Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Onor la marele Ivan

Ziarul de Vrancea
5 sep 2021 576 vizualizări

Ivan Patzaichin va fi înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, a anunțat familia fostului canoist. Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura, astăzi, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu. Ivan Patzaichin a încetat din viață duminică, la vârsta de 71 de ani

Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunță că „Ivan a plecat și nu se mai întoarce”.

 S-a accidentat și Aioani

Portarul Marian Aioani nu va face parte din lotul României pentru meciul de la Skopje, cu Macedonia de Nord. „Portarul Marian Aioani, convocat în premieră la nivelul primei reprezentative, părăsește cantonamentul. Marian a suferit o accidentare în pregătire, entorsă la glezna dreaptă, iar investigațiile coordonate de staff-ul medical al naționalei, efectuate în această dimineață, au dus la concluzia că acesta nu este disponibil pentru meciul de miercuri”, a scrs frf.ro

 Zdrobiți fără milă

Naționala de fotbal Under-20 a României a fost surclasată de echipa similară a Angliei cu scorul de 1-6, ieri, într-un meci amical desfășurat pe St. George's Park Stadium din Burton. Golul echipei antrenate de Bogdan Lobonț a fost reușit de Darius Ghindovean ('60), din lovitură liberă din marginea careului, la scorul de 0-3. Echipa României: Sava (' 61 – Hindrich) – Grosu ('61 – M.Ilie), Duțu, Giafer ('61-Bârzu), Sima ('46 – Buta) – Mărginean ('61-Szondi), Grameni ('46-Ghindovean), Bani ('61-Fr.Cristea), Pănoiu ('46 – Corbu) – Baiaram ('46-Mustacă), Rotar ('46 – Andronache). Naționala Under-20 a României va juca în octombrie alte două meciuri de pregătire, cu Cehia pe teren propriu (7 octombrie) și cu Germania în deplasare (11 octombrie).

 Țvetcov între doi polonezi

Ciclistul polonez Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski) a câștigat cea de-a 54-a ediție a Turului României. În clasamentul general, poziția a doua a revenit rutierului român Serghei Țvetcov (Wildlife Generation), care a încheiat competiția la distanță de doar 4 secunde. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat polonezul Szymon Rekita (Voster Ats Team), la 5 secunde. Următorul român clasat a fost Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due), locul VIII.

 Record de invincibilitate

Italia a remizat, duminică, scor 0-0, în Elveția, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 și a devenit echipa cu cele mai multe meciuri fără înfrângere din istorie, 36 (27 de victorii și nouă rezultate de egalitate). Precedentul record, 35 de partide fără eșec, a fost deținut de Spania, care a înregistrat această performanță între 2006 și 2009. Ultima înfrângere a italienilor a fost acum trei ani, scor 0-1, cu Portugalia. Totuși, pentru campioan europeană en titre este al doilea meci fără victorie, după ce a remizat și cu Bulgaria, joi, pe teren propriu, scor 1-1, în aceleași preliminarii.La Basel, Jorginho (Italia) a ratat un penalty.

 Mai greu e drumul la-ntors acasă

Selecționata Marocului, blocată la hotel în urma loviturii de stat care a avut loc la Conakry, a reușit să părăsească Guineea, duminică seară. Pentru selecționerul Vahid Halilhodzic și jucătorii săi, ziua de duminica a fost de coșmar. Blocată la hotel toată ziua, din cauza loviturii de stat de la Conakry, naționala marocană a reușit să părăsească capitala Guineei, unde urma să înfrunte, luni, țara gazdă (Meciul a fost amânat). Echipa a putut urca într-un avion al companiei Air Maroc, în jurul orei locale 22.00. Autoritățile marocane au lucrat timp de câteva ore pentru a-și extrage echipa din zonă, în condițiile în care spațiul aerian a fost închis de puciști. Confederația Africană de Fotbal a anunțat, într-un comunicat, că partida Guineea – Maroc va fi reprogramată.

Cristina Dinu a dansat la Viena

Jucătoarea română de tenis Cristina Dinu a câștigat turneul ITF de la Viena, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, duminică, după ce a învins-o în finală pe austriaca Sinja Kraus cu 6-3, 6-4. Cristina Dinu (28 ani, 300 WTA) a avut nevoie de aproape două ore de joc pentru a se impune în fața adversarei sale (19 ani, 583 WTA). Românca a cucerit trei titluri ITF de 25.000 de dolari anul acesta, la Tarvisio (Italia), Vrnjacka Banja (Serbia) și Viena (Austria). Dinu are în palmares alte trei titluri la această categorie și în total 23 de titluri ITF la simplu.

 

 Pleacă un finlandez, vine altul

Pilotul finlandez al echipei Mercedes, Valtteri Bottas, va evolua, din sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1, la echipa Alfa Romeo, fostă Sauber, cu un contract pe mai mulți ani, a anunțat team-ul elvețian.Plecarea finlandezului de la Mercedes era așteptată de mai mult timp și anunțul că va evolua la Sauber vine după ce compatriotul său Kimi Räikkönen a dezvăluit că se va retragere din F1 la finalul acestui sezon.Acum este așteptată, săptămâna aceasta, confirmarea de la Mercedes că britanicul George Russell (Williams) îl va înlocui pe Bottas la echipa germană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.