Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Partener surpriză pentru Mergea

Ziarul de Vrancea
19 nov 2017 554 vizualizări

Tenismanul Florin Mergea, locul 53 în clasamentul ATP de dublu, a anunțat, duminică, pe Facebook, că în prima parte a anului viitor va face pereche cu sârbul Nenad Zimonjic, locul 36 mondial.

"Am fost destul de norocos în viață să cunosc și să am alături de mine oameni deosebiți. La fel și în cea legată de tenis. înainte de a vă spune cu cine voi juca în prima parte a anului viitor, aș dori să-i mulțumesc lui Adi pentru colaborarea noastră și sper să iasă cu bine din provocarea căreia trebuie să-i facă față. Nenad Zimonjic  e un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. Eu și Zimo ne-am tot tatonat reciproc în ultimii ani dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intențiile noastre să devină realitate. Totul are o limită însă, de aceea mă bucur să vă spun că, începând cu startul lui 2018 vom juca împreună", a scris Mergea pe Facebook. În iulie, Mergea a anunțat că va face pereche cu Adrian Barbu, locul 506. Cei doi au disputat câteva turnee până când Barbu a fost suspendat pentru dopaj.

Români la derbiul Romei

Formația AS Roma, cu Bogdan Lobonț rezervă, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa lui Ștefan Radu, Lazio, într-un meci din etapa a XIII-a a campionatului Italiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Perotti (’49  - penalty) și Nainggolan (’53).. Pentru Lazio a înscris Immobile, în minutul 72, din penalty. Ștefan Radu a jucat până în minutul 77. La meci au asistat Adrian Mutu și Cosmin Contra, care încearcă să-l convingă pe Radu să revină la sentimente mai bune față de echipa națională.

Henry, selecționer?

Clubul Sunderland a anunțat, duminică, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei este Chris Coleman, care a semnat un contract valabil doi ani și jumătate. Coleman a condus deja primul antrenament la Sunderland, duminică dimineață. Zilele trecute, Chris Coleman a renunțat la conducerea tehnică a echipei naționale a Țării Galilor. În vârstă de 47 de ani, Coleman îl înlocuiește la Sunderland pe Simon Grayson, demis după ce echipa a obținut doar o victorie în 17 etape. Cu 11 puncte, formația la care a evoluat Costel Pantilimon, etrogradată în sezonul trecut, e pe locul 24, ultimul, în Championship. Conform “Sunday Mirror”, că federația galeză are de ales între Ryan Giggs, Craig Bellamy și fostul internațional francez Thierry Henri!

Plzen rupe tot

Formația Viktoria Plzen a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Slovacko, într-un meci din etapa a XIV-a a campionatului Cehiei. Pentru Plzen este al 14-lea succes în tot atâtea etape. Golurile învingătorilor au fost marcate de Kopic  (’18, ’71), Reznik (’36 - penalty) și Hejda (’58). Pentru gazde a înscris Reinberk, în minutul 90. Viktoria Plzen a evoluat în următoarea formulă: Kozacik – Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky – Horava, Hrosovsky – Petrzela (‘90^10. Cermak), Kolar, Kopic (‘90^4 – Pilar) – Bakos (’69 – Reznicek). FCSB și Viktoria Plzen s-au întâlnit la 14 septembrie, scor 3-0, iar returul va avea loc joi, 23 noiembrie, în Cehia, în grupa G a Ligii Europa.

A murit “Hercule de buzunar”

Fostul sportiv turc Naim Suleymanoglu, multiplu campion mondial și olimpic la haltere, a încetat din viață, sâmbătă, la vârsta de 50 de ani. Potrivit Hurriyet, Suleymanoglu a fost internat la 28 septembrie într-un spital din Istanbul, el suferind de insuficiență hepatică din cauza unei ciroze. La 6 octombrie, fostul sportive a fost supus unui transplant de ficat.În urmă cu o săptămână, Suleymanoglu a fost operat de urgență, el suferind o hemoragie intracraniană. Fostul campion a murit, sâmbătă, în spital. Naim Suleymanoglu, supranumit “Hercule de buzunar” pentru că avea înălțimea de 1,47 metri, a stabilit de-a lungul carierei sportive șase recorduri mondiale și a câștigat de trei ori aurul olimpic, în 1988, 1992 și 1996, la categoria -60 kg. De asemenea, el a câștigat de cinci ori aurul mondial și de două ori pe cel european, la categoriile -60 kg și -64 kg. El a concurat mai întâi pentru țara sa natală, sub numele de Naim Suleimanov și Naum Șalamanov și apoi pentru Turcia

 

Murray se desparte din nou de Lendl

Tenismanul Andy Murray, locul 16 ATP, fost numărul 1 mondial, a renunțat a doua oară la colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl. "Îi sunt recunoscător lui Ivan pentru tot ajutorul lui și pentru sfaturile pe care mi le-a dat de-a lungul anilor. Am avut succes și am învățat multe, ca echipă. Mă concentrez acum pe pregătirea pentru Australia, cu echipa pe care o am. Mii de mulțumiri lui Ivan, îi doresc tot ce e mai bine", a declarat Murray. Lendl l-a antrenat prima dată pe jucătorul scoțian în perioada 2012-2014, când acesta a obținut titluri la Wimbledon și US Open și prima medalie olimpică de aur, la Londra. Apoi Murray a colaborat cu fosta jucătoare Amélie Mauresmo, înainte de a-l readuce în echipa sa pe Lendl, anul trecut. Cu fostul mare tenismen ceh, Andy Murray a câștigat din nou la Wimbledon și a cucerit a doua medalie de aur, la JO de la Rio. Însă în acest an, britanicul a câștigat doar un turneu și a pierdut locul I ATP. Murray nu a mai evoluat în meciuri oficiale de la turneul de la Wimbledon, din cauza unei accidentări la șold.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.