Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Numai la români se poate întâmpla

Ziarul de Vrancea
30 apr 2018 844 vizualizări

Echipa feminină de tenis de masă a României a obținut trei victorii la Campionatul Mondial din Suedia: 3-1 cu Cehia, 3-1 cu Polonia și 3-0 cu Coreea de Nord.

Din păcate, tricolorele antrenate de Viorel Filimon, au pierdut cu 1-3 partida cu Olanda, dintr-un motiv stupid. Staff-ul tricolor n-a aflat (sau n-a fost înștiințat?) că antrenorul trebuia să prezinte foaia arbitrului cu o oră înainte, în acord cu noua regulă adoptată cu o seară înainte. Astfel, arbitrul a completat echipa în ordine alfabetică, în ordine, Irina Ciobanu, Adina Diaconu și Daniela Dodean (fără Eliza Samara și Bernadette Szöcs, componentele principale ale echipei naționale). Delegația tricoloră a înaintat un protest și a cerut rejucarea partidei, dar fără succes. Românii au susținut că, în aceste condiții, trebuiau să se completeze echipa în ordinea clasamentului mondial și nu în ordine alfabetică. Singura victorie românească în partida cu Olanda a fost obținută de Daniela Dodean-Monteiro, care a învins-o cu 3-0 pe Kim Vermaas. În ultimul meci, echipa României întâlnește Coreea de Nord. Echipa masculină, formată din Ovidiu Ionescu, Hunor Szöcs și Adrian Crișan a fost învinsă cu 0-3 de Suedia și  Germania și a câștigat cu 3-1 în fața Sloveniei. Tricolorii mai au de jucat cu Egipt și Hong Kong.

Potaissa, la a doua finală

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda s-a calificat, pe teren propriu, în finala Challenge Cup, după ce a învins formația islandeză IBV Vestmannaeyjar, cu scorul de 28-24 (13-11), în manșa retur din semifinale.  În tur, Potaissa a pierdut în Islanda, cu 28-31, iar scorul general este de 56-55, cu care se califică în finală. În ultimul act, Potaissa se va duela cu AEK Atena, care a eliminat în cealaltă semifinală pe portughezii de la Madeira Andebol SAD (29-21 și 23-23). Manșa tur a finalei Challenge Cup la handbal masculin, dintre Potaissa Turda și AEK Atena, se va disputa în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj, în 14 mai. Returul se va disputa la Atena, o săptămână mai târziu. În sezonul trecut, Potaissa Turda a jucat finala Challenge Cup, fiind învinsă de Sporting.

Hamilton a preluat șefia

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică pe circuitul de la Baku, Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pe poziția a doua a terminat finlandezul Kimi Räikkonen,  al treilea s-a clasat mexicanul Sergio Perez, pe locul patru germanul Sebastian Vettel, iar pe cinci spaniolul Carlos Sainz. Cursa a fost marcată de mai multe abandonuri. Esteban Ocon (Force India) și Serghei Sirotkin (Williams) au abandonat în primul tur, Nico Hulkenberg (Renault) în turul 11, ambii piloți Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo au părăsit cursa în turul 40, Romain Grosjean (Haas-Ferrari) în turul 44 și Valteri Bottas (Mercedes) în turul 49.Lewis Hamilton a preluat conducerea în clasamentul piloților, cu 70 de puncte, urmat de Sebastian Vettel (68) și Kimmi Räikkonen (40 p). În clasamentul constructorilor lider este Ferrari (114 puncte), urmat de Mercedes (110) și Red Bul (55). Etapa a cincea, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc în 13 mai, la Barcelona.

Barcelona, campeon!

Formația FC Barcelona a câștigat, duminică, pentru a 25-a oară campionatul Spamiei, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa lui Florin Andone, Deportivo La Coruña, în etapa XXXV din LaLiga. La Coruna a retrogradat după acest eșec. Golurile învingătorilor au fost marcate de Philippe Coutinho (‘7) și Lionel Messi (’38, ’82, ’85). Pentru  Deportivo  au înscris Lucas Perez (’40) și Colak (’63). Florin Andone a intrat pe teren în minutul 86. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, FC Barcelona are 86 de puncte, în timp ce a doua clasată, Atletico Madrid, are 75 de puncte. Catalanii au 34 de jocuri, iar Atletico 35. În partea de jos a clasamentului, Las Palmas, locul 19 cu 22 de puncte, și Malaga, locul 20 cu 20 de puncte, erau retrogradate înaintea acestui joc. Deportivo La Coruña a devenit a treia retrogradată, urmând să încheie campionatul pe locul 18. Echipa lui Andone are 28 de puncte, în timp ce formația de pe locul 17, Levante, are 40.

Mancini preia “squadra azzura”

Tehnicianul echipei Zenit Sankt Petersburg, Roberto Mancini, va fi numit selecționer al Italiei până la 20 mai, anunță presa italiană. Sky Italia anunță că oficialii federației au ajuns la un acord cu Mancini, după refuzual lui Carlo Ancelotti de a prelua Squadra Azzura. După ce Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială în noiembrie 2017, selecționerul Gianpiero Ventura a demisionat și locul său a fost ocupat, interimar, de Luigi Di Bagio.

 

CSM au “furat” iranienii de la rivali

Echipa masculină de handbal a CSM București pregătește deja viitorul sezon și i-a transferat pe Allahkaram și Sajad Esteki de la campioana Dinamo. Iranienii schimbă taberele, după două sezoane petrecute la Dinamo București, timp în care au câștigat un titlu de campioni și o supercupă a României.  Atât Allahkaram, cât și Sajad evoluează la linia de 9m, pe oricare dintre cele trei posturi. Frații Esteki au contribuit din plin la titlul obținut de Dinamo în sezonul precedent, dar și la calificarea în semifinalele Ligii Zimbrilor, obținută ieri, în defavoarea echipei HC Dobrogea Sud Constanța. Componenți ai naționalei Iranului, Allahkaram și Sajad au semnat un contract valabil pe două sezoane și vor purta tricoul cu numărul 33, respectiv numărul 6.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.