Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Plai revine la națională

Ziarul de Vrancea
31 oct 2018 528 vizualizări

Reprezentativa România A va disputa sâmbătă un meci test în compania Kenyei, în Complexul Sportiv Ghencea. Din lotul ”Stejarilor” va face parte Daniel Plai, cel care a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și a absentat un an

”Sunt bine, în această săptămână s-a făcut un an de când am avut accidentarea și pot spune că am făcut o recuperare foarte bună și sper ca pe viitor să scap de aceste probleme de sănătate. A fost bine că am avut perioada de recuperare de care am avut nevoie, nu a pus nimeni presiune pe mine, am luat lucrurile ușor-ușor. încerc să fiu mai atent în ce privește pregătirea fizică pe care o fac, dar și încălzirea înainte de meci”, a declarat ex-ieșeanul Daniel Plai. Înaintea partidei, România A a organizat un cantonament de câteva zile, sub privirile antrenorilor Thomas Levremont, Daniel de Villiers și Dănuț Dumbravă.

Avram Iancu a tranversat Marea Neagră

Înotătorul de cursă lungă Avram Iancu a anunțat, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, că a reușit să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina și până la Istanbul, în perioada 2 septembrie - 31 octombrie. "Am ajuns la destinația finală! Sulina – Istanbul. Au fost 60 de zile! Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială. La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înșir n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi”, a scris Avram Iancu. Bibliotecarul a spus că prin această nouă reușită a sărbătorit Centenarul Marrii Uniri.

Am terminat-o cu gimnastica

Gimnasta americană Simone Biles a câștigat, joi, la Campionatul Mondial de la Doha, pentru a patra oară medalia de aur la individual-compus. Denisa Golgotă a fost pe locul 17. Podiumul finalei la individual-compus a fost ocupat, în ordine, de Simone Biles (SUA, 57.491 puncte), Mai Murakami (Japonia, 55.798) și Morgan Hurd (SUA, 55.732). Reprezentanta României, Denisa Golgotă, s-a clasat pe locul 17, cu un total de 51.865 puncte. Aceasta a fost singura finală feminină cu reprezentare tricoloră la CM de la Doha. Până acum s-au mai disputat finalele pe echipe, medaliile de aur revenind Chinei (masculin) și  SUA (feminin), respectiv cea masculină la individual-compus (rusul Artur Dalaloyan, aur – Andrei Muntean, locul 22). Campionatul Mondial de la Doha continuă vineri și sâmbătă cu finalele pe aparate.

Niculae la răcoare

Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al Interagro și patron al echipei de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul București la trei ani și  șase luni de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcționari publici și înalți demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice, acest lucru aducând Interagro un beneficiu de 600 de milioane de euro. Decizia magistraților nu este definitivă.

Real și Barça se joacă în Cupă

Formația Real Madrid a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa de liga a treia UD Melilla, în prima manșă a 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei. A fost primul meci al madrilenilor cu interimarul Santiago Solari pe banca tehnică, după demiterea lui Julen Lopetegui. Golurile au fost marcate de Benzema (’28), Asensio (’45), Odriozola ’(79) și Cristo (‘90^2). În aceeași fază, FC Barcelona, a învins, tot în deplarare, formația de liga a treia Cultural Leonesa, prin golul marcat în min. 90^1 de Clément Lenglet.. În minutul 90^4, de la Cultural Leonesa a fost eliminat Sergio Marcos. Ambele echipe din  LaLiga au folosit mulți jucători de rezervă

Ivan, în sferturile Cupei

Integralist în optimile de finală din Cupa Austriei, Andrei Ivan, s-a calificat alături de echipa sa, Rapid Viena, în sferturile competiției, după ce s-au impus cu 3-0 în fața formației Wolfsberger AC.  Primul gol al partidei a fost marcat în minutul 22 de atacantul sârb Andrija Pavlovic,  care a reușit dubla în ultimele minute ale primei reprize.  În partea a doua a meciului, mijlocașul austriac Knasmüllner a stabilit scorul final 3-0, iar Rapid Viena s-a calificat în sferturi, în detrimentul echipei, Wolfsberger AC, formație care este pe locul patru în clasamentul Ligii I din Austria, cu 18 puncte.

