Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Penalizări pentru campionatul viitor

Ziarul de Vrancea
21 mai 2017 620 vizualizări

 

Comisia de fond de licențiere din cadrul FRF a decis ca grupările ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu să pornească în viitorul campionat cu o penalitate de șase puncte, respectiv trei, pentru datoriile acumulate, au declarat pentru News.ro surse federale. Dintre toate echipele care au solicitat licență pentru Liga I, doar FC Brașov și Olimpia Satu Mare au primit aviz negativ, tot pentru datorii. FC Brașov ocupă locul V în clasamentul Ligii a II-a, iar Olimpia Satu Mare se poziționează pe 1X, după etapa a XXXV-a.  Conform acelorași surse, gruparea de prima ligă FC Voluntari, aflată pe locul IV în clasamentul play-out-ului,  intenționează să depună dosarul pentru obținerea licenței pentru a putea evolua în cupele europene. Gruparea ilfoveană, deși avea datorii către terți la termenul din 31 martie, le-a achitat în totalitate până la 30 aprilie. Echipa din Voluntari ar putea evolua în Liga Europa dacă înving în finala Cupei României.

Hammer, adică Ciocan

Pugilistul Cristian Ciocan și-a apărat cu succes centura WBO European la categoria grea într-o gală ce a avut loc la Hamburg. Ciocan l-a învins la puncte pe algerianul Zine Eddine Benmakhlouf, după zece runde. Ciocan a primit decizia în unanimitate, cei trei arbitri-judecători acordându-i victoria cu 96-94, 96-93, respectiv 96-93, la capătul unui meci de zece reprize pe care Christian Hammer, numele german de ring al gălățeanului, l-a dominat mai clar decât atât.  Cristian Ciocan a reușit să îl trimită la podea în runda a șasea pe algerian, care s-a accidentat la un picior și a șchiopătat restul meciului.  Cristian Ciocan, în vârstă de 29 de ani, a obținut a 22-a victorie la profesioniști. El are în palmares și patru înfrângeri. Românul a câștigat centura WBO în octombrie 2016, când l-a învins pe germanul Erkan Teper. El a boxat ulterior, la 4 februarie, cu britanicul David Pryce, în fața căruia s-a impus prin KO.

CSM a luat și Cupa

Campioana en-titre la handbal feminin, CSM București, a câștigat sâmbătă, la Ploiești, Cupa României, după ce a învins formația SCM Craiova în finala Turneului Final Four, cu scorul de 33-21 (18-11). Cu ocazia finalei Cupei României, CSM București le-a oferit plachete și flori jucătoarelor care părăsesc clubul sau își încheie activitatea – Cristina Vărzaru, Carmen Martin, Linnea Torstensson, Cristina Nan, Simone Böhme, precum și antrenorului Per Johansson, care va fi înlocuit din sezonul viitor de daneza Helle Thomsen. CSM București și-a egalat performanța din 2016, când a cucerit de asemenea titlul și Cupa României. Echipa din Capitală încheie astfel sezonul cu eventul, dar și cu medalia de bronz în Liga Campionilor. Tot sâmbătă, în meciul pentru medalia de bronz, CSM Bistrița a învins pe CSM Unirea Slobozia, scor 32-31 (15-16).

Steliștii, campioni la polo

Echipa de polo Steaua București a câștigat, duminică, în deplasare, cel de-al 14-lea titlu național din palmares, după ce a învins formația CSM Digi Oradea, cu scorul de 6-5 (4-3, 2-0, 0-1, 0-1), în cea de-a patra partidă din  cinci programate în finala Superligii Naționale, scorul general fiind de 3-1. în primele două meciuri ale finalei, Steaua a câștigat pe teren propriu cu 9-3 (2-0, 3-2, 3-0, 1-1) și 10-7 (5-4, 4-0, 0-1, 1-2), iar sâmbătă, la Oradea, CSM s-a impus cu 9-5 (3-2, 2-0, 2-1, 2-2), astfel că scorul general este de 3-1 în favoarea echipei din Capitală, care a câștigat titlul național. în 2016 a avut loc aceeași finală, titlul fiind cucerit tot de Steaua București, care are acum 14 astfel de trofee în palmares, în timp ce formația CSM Digi Oradea are nouă.

Doliu în scrima românească

Federația Română de Scrimă a anunțat că Dan Găureanu, antrenorul de sabie de la CSA Steaua și de la lotul național de sabie, a încetat din viață sâmbătă.

