Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Opt eseuri marcate de “stejari”

Ziarul de Vrancea
25 iun 2017 643 vizualizări

Echipa națională de rugby a României a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 56-5 (35-0), reprezentativa Braziliei, într-un meci test disputat pe stadionul Arcul de Triumf din București.

''Stejarii'' au reușit nu mai puțin de opt eseuri în acest meci, prin Andrei Gorcioaia (trei), Andrei Rădoi (trei), Mihai Macovei și Valentin Popârlan, șapte transformate de Luke Samoa și unul de Florin Vlaicu. Pentru ''Tupis'' a marcat un eseu prin Andre Arruda. Încasările obținute din vânzarea biletelor de la meciul România — Brazilia vor fi redirecționate spre familia tânărului rugbyst Andrei Burdușel, elev la CNAV, care s-a stins din viață joi 22 iunie. Diagnosticat în ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumoră primară la nivelul mușchiului abdominal și cu metastaze pulmonare, hepatice și osoase, Andrei ar fi împlinit 18 ani pe 25 iunie. La meciul de sâmbătă s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Andrei.

Progres de două locuri

România s-a clasat pe locul VII  din 12 echipe la Campionatul European de atletism pe echipe, Liga I, de la Vaasa, și a ratat calificarea în Superligă, unde au ajuns primele trei clasate la competiția din Finlanda. Echipa României, cu 47 de atleți în componență a obținut 246 de puncte. Obiectivul delegației tricolore a fost de clasarea între locurile III-VI. ele mai bune clasări la CE de la Vaasa le-au avut Claudia Bobocea (locul I la 1.500 metri, 4:14.50), ștafeta feminină de 4x400 metri (I, 3:31.83), Bianca Răzor (II la 400 metri, 52,22 s), Ligia Grozav (II la înălțime, 1,80 m), Roxana Bârcă (IIla 5.000 metri, 15:49.59), Elena Panțuroiu (III la triplusalt, 13,80 m), Alexandru Novac (III la aruncarea suliței, 81,53 metri). Primele trei echipe clasate, adică Suedia, Finlanda și Elveția, au promovat în Superliga din sezonul viitor. Ultimele trei clasate – Estonia, Bulgaria, Danemarca - au retrogradat în Liga a II-a continentală. La ediția din 2015 a CE pe echipe, de asemenea Liga I, România s-a clasat pe locul IX (226,5 puncte).

Popa și-a prelungit contractul

Tehnicianul Ionuț Popa și-a prelungit contractul cu Poli Timișoara pentru încă un sezon. Pe de altă parte, Poli a anunțat rezilierea de comun acord a contractului cu jucătorul Alexandru Popovic. Atacantul a evoluat în ultimii patru ani la Timișoara, fiind unul dintre fotbaliștii care și-au adus din plin contribuția la salvarea de la retrogradare, în acest an. Totodată, Poli Timișoara nu a reînnoit angajamentul lui Leo Novak, scadent pe 30 iunie. Altfel, atacantul brazilian Miguel Bianconi, născut la 14 mai 1992 la Sao Paulo, a semnat, duminică, un contract cu Poli Timișoara, a anunțat clubul bănățean.

Dopaj în masă și la naționala Rusiei

Toți jucătorii din naționala Rusiei, participanți la Cupa Mondială din 2014, sunt vizați de o anchetă de dopaj, anunță Mail on Sunday. Federația rusă de fotbal, cu ajutorul Guvernului rus, ar fi instituționalizat dopajul în cadrul echipei naționale, manipulând eșantioane de urină și recurgând la produse mascante. La 9 decembrie 2016, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicității un nou raport, conform căruia peste 1000 de sportivi ruși au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, începând din 2011. în noul raport sunt menționați și patru medaliați de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, și cinci de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012. Raportul descrie "o conspirație instituțională" în care au fost implicate și serviciile secrete ruse, subliniindu-se faptul că sportivii nu au acționat singuri, ci ca parte a unui program.

 

Semifinalele la Euro U21

Reprezentativa Spaniei s-a calificat în semifinale la Campionatul European de tineret, după ce a învins selecționata Serbiei, scor 1-0, în grupa B. Prin golul marcat de Denis Suarez, Spania a reușit accederea în semifinale, cu trei victorii din tot atâtea meciuri. În schimb, Portugalia, deși a învins Macedonia, scor 4-2, a părăsit Euro-under 21 încă din faza grupelor, fiind devansată la golaveraj de Slovacia. Portughezii nu mai pot ocupa cel mai bun loc doi din cele trei grupe. Sâmbătă, în grupa C, Italia a învins cu 1-0 Germania, rezultat care califică ambele echipe în semifinale. În celălalt meci, Danemarca a învins Cehia cu 4-2. În semifinale, Italia va evolua, marți, cu Spania, iar Germania va întâlni Anglia.

