Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Portarii lui Gigi au căutare

Ziarul de Vrancea
31 ian 2018 502 vizualizări

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri, că portarul Florin Niță va pleca la Sparta Parga, în schimbul sumei de două milioane de euro. Becali le-a mai cerut cehilor 500.000 de euro, dacă Sparta ajunge în Liga Campionilor.

Clubul din capitala Cehiei a transferat de curând un fost coechipier al lui Niță, Nicoale Stanciu, de la Anderlecht Bruxelles.  Omul de afaceri spune că în România sunt doar doi portari pe care îi dorește la FCSB, Plamen Iliev de la Astra și încă unul al cărui nume nu a dorit să-l dezvăluie. Totodată, Becali a mai spus că a primit o ofertă  inedită pentru portarul Andrei Vlad (18 ani). Un club străin îi oferea lui Becali un milion de euro și 50.000 pentru fiecare meci jucat de Vlad la FCSB, ca portarul să crească în valoare și, dacă decidea să-l transfere în următorii doi ani, gruparea interesată de român mai achita nouă milioane de euro.

Toșca, împrumutat la Benevento

Fundașul Alin Toșca a fost împrumutat până la finalul sezonului de Betis Sevilla la echipa de pe ultimul loc din Serie A, Benevento. Toșca, transferat în ianuarie 2017, de la FCSB la Betis, nu a jucat decât în șase partide în acest sezon, în LaLiga, din 21 de etape. Odată cu transferul spaniolului Marc Bartra de la Borussia Dortmund la Betis, internaționalul român nu mai avea multe șanse de a evolua în echipa antrenată Quique Setien. Alin Toșca a avut de ales între un împrumut la o echipă din liga a doua spaniolă sau unul la Benevento, formație pregătită de fostul fotbalist al CFR Cluj Ricardo De Zerbi. Românul a preferat Serie A, iar Benevento are posibilitatea să-l cumpere definitiv la finalul sezonului, cu două milioane de euro. În cariera lui, jucătorul de 25 de ani a mai evoluat la Unirea Urziceni, Săgeata Năvodari și FC Viitorul.

Olimpiada paralelă

Kremlinul a anunțat ieri organizarea unei competiții pentru sportivii ruși excluși de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang (9-25 februarie) din cauza scandalului de dopaj care a lovit Rusia. Într-un consiliu de miniștri, Vladimir Putin "a cerut guvernului să decidă organizarea unei competiții pentru sportivii noștri care n-au fost admiși să participe la Jocurile Olimpice", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă din Rusia.  

Câștigătorii vor obține prime echivalente cu cele pentru medaliile olimpice, a precizat Peskov. Ziarul Izvestia a evocat recent proiectul guvernului de a anunța un astfel de eveniment la Soci, orașul de la poalele Caucazului care a găzduit JO 2014. În 2016, Rusia a organizat, pe un stadion din Moscova, o reuniune pentru echipa sa de atletism, exclusă de la JO de vară de la Rio

Minaur a luat crema de la Odorhei

Handbaliștii sârbi Uros Vilovski și Milos Dragas au semnat contracte cu formația Minaur Baia Mare, după ce echipa la care au evoluat, HC Odorhei, s-a retras din Liga Națională. Uros Vilovski (33 de ani) a mai jucat la Minaur Baia Mare, iar în carieră a trecut și pe la echipe puternicwe ca  MKB Veszprem sau Bergischer HC, precum și în naționalele Serbiei și Ungariei. La rândul său, Milos Dragas (27 de ani), internațional sârb, a mai evoluat la RK Vardar Skopje, Bergischer HC și HC Metalurg Skopje. Ambii jucători au evoluat la HC Odorhei în acest sezon, dar au fost declarați liberi de contract după ce echipa s-a retras din Liga Națională, din cauza problemelor financiare. Vilovski și Dragas se pregătesc deja cu Minaur și ar putea debuta sâmbătă în partida cu Potaissa Turda.

