Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nu mai contenesc medaliile la haltere

Ziarul de Vrancea
10 apr 2019 623 vizualizări

Sportiva Bianca Molie a obținut medalia de argint, la stilul smuls, și cea de bronz, la total, în limitele categoriei 71 Kg,

din cadrul Campionatelor Europene de la Batumi. La smuls, sportiva română a înregistrat o performanță de 101 kilograme, iar la total, 215 kilograme. La aruncat, Bianca s-a clasat pe locul VI, cu 114 kilograme. La total, proba olimpică, medalia de aur i-a revenit rusoaicei Anastasia Romanova, cu 240 de kilograme, iar argintul britanicei Emily Godley, cu 216 kilograme. Romanova s-a impus și la smuls, cu 112 kilograme, și la aruncat, cu 128 de kilograme.

Jale mare la gimnastică

Niciunul din cei cinci gimnași români care au luat startul, miercuri, în calificările de la Campionatul European din 2019, nu au atins vreo finală. Marian Drăgulescu, la aproape 39 de ani, se află pe locul 15 la sărituri, aparatul său favorit, ratând astfel finala de opt. Joi au loc calificările feminine. Gimnaștii români au obținut următoarele notări în subdiviziunile în care au concurat: Roland Modoianu: 70.630 puncte (bară fixă – nota 10.633, sol - 10.366, cal cu mânere - 11.066, inele - 13.033, sărituri – 14.233 și 13.700, medie 13.966, paralele - 12.066); Robert Ghiuzan: sol - 12.866, sărituri - 14.233; Marian Drăgulescu: sol – 13.933, sărituri – 14.600 și 13.300 (medie 13.950); Cristian Bățagă: cal cu mânere – 12.366, bară fixă – 12.433; Andrei Muntean: sol – 13.200. Ca urmare, toți cei cinci reprezentanți ai României au ratat finalele, ei aflându-se după două subdiviziuni mai jos de locul 8, pentru finalele pe aparate, respectiv mai jos de locul 24, pentru finala la individual-compus.

Racoțea se mută în Macedonia

 Presa din Macedonia anunță că Dan Emil Racoțea, interul stânga al echipei naționale, va juca din vară la Vardar Skopje. El a fost transferat de Veszprem, dar va fi împrumutat la campioana Macedoniei. În prezent, Racoțea este legitimat la Wisla Plock, echipă la care a ajuns încă din 2014. Interul stânga a fost pe lista celor de la Veszprem în momentul în care la echipă era antrenor Ljubomir Vranjes, dar între timp formația maghiară este pregătită de un alt tehnician, David Davis. Racoțea este văzut și ca un posibil înlocuitor pentru Vuko Borozan.

Montella revine la Fiorentina

Vincenzo Montella a fost numit la conducerea tehnică a echipei Fiorentina, în locul lui Stefano Pioli, care a demisionat în urma rezultatelor slabe înregistrate. Montella a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2021. Pioli se afla la conducerea tehnică a echipei Fiorentina din iunie 2017. Fiorentina a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, de penultima clasată, Frosinone, în etapa a XXXI-a a campionatului Italiei. Echipa din Florența ocupă locul zece în clasament, cu 39 de puncte (opt victorii, 15 remize, opt înfrângeri).  În vârstă de 44 ani, Montella a mai antrenat Firoentina între 2012 și 2015. Ca tehnician, fostul atacant a mai pregătit echipele Roma, Catania, Sampdoria, Milan și, ultima dată, FC Sevilla.

Mourinho ar vrea în Bundesliga

Tehnicianul portughez José Mourinho, demis de la Manchester United în decembrie, a lăsat să se înțeleagă că ar fi interesat să preia o echipă din campionatul Germaniei.  “Bundesliga este o competiție pasionantă. Echipele de la mijlocul clasamentului au evoluții tot mai bune și favorizează existența unei frumoase competiții. Stadioane complete, organizare excelentă, Bundesliga era foarte interesantă”, a declarat Mourinho pentru Sport Bild.  Totuși, Mourinho nu ar vrea deocamdată să ajungă la Bayern Munchen. “Bayern este un club uriaș. Sincer, sper că Niko Kovac își va păstra postul, a muncit mult pentru a ajunge aici”. Manchester United s-a despărțit în decembrie de portughezul José Mourinho. Venit în 2016, Mourinho a câștigat cu Manchester United Liga Europa, însă nu a reușit să obțină titlul în Premier League.

Se apropie Copa America

Argentina și Columbia vor organiza Copa America 2020, a anunțat, marți, CONMEBOL. Decizia vine după ce forul sud-american a refuzat o propunere din partea Statelor Unite ale Americii. Ediția din 2020 va fi a 47-a din istoria Copei America și la ea vor lua startul 12 echipe. Naționalele au fost împărțite în două grupe. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală. Grupa sudică: Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay, Bolivia și o țară oaspete; Grupa nordică: Columbia, Brazilia, Venezuela, Ecuador, Peru și o țară oaspete. Copa America 2020 va lua startul pe 12 iunie anul viitor și se va încheia pe 12 iulie. Competiția va avea loc și în acest an și va fi găzduită de Brazilia, urmând să se dispute în perioada 14 iunie - 7 iulie/ Competiția din acest an va putea fi urmărită pe Eurosport

 “Magic” se retrage și din manageriat

Președinte al clubului Los Angeles Lakers din februarie 2017, Magic Johnson și-a anunțat demisia, în cadrul unei conferințe de presă.  “Am decis azi să părăsesc postul de președinte. Eu sunt un om liber. Acest post m-a făcut să mă simt încătușat și nu mi-a plăcut”, a spus Johnson, referindu-se la regulile stricte pe care trebuie să le respectul conducerea unei francize. Și Lakers a publicat un comunicat în care îi mulțumește lui Johnson pentru munca depusă în acești doi ani: “Nu este unul mai mare la Lakers ca Earvin Johnson. Îi suntem recunoscători pentru tot ce a făcut pentru noi, atât ca ambasador cât și ca președinte. Va fi mereu un idol la Lakers, dar și un membru al familiei noastre”, se precizează în comunicatul clubului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.