Sport

Mozaic știri sportive: Petricevic pleacă de la Cluj

Ziarul de Vrancea
13 iun 2017 552 vizualizări

Antrenorul bosniac Dragan Petricevic a anunțat, luni, că părăsește echipa de baschet feminin Universitatea Cluj, cu care a câștigat medaliile de argint în Liga Națională în acest sezon. Dragan Petricevic (48 de ani) a preluat echipa Universitatea Cluj în octombrie 2015, iar cea mai bună performanță obținută a fost titlul de vicecampion câștigat în 2017. La sosirea la Cluj, bosniacul a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate. Câștigător al Cupei României, în 2015, cu BC Timișoara, Petricevic a demisionat de la cârma echipei ulterior, invocând problemele financiare ale clubului. Anterior, el a pregătit echipele Universitatea Cluj, Poli Iași, West Petrom Arad, CSU Ploiești, Farul Constanța, CSU Sibiu. A cucerit patru titluri de campion, cu Universitatea Cluj, de două ori cu West Petrom Arad și cu CSU Ploiești. De asemenea, Petricevic mai are în palmares, tot la masculin, trei Cupe ale României, una cu CSU Ploiești și două cu BC Timișoara. La feminin a mai antrenat o singură echipă, Livas Târgoviște, cu care a cucerit titlul național în 2003. Echipa clujeană va fi condusă în continuare de fostul jucător Miljan Medvedj, care a fost secundul lui Petricevici în ultimele două sezoane.

S-a stins un mare atlet

Fostul multiplu campion de atletism Gheorghe Gușet (49 de ani a încetat din viață, în noaptea de duminică spre luni, la Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj a declarat pentru News.ro, managerul clinicii, dr. Adrian Molnar. "Decesul a surventi azi noapte. Așa cum v-am spus și după operație, a fost una foarte dificilă, iar cordul nu s-a comportat cum trebuie după și a cedat. A fost nevoie de medicamente din ce în ce mai multe, cordul a sângerat și s-a intervenit din nou, dar nu a mai rezistat, fiind vorba de insuficiență cardiacă post-circulație extracorporală", a declarat Molnar. Gheorghe Gușet, multiplu campion la aruncarea greutății, mai trecuse printr-o problemă gravă de sănătate, în 2008, când a fost diagnosticat cu insuficiență renală și a suferit un transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Sa Pinto îl pregătește pe Marin

Tehnicianul portughez Ricardo Sa Pinto a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei Standard Liège, unde este legitimat și mijlocașul Răzvan Marin, a anunțat, ieri, site-ul oficial al clubului belgian. Sa Pinto, în vârstă de 44 de ani, și-a încheiat cariera de jucător la Standard în 2007. Portughezul, care îl va înlocui la Standard Liège pe José Jeunechamps, a mai pregătit în cariera sa formațiile Sporting Lisabona, Red Star, OFI Creta, Atromitos Atena, Belenenses Lisabona și Al-Fateh. Standard a încheiat sezonul pe locul nouă în campionatul Belgie

Barcelona insistă pentru Veratti

Gruparea FC Barcelona oferă 100 de milioane de euro pentru transferul mijlocașului italian Marco Verratti, însă Paris Saint-Germain nu vrea să-l vândă pentru mai puțin de 150 de milioane de euro. Impresarul lui Verrati, Donato Di Campli, se va întâlni cu directorul sportiv de la PSG, Antero Henrique, pentru a discuta despre oferta Barcelonei, care îi propune jucătorului un salariu anual de 10 milioane de euro, primele nefiind incluse, cu patru milioane mai mult decât salariul actual de la echipa franceză. Gazzetta dello Sport notează de serviciile lui Verratti mai sunt interesate și cluburile Chelsea și Bayern München. În vârstă de 24 de ani, Marco Verratti joacă la Paris Saint-Germain din 2012.

Antognoni, manager la Fiorentina

Fostul internațional italian Giancarlo Antognoni a fost numit manager general la Fiorentina, echipa la care sunt legitimați Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi. "Pe lângă rolul de a fi în contact cu echipa și conducere tehnică, Giancarlo Antognoni va continua să reprezinte clubul la diverse evenimente", a anunțat Fiorentina. În vârstă de 63 de ani, Antognoni a evoluat la Fiorentina în perioada 1972-1987. În septembrie 2016, el l-a lăudat pe Ianis Hagi, afirmând că românul este un jucător foarte bun.

 

Wawrinka și-a luat antrenor pentru iarbă

Tenismenul elvețian Stan Wawrinka, locul 3 ATP, a anunțat că va lucra cu antrenorul american Paul Annacone în sezonul de iarbă. "Experiența lui Paul vorbește de la sine, el a lucrat cu cei mai mari jucători. El ne va ajuta să înțelegem mai bine jocul pe iarbă. Este un adevărat privilegiu și o onoare să-l avem alături de noi", a declarat Wawrinka. Annacone va colabora cu suedezul Magnus Norman, care îl pregătește pe elvețian din 2013. Paul Annacone, în vârstă de 54 de ani, a fost locul 12 în clasamentul ATP în 1986, iar ca antrenor a mai lucrat cu Pete Sampras, Tim Henman și Roger Federer.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.