FR Scrimă a rămas fără președinte

Fosta sportivă Laura Badea a demisionat, ieri, din funcția de președinte al Federației Române de Scrimă, ea invocând probleme grave de sănătate. Laura Badea și-a anunțat demisia în ședința de miercuri a Comitetului Executiv al forului. Acest subiect nu se afla pe ordinea de zi. Adunarea Generală pentru alegeri a FR Scrimă va avea loc în luna aprilie. Până atunci, postul de președinte va rămâne vacant, iar interimatul va fi asigurat de secretarul general Marius Florea. Laura Badea se afla la conducerea federației din 29 martie 2017.

Wild card după wild card

Jucătoarea rusă Maria Șarapova, locul 41 WTA, a prmit a 13-a invitație la un turneu, în zece luni, după expirarea suspendării pentru dopaj. Ea a fost invitată și la turneul de categorie Premier de la Dubai, care va avea loc între 19 și 25 februarie. În materialul de pe site-ul oficial al turneului de la Dubai, în care se anunță wild card-ul acordat rusoaicei, nu se precizează motivul pentru care Șarapova a lipsit de pe teren 15 luni. Șarapova, 30 de ani, va evolua la Dubai pentru prima dată după 12 ani. Ea a disputat o singură ediție a Dubai Duty Free Tennis Campionships, în 2006, când a fost învinsă în finală de belgianca Justine Henin, cu 5-7, 2-6. La Dubai, vor mai participa jucătoare valoroase ca Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina, Madison Keys și Ashleigh Barty. Înainte de această competiție are loc Qatar Open, iar Șarapova a fost invitată și la Doha, turneu la care este înscrisă și Simona Halep.

Prima eliminare a lui Mbappé

Formația Paris Saint-Germain a învins în deplasare, cu scorul de 3-2 (1-0), echipa Rennes și s-a calificat în finala Cupei Ligii Franței. Oaspeții au condus cu 3-0, prin golurile marcate de Meunier ('24), Marquinhos ( '53) și Giovani Lo Celso (‘)58. Pentru Rennes au marcat Sakho  ('85) și Prcic (‘90^2). Î minutul 63, Kylian Mbappé a fost eliminat, primind direct cartonașul roșu, pentru un fault asupra lui Ismaila Sarr. Deși Sarr a trebuit schimbat după atacul din spate al lui Mbappé, arbitrul a dictat eliminarea abia după ce a consultat înregistrarea video. Aceasta a fost primul cartonaș roșu din cariera fotbalistului de 19 ani. În ultimul act, PSG va evolua cu învingătoarea din meciul Monaco - Montpellier, care va avea loc miercuri.

A murit Azeglio Vicini

Azeglio Vicini, antrenorul cu care Italia a obținut medaliile de bronz la Cupa Mondială din 1990, a decedat, ieri, la Brescia, informează gazzetta.it. Născut la Cesena, Vicini ar fi împlinit 85 de ani la 20 martie. Vicini a fost jucător la Vicenza, Sampdoria și Brescia, la ultima formație începându-și cariera de antrenor. El a pregătit naționala under 21 a Italiei, cu care a jucat finala Campionatului European din 1986, apoi naționala "mare", între 1986 și 1991. La squadra azzurra, Vicini i-a succedat legendarului Enzo Bearzot, care a fost 11 ani în funcție. În ultima parte a carierei de selecționer, Bearzot și naționala italiană, campioni mondiali în 1982, au ratat calificarea la Euro-1984, în fața României, apoi au atins doar optimile de finală la CM-1986. Azeglio Vicini a revigorat naționala, care a ajuns în semifinale la Euro-1988, și a ocupat locul III la Cupa Mondială pe care Italia a organizat-o, în 1990. După ce Italia a ratat calificarea la Euro-1992, Vicini i-a lăsat locul de selecționer unui alt mare antrenor, Arrigo Sacchi. Azeglio Vicini a mai antrenat apoi echipele Cesena și Udinese.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.