuri disputate și teoretic mai are nevoie de un succes pentru a se califica la turneul final din luna decembrie.

 

Rămânem tot acolo

Echipa națională a României ocupă locul 32 cu 737 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publictății joi, în care nu sunt modificării în primele 45 de poziții, față de luna trecută. Adversarele "tricolorilor" din Liga Națiunilor UEFA, competiția care va debuta în toamnă, se clasează astfel: locul 35 - Serbia (732 de puncte), locul 43 - Muntenegru (671) și locul 133 - Lituania (229). Primele zece poziții în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate următoarele echipe: Germania, Brazilia, Belgia, Portugalia, Argentina, Elveția, Franța, Spania, Chile și Polonia. Următorul clasament va fi dat publicității la 7 iunie.

Ledecky și-a bătut recordul

Înotătoarea americană Katie Ledecky și-a îmbunătățit cu cinci secunde recordul mondial pe care îl deține în proba de 1.500 de metri liber, în cadrul unui concurs care a avut loc la Indianapolis. Ledecky a fost cronometrată, ieri, cu 15 minute 20 de secunde și 48 de sutimi. Precedentul record, care îi aparținea, era inferior cu cinci secunde și a fost stabilit la Campionatele Mondiale de la Kazan (Rusia), în 2015. La concursul de la Indianapolis, care face parte din Swimming Pro Series, a doua sportivă clasată a încheiat cursa la 49 de secunde de învingătoare. În vârstă de 21 de ani, Ledecky are în plamares cinci medalii de aur (una la Soci și patru la Rio) și una de argint (la Rio) la JO, precum și 14 titluri mondiale. În afara recordului de la 1.500 de metri, ea deține cele mai bune performanțe din istorie la 400 metri și 800 de metri liber. Proba de 1.500 de metri liber nu a fost una olimpică până în prezent, dar va face parte din programul competiției ce va fi găzduită de Tokyo, în 2020.

Buffon părăsește Juventus

Portarul Gianluigi Buffon a declarat, ieri, că va părăsi gruparea Juventus Torino la finalul acestui sezon. Goalkeeper-ul de 40 de ani nu a precizat însă dacă își va încheia și cariera odată cu despărțire de Bătrâna Doamnă. "Sâmbătă, va fi ultimul meu meci la Juventus", a spus Buffon, care a precizat că a primit mai multe propuneri interesante și va anunța, săptămâna care urmează, ce va face în viitor. Buffon este la Juventus din 2011, după ce anterior a jucat la Parma. Cu formația din Torino, el a câștigat nouă titluri de campion al Italiei (fără cele două retrase, în 2005 și 2006), patru trofee ale Cupei Italiei, de cinci ori Supercupa Italiei, a jucat finala Ligii Campionilor de trei ori, în 2003, 2015 și 2017, disputând în total 875 de partide. Deja campioană, Juventus va întâlni, sâmbătă, de la ora 16.00, pe teren propriu, pe Verona, în ultima etapă din Serie A.

Griezmann se apropie de Barcelona

Jurnaliștii de la AS scriu că Barcelona intenționează să oficializeze transferul lui Antoine Griezmann (27 de ani), de la Atletico Madrid, în două săptămâni, chiar înainte de startul Cupei Mondiale. Catalanii lucrează de luni bune, prin intermediul lui Robert Fernandez, directorul tehnic, la rezolvarea mutării. Barcelona va plăti clauza de reziliere a lui Griezmann, 100 de milioane de euro. Oficialii de pe Camp Nou păstează încă liniștea în ceea ce privește acest aspect, însă atacantul francez s-a înțeles cu Barcelona încă din noiembrie 2017. Antoine Griezmann se află la Atletico Madrid din 2014, când a fost transferat de la Real Sociedad. De atunci, atacantul a strâns 208 meciuri, 112 goluri și 40 de pase decisive, timp în care și-a trecut în cont o Supercupă a Spaniei și trofeul Europa League, câștigat ieri.

 

Ranieri pleacă de la Nantes

FC Nantes anunțat, joi, pe site-ul oficial, că tehnicianul Claudio Ranieri părăsește gruparea franceză, astfel că nu se va afla la conducerea echipei lui Ciprian Tătărușanu în sezonul viitor. “Îi mulțumesc președintelui clubului pentru că m-a făcut să vin la Nantes, să revin în Franța și în Ligue 1. Le mulțumesc suporterilor, care au fost senzaționali. Le mulțumesc jucătorilor mei, pentru că prima parte a sezonului a fost magnifică, deși a doua parte a fost mai complicată. Au dat totul și pentru mine este important. M-am simțit foarte bine aici. Sper că Nantes va continua să progreseze”, a declarat Ranieri. Anunțul plecării lui Ranieri vine cu două zile înaintea ultimei etape a campionatului Franței, în care FC Nantes va întâlni, pe teren propriu, echipa Strasbourg. Echipa din Nantes ocupă locul 10 în clasamentul Ligue 1.

Proceduri disciplinare și la finală

UEFA a anunțat, ieri, că grupările Olympique Marseille și Atletico Madrid riscă sancțiuni ca urmare a neregulilor și incidentelor de la finala Ligii Europa, disputată la Lyon.Clubul Olympique Marseille este vizat de proceduri disciplinare pentru incidente în public, provocarea de daune, aprindere de torțe, aruncarea unor obiecte și întârzierea startului jocului. Atletico Madrid riscă sancțiuni din cauza aprinderii de torțe și a unui banner cu mesaj rasist. Cazurile vor fi analizate de Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA la 31 mai.

 

Arbitru arestat preventiv

Justiția sârbă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a arbitrului Srdjan Obradovic, bănuit că a influențat rezultatul unui meci din prima ligă, important în lupta pentru calificarea în Liga Europa.  Tribunalul superior din Novi Sat a luat această decizie cu scopul de a-l împiedica pe arbitru să inflențeze martorii în acest caz, a declarat pentru AFP Ivana Karapandzic,  purtător de cuvânt al instanței. Obradovici "este bănuit că a profitat de poziția sa oficială pentru a favoriza echipa gazdă în meciul dintre FC Spartak și FK Radnicki de la Subotica", a anunțat poliția, după ce l-a reținut, marți, pe central. Spartak Subotica a învins, duminică, pe teren propriu, pe Radnicki Nis, cu 2-0 (0-0), în etapa a VI-a a play-off-ului campionatului sârb, penultima. Ambele goluri au fost marcat din penalty, al doilea fiind acordat greșit, potrivit presei locale. Înaintea ultimei etape, Spartak este pe locul 3, cu 37 de puncte, și și-a asigurat în proporție ridicată participarea în preliminariile Ligii Europa, în timp ce Radnicki este pe locul 4, cu 34 de puncte.

A murit un țintaș de frunte

Multiplul campion la tir și fost component al loturilor naționale ale României, Gabriel Deaconu, a decedat, joi, la doar 36 de ani în urma unui infarct, anunță Clubul Sportiv Dinamo București. Gabriel Deaconu s-a născut pe 25 august 1981 la București. După o scurtă ucenicie la Olimpia, s-a alăturat în 1999 secției de tir de la CS Dinamo. Multiplu campion național la pușcă, Gabriel Deaconu a fost component al loturilor naționale de seniori și de juniori. Cea mai bună performanță a sa a fost locul 6 cu echipa României la Europenele de seniori din 2003, de la Plsen (Cehia), la 60 focuri culcat. A fost de asemenea campion balcanic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.