Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Petrescu, prezentat oficial

Ziarul de Vrancea
10 ian 2021 777 vizualizări

Tehnicianul Dan Petrescu a fost prezentat oficial, luni, la Kayserispor, grupare cu care a semnat un contract pe un an și jumătate, cu opțiune pentru încă un an.

La ceremonia de luni au fost prezenți, alături de Dan Petrescu și de președintele clubului, doamna Berna Gozbași, primarul orașului Kayseri, Memduh Buyukkilic, dar și patru primari ai unor districte.“Sunt foarte bucuros că sunt aici. Nu am mai fost primit astfel la nicio echipă la care am fost până acum. Obiectivul nostru este să ducem echipa sus în clasament. Cel mai mult contează spiritul echipei. Am văzut asta la ultimele două meciuri. Vom arăta acest spirit și la partida cu Gaziantep FK. Fără să facem achiziții semnificative, vom menține echipa în prima ligă și anul viitor ne vom continua activitatea cu obiective mai mari”, a declarat Dan Petrescu.

Start cu stângul la judo

Judoka Andreea Chițu și Loredana Ohîi au pierdut,ieri, în primul tur la turneul Masters de la Doha, prima competiție de anvergură din 2021.Andreea Chițu a concurat în grupa B a categoriei 52 de kilograme și a fost învinsă de Majlinda Kelmendi (Albania/Kosovo), campioana olimpică din 2016 și multiplă medaliată europeană și mondială. La rândul său, Loredana Ohâi a fost învinsă în primul tur al grupei C, categoria 57 kilograme, de Sumiya Dorjsuren (Mongolia). La Doha, România îl mai are reprezentant pe Vlăduț Simionescu, la categoria plus 100 kilograme. Simonescu a fost repartizat în grupa A și îl va întâlni în primul tur pe olandezul Jur Spijkers. Primul concurs de judo din 2021 a adunat la start peste 400 de sportivi din 70 de națiuni.

Baschet de maidan

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit scorul-record al acestui sezon în Liga Națională de baschet feminin, 148-14 (45-2, 36-8, 34-2, 33-2) cu CSU Rookies Oradea, duminică, pe teren propriu. Sepsi SIC a depășit astfel scorul realizat pe 13 decembrie de CS Phoenix CSU Simona Halep Constanța, 123-40 cu aceeași echipă bihoreană. Echipa covăsneană a fost totuși departe de recordul pe care l-a stabilit pe 5 octombrie 2019, când a surclasat-o pe Phoenix Știința Constanța cu 178-31, la malul Mării.Rookies Oradea a suferit a zecea înfrângere din tot atâtea meciuri jucate în acest sezon, în șase dintre acestea adversarele sale marcând peste 100 de puncte.


Babunski se alătură Viitorului

FC Viitorul Constanța anunță că a ajuns la un acord cu jucătorul David Babunski, care a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și șase luni. În vârstă de 26 de ani (01.03.1994), David Babunski are opt selecții la naționala Macedoniei de Nord și evoluează ca mijlocaș ofensiv sau atacant. A fost format la celebra „La Masia”, unde a jucat pentru echipele de juniori U18 și U19, iar apoi pentru echipa secundă a clubului FC Barcelona. A mai fost legitimat la Steaua Roșie Belgrad, Yokohama, Omiya Ardija, iar în perioada martie - decembrie 2020, la FC Botoșani. El și-a reziliat de curând contractul cu echipa antrenată de Marius Croitoru.

Merită o pensie specială

Atacantul Kazuyoshi Miura, cel mai în vârstă fotbalist din lume, și-a prelungit cu un an contractul cu echipa din prima ligă japoneză Yokohama FC, informează mundodeportivo.es. El va împlini 54 de ani la 26 februarie, cu o zi înainte de începerea noului campionat.”King Kazu” este o legendă în Japonia. El a fost pe teren în 1993, când a avut prima ediție a J League, campionatul profesionist japonez.El a marcat ultima oară împotriva formației Thespakusatsu Gunma, în 2017, în divizia secundă a Japoniei, devenind cel mai bătrân jucător care a înscris într-un meci din liga profesionistă japoneză, la 50 de ani și 14 zile. Miura va disputa în acest an sezonul cu numărul 17 pentru Yokohama FC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.