Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Praf și pulbere la gimnastică

Ziarul de Vrancea
27 oct 2018 569 vizualizări

Echipa feminină de gimnastică a încheiat calificările, ieri la CM de la Doha, pe locul 13, bifând astfel și calificarea la CM de anul viitor, unde ajung primele 24 clasate

Echipa României a încheiat cu un punctaj de 153.763 puncte (locul 13). Podiumul calificărilor la echipe a fost ocupat, în ordine, de SUA, Rusia și China. Gimnastele tricolore au ratat finalele pe aparate, doar Denisa Golgotă urmând a evolua în finală la individual-compus. În competiția masculină, România este reprezentată în finale doar de Andrei Muntean, la individual-compus (80.224 puncte în calificări). Echipa tricoloră s-a clasat pe locul 21 în calificări, ceea ce i-a adus calificarea la CM din 2019.

Mai avem handbal masculin?

Campioana mondială en-titre la handbal masculin, Franța, a învins duminică, la BT Arena din Cluj-Napoca, reprezentativa României, cu scorul de 21-31 (9-12), în cea de-a doua partidă a grupei a șasea preliminară. n prezența a peste 6.000 de spectatori, pentru România au înscris Racoțea 5 goluri, Humet 4, Ghionea 3, Bujor 3, Csepreghi 2, Szasz 2, Căbuț 1, Fotache 1 În cealaltă dispută a grupei, Lituania – Portugalia, scor 23-24 (10-12).  Tricolorii au bifat astfel a doua înfrângere în grupa a 6-a, nu au niciun punct, în timp ce Franța este lider, cu 4 puncte, după două etape. Pe locul II se află Portugalia (4 puncte), iar Lituania și Lituania completează clasamentul, ambele cu zero puncte.

Friptură galactică

Formația FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa Real Madrid, într-un meci din etapa a zecea a campionatului Spaniei, în care Luis Suarez a înscris trei goluri, unul dintr-un penalty acordat după consultarea VAR. Suarez a marcat în minutele 30 (penaltu), 75 și 83. Celelalte goluri ale catalanilor au fost înscrise de Coutinho (’11) și Vidal  (’87). Pentru Real Madrid a marcat Marcelo în minutul 50. Lionel Messi nu a evoluat, fiind accidentat.

Tragedie la Leicester City

Un elicopter aparținând conducătorilor de la Leicester City s-a prăbușit, sâmbătă, lângă King Power Stadium, după meciul cu West Ham United, din campionatul Angliei.  Potrivit unor surse apropiate grupării engleze, cinci persoane s-ar fi aflat la bordul elicopterului, între care patronul clubului , Vichai Srivaddhanaprabha, și fiica sa. În aparat se mai aflau doi piloți și o a cincea persoană, necunoscută deocamdată. Nu există informații privind eventuali supraviețuitori ai accidentului. Vichai Srivaddhanaprabha obișnuia să vină și să plece de la stadionul echipei sale cu elicopterul.

Starea Ligii a II-a

Rezultatele etapei a XIV-a: “U” Cluj – ACS Poli Timișoara 4-0; CS Mioveni – Daco-Getica 2-1; Metaloglobus – CS Balotești 1-0; Energeticianul – Clinceni 0-1; Aerostar Bacău – Ripensia Timișoara 2-0; FC Argeș - Dacia Brăila 4-1; ASU Politehnica – UTA 1-3; Luceafărul Oradea – Pandurii 1-0; Chindia Târgoviște – Sportul Snagov 4-1. Partida Petrolul Ploiești – Farul Constanța este programată astăzi. Indiferent de rezultatul acestui joc, primele trei clasate după 14 etape sunt Chindia (32 p), Academica Clinceni (30) și Sportul Snagov 30 p.

Glenn Hoddle în stare critică

Fostul internațional englez și fost selecționer al Angliei, Glenn Hoddle, a fost spitalizat în stare gravă, sâmbătă, în ziua în care împlinește 61 de ani.  Lui Hoddle i s-a făcut rău la sediul BT Sport, unde lucrează în calitate de consultant.  Glenn Hoddle are 53 de selecții în naționala Angliei, iar de-a lungul carierei a evoluat la Tottenham, AS Monaco, Swindon și Chelsea. El a fost selecționer al Angliei în perioada 1996/1999.

Unde a ajuns “marele Sven”

Tehnicianul suedez Sven-Göran Eriksson a fost numit, sâmbătă, în funcția de selecționer al naționalei din Filipine. Eriksson, în vârstă de 70 de ani, era liber de contract din iunie 2017, când a plecat de la Shenzhen FC. El a semnau un contract pe șase luni cu federația filipineză. Suedezul îi succede englezului Terry Butcher, care a fost selecționer doar două luni. Eriksson își va prelua atribuțiile săptămâna viitoare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.