Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ovidiu Hațegan, în Europa League

Ziarul de Vrancea
6 mar 2018 528 vizualizări

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat să conducă partida RB Leipzig – Zenit Sankt Petersburg, din manșa I a optimilor de finală ale Europa League

Arbitrul arădean îi va avea ca asistenți pe Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Cel de-al patrulea oficial va fi Radu Ghinguleac, iar arbitrii adiționali vor fi Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu. Meciul se va disputa joi, de la 22.05, pe arena Red Bull, din Leipzig.

Alvarez a fost prins dopat

Boxerul mexican Saul "Canelo" Alvarez a fost depistat pozitiv cu clenbuterol, a anunțat firma de impresariat Golden Boy Promotions. Sportivul s-a supus voluntar unui test antidoping, care a relevat substanța interzisă în corpul lui. Alvarez spune că a consumat carne contaminată. În Mexic, folosirea, ilegală, a unui mix ce conține clenbuterol este des întâlnită în creșterea animalelor, cu scopul de a produce o carne mai slabă.  Alvarez ar urma să-l întâlnească pe campionul mondial la categoria mijlocie Ghenadi Golovkin din Kazahstan, la 5 mai. În urma controlului pozitiv, Saul Alvarez va părăsi Mexicul și se va antrena în SUA, unde va fi supus unor alte teste antidoping.

În numele șefului, amin!

Jack Gray, 24 de ani, a câștigat, duminică, Semimaratonul Cambridge, cu timpul de o oră, șase minute și 52 de secunde, dar a fost descalificat după ce a mărturisit că nu este Andrew Rawlings, numele sub care a concurat. Gray, planificator de transport la o companie, le-a spus organizatorilor după ce a trecut linia de sosire că a concurat în numele șefului său de 49 de ani, care s-a accidentat înaintea cursei. El spune că a încercat să-i contacteze pe organziatori înainte de cursă, fără succes însă. După ce a trecut linia de sosire, Andrew Rawlings a fost anunțat ca învingător al competiției la care au luat startul peste 7.000 de persoane.

Hapal, noul antrenor al Spartei

Fostul internațional ceh Pavel Hapal a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei Sparta Praga, la care evoluează jucătorii Florin Niță, Nicolae Stanciu și Bogdan Vătăjelu. În vârstă de 48 de ani, Hapal îl înlocuiește pe italianul Andrea Stramaccioni, care a fost demis din cauza rezultatelor slabe. Ca jucător, Pavel Hapal a evoluat la Sigma Olomouc, Dukla Praga, Bayer  Leverkusen, Tenerife, dar și la Sparta Praga, în 2000. El are 21 de selecții în echipa Cehoslovaciei și 10 în cea a Cehiei. Și-a încheiat cariera în iunie 2002 și a devenit antrenor, pregătind formațiile SFC Opava, Mlada Boleslav, FC Nitra, MSK Zilina și Zaglebie Lubin. Cu MSK Zilina a câștigat titlul în Slovacia și s-a calificat în faza grupelor Champions League, în care a evoluat împotriva echipelor Chelsea, Olympique Marseille și FC Spartak Moscova. Ultima dată, Pavel Hapal a fost selecționerul echipei Slovaciei Under 21 din 2015, cu care a participat la turneul final al EURO 2017, în Polonia

Atleții ruși rămân suspendați

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a decis, ieri să mențină suspendarea sportivilor ruși, în vigoare din 2015 din cauza dopajului din Rusia. La recomandarea unui grup de lucru antidoping, “Consiliul IAAF a hoărât menținerea suspendării Federației Ruse de Atletism. Deși numeroase condiții pentru ridicarea suspendării au fost îndeplinite, mai sunt unele care nu au fost.  De exemplu, federația rusă și Agenția Rusă Antidoping încă nu au prezentat programul de distribuire a testelor antidoping pentur 2018, care ar fi arătat un nivel de teste adecvat. În plus, federația rusă nu a demonstrat că a rezolvat problemele juridice care au împiedicat aplicarea suspendărilor provizotii legate de cazuri de dopaj”, a declarat Rune Andersen, expert medical al IAAF. Federația Rusă de Atletism este suspendată din noiembrie 2015.

Diagnostic: brahicardie

Căpitanul echipei Fiorentina, Davide Astori, a murit din cauza unei probleme cardiace, a anunțat, ieri procurorul Antonio De Nicolo, după autopsia fotbalistului. “Este vorba de o moarte de cauză cardiacă, fără indicii macroscopice, probabil o brahicardie, bătăile inimii încetinindu-se, până când inima s-a oprit ”, a spus De Nicolo, precizând că s-a constatat și că fotbalistul avea edem pulmonar și congestie poliviscerală. Pentru stabilirea unui diagnostic definitiv sunt necesare însă investigații histologice detaliate, a adăugat procurorul. Bradicardia constă în scăderea frecvenței cardiace sub 60 de bătăi pe minut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.