Bătrânul Gatlin nu se oprește

Sprinterul american Justin Gatlin a câștigat, ieri, la Sacramento, finala probei de 100 m din cadrul campionatelor de atletism ale Statelor Unite ale Americii, cu timpul de 9,95 s. Justin Gatlin a reușit, la vârsta de 35 de ani, o victorie puțin scontată în fața noii vedete americane Christian Coleman.  Cu timpul de 9,98 s,

Christian Coleman, de 21 de ani, a sosit al doilea, înregistrând prima înfrângere din actualul sezon.  Comentatorii de specialitate remarcă faptul că Justin Gatlin obține titlul său cu numărul cinci din carieră, reușind să își pună în valoare marea sa experiență pe această distanță .La Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, ediția 2017, SUA vor fi reprezentate astfel în cursa de 100 m de alergătorii Justin Gatlin, Christian Coleman și Christopher Belcher, care a sosit pe locul trei, la Sacramento.

 

Pârvulescu a semnat cu Wisla

Fundașul Paul Pîrvulescu a semnat un contract pe un sezon cu Wisla Plock, a anunțat clubul polonez pe site-ul oficial. Paul Pîrvulescu, în vârstă de 28 de ani, a evoluat în sezonul trecut în Austria, la St. Pölten, iar cu Wisla a semnat un contract pe un sezon, cu opțiune pentru încă un an. Pîrvulescu a fost achiziționat de Steaua în 2012. El a jucat în 46 de meciuri și a înscris două goluri pentru Steaua în Liga I. A mai evoluat în cinci partide în Cupa României, unul în Cupa Ligii, cinci în Liga Europa și cinci în Liga Campionilor. A câștigat titlul în 2013 și 2014 și Supercupa României în 2013. El a fost împrumutat de Steaua la FC Viitorul, FC Voluntari și ASA Târgu Mureș.

 

Păun, urmărit de Chievo

Mijlocașul echipei CFR Cluj, Alexandru Păun, se află în atenția clubului italian Chievo Verona, a anunțat,  site-ul tuttomercatoweb.com. Conform sursei citate, CFR Cluj a cerut 700.000 de euro pentru cedarea fotbalistului în vârstă de 22 de ani. Alexandru Păun este un produs al grupării clujene, iar în sezonul precedent a marcat patru goluri în 29 de meciuri.

 

Grupele CM de handbal

Turneul final al Campionatului European de handbal masculin din 2018 va avea loc în Croația, tragerea la sorți a grupelor având loc la Zagreb. Naționala României a ratat calificarea, încheind pe locul III în grupa a doua preliminară. Cele patru grupe arată astfel: Croația, Serbia, Suedia, Islanda (grupa A, Split); Franța, Belarus, Norvegia, Austria (grupa B, Porec); Germania, FRI Macedonia, Muntenegru, Slovenia (grupa C, Zagreb); Spania, Danemarca, Cehia și Ungaria (grupa D, Varazdin).  Turneul final va avea loc între 12-28 ianuarie în cele patru orașe croate. Campioana europeană en-titre este Germania, care s-a impus în finala din 2016, în fața Spaniei, cu 24-17.Următoarea acțiune oficială pentru naționala masculină tricoloră va avea loc în toamna acestui an, când încep grupele de calificare la Campionatul Mondial dn 2019.

Nu mai există forul WTF

Federația Internațională de Taekwondo (WTF) a decis să-și schimbe numele în World Taekwondo, din cauza "conotațiilor negative" ale acronimului WTF. Forul avea numele de World Taekwondo Federation din 1973, dar a luat în considerare schimbarea abrevierii WTF după ce aceasta este folosită în mod frecvent și într-alt sens pe rețelele de socializare.  În era digitală, acronimul federației noastre are conotații negative, ce nu au legătură cu noi, de acea este important să schimbăm numele", a declarat președintele World Taekwondo, Choue.Chungwon . Noua denumire a fost dezvăluită înainte de Campionatele Mondiale de Taekwondo, care au început, sâmbătă, în Coreea de Sud.

Sacrificii pentru Lacazette

Gruparea Arsenal Londra vrea să renunțe la trei jucători pentru a-l putea transfera pe atacantul Alexandre Lacazette de la Olympique Lyon, informează L'Equipe.  Arsenal oferă 57 de milioane de euro pentru Lacazette, care ar putea deveni cel mai scump transfer din istoria clubului lyonez. Însă, pentru a-l transfera pe Lacazette, Arsenal trebuie să renunțe la mai mulți jucători, aceștii diins Alex Oxlade-Chamberlain, Lucas Perez și Wojciech Szczesny. Primul este dorit de Liverpool, al doilea vrea să revină în Spania, iar Szczesny ar putea ajunge la Juventus Torino.

 

Arbeloa se retrage

Fundașul Alvaro Arbeloa, fost jucător la Real Madrid, și-a anunțat retragerea din activitate, într-un interviu acordat cotidianului Marca. "A venit momentul să mă retrag. Fizic mă simt încă în stare să joc, dar mintea îmi spune altceva", a declarat Arbeloa, care în ultimul sezon a jucat la West Ham United. În vârstă de 34 de ani, Arbeloa a jucat aproape întreaga carieră la Real Madrid, dar a mai evoluat și la Deportivo La Coruna sau Liverpool.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.