Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: O româncă, ministru al sporturilor în Franța

Ziarul de Vrancea
4 sep 2018 760 vizualizări

Campioana mondială la 200 metri spate din 1998 și vicecampioana olimpică din 2000, Roxana Mărăcineanu, născută în 1975 la București, a fost numită, ieri, ministru al Sporturilor în Guvernul francez, în locul Laurei Flessel.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la București și a emigrat în Franța în 1984. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franța care a cucerit tilul mondial la natație. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu. Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV și a îmbrățișat și o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger. Mărăcineanu o înlocuiește pe Laura Flessel, fosta campioană la scrimă, care a demisionat tot ieri.  Laura Flessel este dublă campioană olimpică și de șase ori campioană mondială, ea având în palmares și un titlu european.

Ne fluieră un slovac cu Muntenegru

Partida dintre România și Muntenegru, de vineri, de la ora 21:45, de la Ploiești, prima partidă a tricolorilor în Liga Națiunilor, va fi arbitrată de o brigadă din Slovacia, cu Ivan Kruzliak la centru. Kruzliak va fi ajutat de asistenții Tomas Somolani și Branislav Hancko.  Un arbitru român, Istvan Kovacs, va conduce meciul Norvegia – Cipru, tot din Liga C, grupa a III-a. Kovacs va fi ajutat de asistenții  Vasile Marinescu și Mihai Artene. Cel de-al patrulea oficial va fi Alexandru Cerei, iar cei doi asistenți adiționali au fost numiți Marius Avram și Horațiu Feșnic. Partida se va disputa joi, de la ora 21:45, pe Ullevaal Stadion din Oslo.

Darren și Simona nu se despart

Antrenorul Darren Cahill a ținut să calmeze apele și a postat un mesaj pe contul său de Twitter, în care a explicat că relația profesională dintre el și Simona Halep nu se apropie de final. "Un mesaj rapid către fanii Simonei și pentru presa din România. Nu am terminat colaborarea. Simona a avut parte de un an incredibil și toată echipa este foarte mândră de ea. Mai e multă muncă de făcut și muncim din greu pentru a termina anul la un nivel ridicat", a fost mesajul postat de Darren, pe Twitter, anunț apărut după ce s-a vorbit în ultima perioadă despre o posibilă despărțire dintre cei doi.  Darren Cahill și-a luat deja viza de China, unde va fi alături de Simona Halep la turneele Wuhan și Beijing.

Cupa Mondială a Cluburilor

Tragerea la sorți pentru Cupa Mondială a Cluburilor a avut loc, ieri, iar Real Madrid, dublă deținătoare a titlului, va juca direct în semifinale. Real Madrid va evolua cu învingătoarea din meciul dintre câștigătoarea Ligii Campionilor Asiei și echipa mexicană Guadalajara. Competiția va debuta în 12 decembrie cu meciul dintre Al Ain (Emiratele Arabe Unite) și Wellington (Noua Zeelandă), campioana Oceaniei. În 15 decembrie are loc un meci din sferturi în care se vor întâlni învingătoarea din meciul Al Ain/Wellington și campioana Africii, care urmează să fie decisă. La 18 decembrie are loc prima semifinală, între câștigătoarea Copei Libertadores și învingătoarea din sfertul de pe 15 decembrie, iar la 19 decembrie Real Madrid va juca în semifinale cu Guadalajara sau cu echipa câștigătoare a Ligii Campionilor Asiei. Finala și meciul pentru locul 3 vor avea loc în 22 decembrie la Abu Dhabi

Duel româno-croat în Liga Tânără

Campioana României la juniori sub 19 ani, FC Viitorul, va evolua cu campioana Croației, Dinamo Zagreb, în turul I al Youth league, s-a stabilit în urma tragerii la sorți de ieri, de la Nyon.  Prima manșă este programată pe 3 octormbrie la Ovidiu, iar returul pe 24 octombrie la Zagreb. Învingătoarea dublei manșe dintre FC Viitorul și Dinamo Zagreb va juca în turul secund (programat în 7 și 28 noiembrie) cu FC Astana (Kazahstan) sau Vllaznia Shkodër (Albania).

 “ Dezertorul” Diego Costa

Atacantul echipei Atletico Madrid, Diego Costa, a părăsit cantonamentul naționalei Spaniei "din motive personale" și nu va evolua în meciurile cu Anglia și Croația, din Liga Națiunilor.  În vârstă de 29 de ani, Costa a fost înlocuit în lot cu atacantul de la Celta Vigo, Iago Aspas. Spania întâlnește Anglia, ieri pe Wembley, iar după trei zile va evolua contra Croației, la Elche.

Din Mexic, în Paraguay

Tehnicianul columbian Juan Carlos Osorio este noul selecționer al naționalei statului Paraguay, după ce a condus Mexicul la Cupa Mondială din acest an. El va avea ca obiectiv calificarea Paraguayului la Cupa Mondială din 2022, din Qatar. În vârstă de 57 de ani, Osorio a preluat naționala mexicană în 2015, iar contractul său a expirat la finalul Cupei Mondiale din Rusia. Sub conducerea lui, Mexicul a atins faza sferturilor de finală la Copa America 2016, faza semifinalelor la Cupa Conferderațiilor din 2017 și a fost eliminată în optimile de finală ale CM din 2018, după ce în faza grupelor a învins campioana mondială din acel moment, Germania, cu 1-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.