Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nu se renunță la Budescu

Ziarul de Vrancea
30 iul 2018 618 vizualizări

Constantin Budescu încă are ușile deschise la națională, aspect confirmat de secundul lui Cosmin Contra, Adi Mihalcea

Deși s-a transferat la Al-Shabab, echipa atrenată de Marius Șumudică, fostul fotbalist al FCSB își păstrează reputația, dar și locul în lotul lui Cosmin Contra pentru Liga Națiunilor.  Imediat după ce mutarea s-a oficilizat s-a pus problema convocării la națională, multe voci din fotbalul românesc considerând că Budescu nu va mai fi la același nivel odată ajuns în Arabia Saudită. Totuși, secundul lui Contra a dat asigurări că mijlocașul poate veni liniștit la națională: "Noi nu am avut o problemă cu Dragoș Grigore, care a jucat mult în campionat. Nu e o problemă. Budescu dacă va avea aceleași evoluții ca la Steaua, va fi convocat", a declarat Mihalcea. De asemenea, Mihalcea i-a pus în ordine pe fotbaliștii care se bat pentru postul de mijlocaș ofensiv în națională: "Sunt trei jucători pe aceeași poziție în gândirea noastră de joc: Budescu, Stanciu, Ianis Hagi".

Bătălia pentru Postolachi

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a declarat, ieri că federația speră să rezolve până în toamnă problema acordării cetățeniei române atacantului formației PSG Virgiliu Postolachi. "Pe Virgil Postolachi îl monitorizăm din luna septembrie a anului trecut. Geolgău l-a tot urmărit la echipa a doua a PSG, știm de el de mult timp. Problema este cu obținerea cetățeniei, noi încercăm să facem tot ce ține de noi să-i obținem cetățenia română acestui băiat. Sunt implicați de multă vreme toți factorii care se pricep la treaba asta și sperăm ca toamna asta să reușim să punem la punct toate lucrurile. El și-a manifestat dorința de a juca pentru România și acesta este cel mai bun lucru. Bunicii lui au fost cetățeni români și îndeplinește din punct de vedere juridic, legal, toate cerințele pentru a obține cetățenia română", a declarat Stoichiță, la Pro X.  Postolachi, în vârstă de 18 ani, are naționalitate moldoveană și franceză. El a marcat, luni, golul prin care formația Paris Saint-Germain a învins, cu scorul de 3-2, echipa Atletico Madrid, într-un amical din cadrul International Champions Cup, disputat la Kallang.

Hagi: “FCSB are vârf”

FCSB ar trebui să-și ia gândul de la a mai transfera un atacant le echipă, cel puțin așa susține Gică Hagi, care crede că Florinel Coman este vârful perfect pentru echipa antrenată de Nicolae Dică.  Recent, Florinel a marcat o dublă în derby-ul cu Dinamo, de pe Arena Națională, și speră că poate fi un restart în cariera sa. Totuși, FCSB caută de urgență un atacant, mai ales că Gnohéré a rămas singurul vârf de meserie după plecarea lui Denis Alibec la Astra.  “Steaua are atacant! Ar fi cea mai mare greșeală. Făceau cea mai mare greșeală să-l dea pe Coman, când el e mult mai bun decât acum un an jumătate, doi ani, când a debutat cu mine. Fizic, nu era la nivelul care e acum. Cred eu, că e unul dintre cele mai bune vârfuri din România. Noi îi spuneam că e o vulpe, e șiret, știe ce să facă în careu, marchează goluri, e un tip combinativ, care atacă bine. Coman e cel mai bun", a susținut patronul Viitorului.

 

Cine ne arbitrează în Liga Europa

Arbitrul scoțian Kevin Clancy va conduce la centru meciul Vitesse Arnhem - FC Viitorul, care se va disputa, joi, de la ora 21.00, în manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa. Kevin Clancy va fi ajutat de asistenții David McGeachie și Jordan Stokoe.Rezervă va fi Nicholas Walsh. În tur, la Ovidiu, scorul a fost egal, 2-2. Arbitrul rus Serghei Ivanov va conduce la centru meciul FCSB - Rudar Velenje, care va avea loc, joi, la ora 21.30, pe Arena Națională, în manșa secudă a turului doi preliminar al Ligii Europa. Ivanov va fi ajutat de Maksim Gavrilin și Roman Usachev, iar rezervă va fi Evgheni Turbin. FCSB va întâlni Rudar Velenje, joi, pe teren propriu, de la ora 21.30, în manșa secudă a turului doi preliminar al Ligii Europa. în tur, scorul a fost 2-0 pentru FCSB.

Râpă schimbă aerul în Polonia

Fundașul Cornel Râpă a semnat un contract pe doi ani cu KS Cracovia, a anunțat, ieri, clubul polonez. Râpă, 28 de ani, cinci selecții în naționala României, a evoluat ultima dată tot în Polonia, la Pogon Szczecin. El și-a început cariera la Oțelul Galați, echipă pentru care a jucat până în ianuarie 2013, când s-a transferat la Steaua. Din septembrie 2016, Râpă a trecut la Pogon, unde a disputat 55 de meciuri și a marcat un gol. După două etape, Cracovia este ultima în prima ligă poloneză, fără punct obținut. Sezonul trecut, noua echipă a lui Râpă a câștigat play-out-ul campionatului și s-a clasat pe locul IX.

Thierry Henry, solicitat la “piramide”

Thierry Henry (40 de ani) a renunțat la postul de antrenor secund al naționalei Belgiei și este decis să preia o echipă din poziția de antrenor principal. După ce s-a vorbit de posbilitatea ca fostul atacant să ajungă la Aston Villa, acum se discută despre interesul naționalei Egiptului. Thierry Henry a reușit o performanță apreciabilă la Campionatul Mondial, unde, alături de naționala Belgiei,a terminat pe locul III. Prima echipă care și-a arătat interesul a fost formația de ligă a doua din Anglia, Aston Villa, dar negocierile dintre cele două părți nu au ajuns, până acum, la un numitor comun. Potrivit The Sun, Henry se află și pe lista naționalei Egiptului, după ce selecționerul Hector Cuper a fost demis în urma prestațiilor slabe din Rusia. Din câte se pare, discuțiile dintre francez și federație sunt destul de avansate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.