Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Partenerul lui Mergea s-a dopat

Ziarul de Vrancea
24 oct 2017 727 vizualizări

Tenismanul Adrian Barbu, locul 506 ATP de dublu, partener al vicecampionului olimpic Florin Mergea, locul 49 ATP, a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat la 16 august, la turneul challenger de la Meerbusch, Germania.

Potrivit ITF, în eșantionul de urină al lui Barbu, sportiv în vârstă de 34 de ani, s-au descoperit nandrolon și metenolon. La 12 octombrie, Barbu a fost acuzat de încălcarea regulamentelor antidoping și s-a decis suspendarea sa provizorie, din data de 22 octombrie. Adrian Barbu avea dreptul de a contesta suspendarea provizorie, dar nu a făcut-o, menționează ITF. La turneul de la Meerbusch, Adrian Barbu și Florin Mergea au fost eliminați în primul tur, de cuplul Jonas Luetjen/Karim-Mohamed Maamoun (Germania/Egipt), cu scorul de 4-6, 6-4, 10-5. De la competiția din Germania, Barbu a mai jucat în echipă cu Mergea două turnee, la Chitila, un turneu Futures în care au pierdut în finală, și la Brașov, un alt turneu Futures, pe care l-au câștigat. La următoarele două competiții, ultimele dinaintea suspendării și tot de categorie inferioară, Barbu a evoluat cu Victor Cornea și cu Adrian Ungur.

 

Hațegan arbitrează Brazilia Anglia

FIFA a decis ca o brigadă românească să conducă duelul dintre Brazilia și Anglia, din semifinalele Cupei Mondiale U17, care are loc în aceste zile în India, informează FRF. La centru se va afla Ovidiu Hațegan, care va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. De-a lungul carierei, Ovidiu Hațegan a fost delegat și la alte competiții importante, precum Cupa Mondială U20, Jocurile Olimpice 2016 și Campionatul European 2016.  Meciul Brazilia - Anglia va avea loc, miercuri, de la 14.30, la Kolkata. 

 

Craiova cu Debrecen, Zalău cu Hypo

Echipa de handbal feminin SCM Craiova va întâlni echipa ungară DVSC Debrecen, iar HC Zalău pe Hypo Viena, în turul III al Cupei EHF, potrivit tragerii la sorți de ieri de la Viena. SCM Craiova a intrat în competiție direct în turul III și va juca în compania formației Debrecen, la care evoluează și internaționala Mădălina Zamfirescu, în 11-12 noiembrie pe teren propriu, respectiv o săptămână mai târziu în deplasare. La aceleași date, HC Zalău se va duela cu campioana Austriei, Hypo Viena, într-o confruntare dificilă pentru echipa lui Gheorghe Tadici, având în vedere că adversara a evoluat în preliminariile Ligii Campionilor. Manșa tur va avea loc la Viena, iar returul la Zalău. Meciurile din turul III vor avea loc în 11-12 noiembrie, respectiv 18-19 noiembrie, iar câștigătoarea se va califica în faza grupelor, cu partide programate începând cu data de 6 sau 7 ianuarie 2018.

 

Hapoel a învins în campionat

Formația Hapoel Beer Sheva, adversară a FCSB în grupele Ligii Europa, a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Maccabi Tel Aviv, într-un meci din etapa a opta a campionatului Israelului. Golurile au fost marcate de Nwakaeme (’62) și Sahar (’68). Oaspeții au înscris prin Atzili, în minutul 89. În minutul 20, de la Beer Sheva a fost eliminat Elhamed. Hapoel Beer Sheva ocupă locul patru în clasamentul campionatului Israelului, cu 14 puncte (șapte jocuri). Lider este echipa lui Gabriel Tamaș, Hapoel Haifa, cu 20 de puncte (opt jocuri). FCSB și Hapoel Beer-Sheva s-au întâlnit la 19 octombrie, în Israel, scor 2-1 pentru echipa bucureșteană, și vor mai juca la 2 noiembrie, la București, în grupa G a Ligii Europa.

Djokovic se întoarce după Crăciun

Tenismanul sârb Novak Djokovic  fost număr 1 mondial, va reveni în competiție la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, din perioada 28-30 decembrie, au anunțat organizatorii. Djokovic, locul 7 ATP acum, nu a mai participat la competiții după turneul de la Wimbledon, din cauza unei accidentări la cot. La Abu Dhabi va participa și elvețianul Stan Wawrinka, care, la fel ca și Djokovic,  nu a mai jucat din iulie, din cauza unei operații la genunchiul stâng. Numărul 1 mondial, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Pablo Carreño-Busta și Milos Raonic sunt ceilalți participanți la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.

Flacără olimpică second hand

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018 a fost aprinsă, ieri, în Grecia, la Olimpia, unde a avut loc prima dată competiția olimpică, în antichitate. Din cauza vremii nefavorabile, nori și ploaie ușoară, torța olimpică a fost aprinsă de actrița elenă Katerina Lehou, în rolul Marii Preotese, de la o flacără obținută în timpul repetițiilor de luni. De obicei, flacăra este aprinsă cu ajutorul unei oglinzi concave care focalizează razele soarelui. Acest lucru a fost posibil în cadrul repetițiilor de luni. A fost prima dată de la JO de vară din 2000 de la Sydney când torța olimpică este aprinsă de la o "flacără de rezervă". Apostolos Angelis, specialist în probele de schi fond, a purtat primul torța olimpică, el fiind urmat de fostul fotbalist sud-coreean Park Ji-sung.

 

Antrenor demis la Depor

Antrenorul Pepe Mel a fost demis de la Deportivo La Coruña, echipă la care evoluează Florin Andone și Costel Pantilimon. Pepe Mel a fost demis după eșecul din meciul de pe teren propriu de luni, cu Girona. În nouă etape, Deportivo a înregistrat două victorii, două remiză și cinci înfrângeri și se află pe locul 16 în clasament. El a fost numit antrenor în luna februarie. Până la numirea noului antrenor, interimatul va fi asigurat de Cristobal Parralo, tehnicianul echipei de tineret.

 

O nouă înfrângere la fotbal feminin

Reprezentativa feminină de fotbal a României a fost învinsă, ieri, în deplasare, cu scorul de 0-3, de naționala Italiei, într-un meci din preliminariile CM din 2019.  În primele două meciuri din preliminarii, echipa României a fost învinsă pe teren propriu de Italia, scor 1-0, și de Belgia în deplasare, scor 3-2. În următorul meci, România va întâlni Republicii Moldova, la 28 noiembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.