Peseiro, demis de la Sporting

Sporting Lisabona a renunțat la serviciile antrenorulu Jose Peseiro, a doua zi după eșecul din Cupa Ligii Portugaliei, anunță,  presa portugheză.  Președintele clubului lusitan, Frederico Varandas, l-a anunțat pe antrenorul de 58 de ani că îl va concedia imediat după eșecul de pe teren propriu cu Estoril, scor 1-2, din Cupa Ligii. Pentru Sporting este a patra înfrângere în acest sezon, iar în campionat ocupă locul V.  Cel mai probabil succesorul lui Peseiro va fi Paulo Sousa, fost antrenor la FC Basel, Fiorentina și Tianjin Quanjian. Peseiro fusese numit antrenor la Sporting în 1 iulie. Jose Peseiro a antrenat echipa Rapid în perioada iunie 2008 - ianuarie 2009. Ultima dată, el a pregătit Vitoria Guimaraes.

A scăpat repede din pușcărie

Vicepreședintele Federației Spaniole de Fotbal, Andreu Subies, arestat, marți, în cadrul unei anchete, el fiind suspectat de deturnare de fonduri, a fost eliberat după ce a fost audiat de un judecător. Alături de Subies, fost președinte al federației regionale catalane, a fost eliberat și un ult fost oficial al forului, Jose Contreras Arjona. Judecătorul Santiago Pedraz nu a decis nicio măsură de control judiciar în cazul celor doi, contrar dorinței procurorilor. Subies și Arjona

Iaquinta se simte distrus

Fostul fotbalist Vincenzo Iaquinta, condamnat miercuri la doi ani de închisoare, a anunțat că va face apel, el precizând că i-a fost distrusă viața “pentru nimic” și că este pedepsit doar pentru că este din Calabria.  “‘Mi-au distrus viața deși nu am făcut nimic. Sufăr de patru ani ca un câine, la fel și familia mea și copiii mei. și nu am făcut nimic. În familia mea, nici măcar nu știm ce este Ndragheta. Mi-au distrus viața pentru nimic. M-au judecat vinovat pentru că sunt din Calabria, dar am câștigat Cupa Mondială. Ni se va face dreptate”, a declarat Iaquinta. Fostul campion mondial din 2006, a fost condamnat, miercuri, la doi ani de închisoare, pentru deținere ilegală de arme de foc și legături cu gruparea mafiotă Ndrangheta. Tatăl lui Iaquinta, Giuseppe, antreprenor acuzat de asociere cu Ndrangheta, a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

Ibrahimovic și Rooney, vedete în MLS

Suedezul Zlatan Ibrahimovic, de la LA Galaxy, și englezul Wayne Rooney, component al DC United, se află pe lista nominalizaților pentru trofeul de cel mai bun jucător din MLS în 2018. Alături de cei doi, mai sunt nominalizați pentru premiul Landon Donovan MVP, jucătorii Miguel Almiron (Atlanta United), Josef Martinez (Atlanta United) și Carlos Vela (LAFC). Ibrahimovic și Rooney sunt nominalizați și pentru premiul pentru debutantul anului în MLS, alături de Carlos Vela. Premiul îi este acordat celui mai apreciat jucător cu experiență care a debutat în MLS în 2018. În plus, Zlatan Ibrahimovic este nominalizat pentru premiul pentru revenirea anului, acordat unui jucător din MLS care a trecut peste accidentări sau alte probleme și a obținut succese în sezonul regulat al MLS. Mai sunt nominalizați Osvaldo Alonso (Seattle Sounders) și Gyasi Zardes (Columbus Crew).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.