Fost campion național la sabie în 1993, 1994 și 1994, Dan Găureanu a cucerit două medalii de bronz la Campiontul Mondial cu echipa României, în 1994 și 2001. De asemnea, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1992 și 2000. După ce s-a retras din activitatea competițională, Dan Găureanu s-a ocupat de pregătirea lotului național de sabie seniori al României alături de Mihai Covaliu, până în 2016, și alături de Florin Zalomir din 2016 și până în prezent. La 15 noiembrie, Dan Găureanu ar fi împlint 50 de ani.

 

Icardi, selecționat în naționala Argentinei

Atacantul formației Internazionale Milano, Mauro Icardi, a fost convocat la naționala Argentinei pentru prima oară după patru ani. El a fost chemat pentru meciurile amicale cu Brazilia și Singapore.  Icardi, golgeter și căpitan la Inter Milano, nu a mai fost convocat după ce a început o relație cu Wanda Nara, pe atunci soția fotbalistului Maxi Lopez, lucru extrem de criticat în Argentina. Prima și singura sa selecție la naționala Argentinei datează din octombrie 2013. În lotul convocat nu figurează Sergio Agüero sau Ezequiel Lavezzi, dar se află Javier Mascherano, Angel Di Maria, Lionel Messi, Gonzalo Higuaín sau Paulo Dybala. Argentina joacă în compania Braziliei la 9 iunie și cu Singapore în 13 iunie.

Celta schimbă antrenorul

Clubul Celta Vigo a anunțat, sâmbătă, că tehnicianul Eduardo Berizzo se desparte de gruparea spaniolă, cu care a ajuns în acest sezon până în semifinalele Ligii Europa. "Eduardo Berizzo și staful său nu vor rămâne la Celta pentru sezonul viitor. Se încheie trei ani minunați, de creștere continuă în plan sportiv, social și instituțional. Trei ani cu un antrenor care a făcut istorie și care nu va fi uitat niciodată de club și de fani", se arată pe site-ul clubului Celta Vigo. Berizzo a preluat conducerea tehnică a echipei Celta Vigo în mai 2014. Celta Vigo se afla înaintea ultimului său meci din acest sezon, pe locul 13 în clasamentul La Liga, cu 44 de puncte, cu două mai puține decât echipele de pe pozițiile 11 și 12, Malaga și FC Valencia.

Arsenal, cu capital uzbek

Miliardarul uzbek Alișer Usmanov a făcut o ofertă de 1,1 miliarde de euro pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni la Arsenal Londra.  Usmanov deține 30 la sută din acțiuni, dar nu face parte din consiliul de administrație și nu poate lua nicio decizie privind echipa. În aprilie, Usmanov afirmase că principalul acționar Stan Kroenke este vinovat pentru situația echipei, care riscă să rateze participarea în Liga Campionilor pentru prima oară în 21 de ani. "Oferta lui Usmanov reprezintă o veste minunată. Ceva trebuie să se schimbe, indiferent că este vorba de managerul Arsène Wenger sau de schimbări în consiliul de administrație", a declarat fostul jucător Ian Wright. Wenger pregătește echipa din 1996, iar consiliul de administrație va decide la 27 mai, după finala Cupei Angliei cu Chelsea, dacă francezul va rămâne în continuare la Arsenal.

Fotbalist ceh sinucigaș

Fostul internațional ceh de tineret David Bystron, în vârstă de 34 de ani, s-a sinucis vineri, a anunțat presa din Cehia. Conform cotidianului ceh Sport, Bystron a fost găsit spânzurat în subsolul casei sale din Elveția. După ce s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist, cehul juca pentru echipa elvețiană de amatori US Schluein Ilanz. David Bystron, care evolua pe postul de fundaș central, a jucat în cariera sa la formațiile Banik Ostrava, Levski Sofia, Viktoria Plzen și Sigma Olomouc. A câștigat de două ori titlul în Cehia, cu Banik Ostrava și Viktoria Plzen, și o dată în Bulgaria, cu Levski Sofia. Bystron a fost depistat pozitiv cu metamfetamină după meciul Viktoria Plzen - BATE Borisov, din sezonul 2011-2012 al Ligii Campionilor, a fost suspendat doi ani și a ratat șansa de a juca la Campionatul European din 2012. David Bystron este al doilea jucător ceh care se sinucide în ultima lună, după fundașul Frantisek Rajtoral, care juca la Gaziantepspor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.