Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nouă boxeri în drum spre Olimpiadă

Ziarul de Vrancea
23 sep 2019 986 vizualizări

Șase fete, antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș, alături de trei băieți, pregătiți de Relu Auraș și Dumitru Dorobanțu, alcătuiesc loturile olimpice ale Federației Române de Box care vor ataca turneele de la Londra (aprilie) și Paris (mai), care oferă bilete pentru JO 2020 de la Tokyo

.Președintele FR Box, Vasile Cîtea, a prezentat marți, cu prilejul unei conferințe de presă, cele două loturi și o strategie pe termen lung, gândită de Dorel Simion, pentru relansarea boxului începând de la nivelul juniorilor. Lotul feminin olimpic este alcătuit din Lăcrămioara Perijoc, campioana europeană en titre la cat. 54 kg, Cristina Cosma, Ionela Nane, Dana Borzei, Eszter Török și Claudia Nechita. Din lotul masculin olimpic fac parte Robert Jitaru, dublu campion european Under-22, Andrei Arădoaie, campion european Under-22, și Cristian Filip.


Dosar penal pentru fanii recalcitranți

Polițiștii din Timișoara au deschis dosar penal in rem în urma scandalului izbucnit între suporterii echipelor de fotbal Dinamo București și Poli Timișoara. Se fac cercetări pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, în urma audierilor supotrerilor echipelor e fotbal care au provocat un scandal, marți, în centrul orașului Timișoara, a fost deschis dosar penal in rem. Un scandal între mai mulți suporteri ai echipelor de fotbal Dinamo București și Poli Timișoara a avut loc, marți, în centrul municipiului Timișoara, unde au fost rupte scaune de la terase și au fost sparte sticle. Scandalagii s-au potolit după intervenția jandarmilor.

Gazul s-a scurs din Cupă

Echipa Foresta Suceava a realizat prima surpriză a 16-imilor de finală din Cupa României,învingând pe stadionul Areni pe Gaz Metan Mediaș cu 2-1. Oaspeții au înscris primii prin Sergiu Buș (‘8), dar elevii antrenorului Petre Grigoraș au întors scorul în finalul primei reprize prin Dudu și Marin. O altă surpriză este reprezentată de calificarea echipei de Liga a III-a, Metalul Buzău, care a trecut de AFK Csikszereda cu 1-0. Alte rezultate înregistrate ieri: UTA – Dinamo 1-3; Flacăra Horezu – Astra Giurgiu 0-2; Metalul Buzău – AFK Csikszereda 1-0; Turris Turnu Măgurele – Academica Clinceni 2-3; Concordia Chiajna-FC Voluntari 2-3. Aseară s-a mai jucat meciul FCU Craiova – Universitatea Cluj, iar celelalte partide dim 16-imi se vor juca azi și mâine.

Viorel Moldovan, antrenorul etapei

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, ieri echipa etapei a X-a din Liga 1. Cel mai bun antrenor a fost desemnat Viorel Moldovan, care a obținut alături de Chindia Târgoviște prima victorie în deplasare din acest sezon, contra FC Botoșani, scor 3-0.Din echipa etapei a 10-a din Liga 1 fac parte trei jucători de la Universitatea Craiova, câte doi de la Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște, Sepsi OSK, și câte unul de la FCSB și Astra. Echipa acestei etape este: Căbuz – Kilyen, Planic, Pițian, Vătăjelu – Ivanov, Vașvari, Cicâldău – Dumiter, Budescu, Rivaldinho.

Rușii părăsesc Cupa Mondială

Reprezentativa statului Samoa a învins selecționata Rusiei, scor 34-9, în grupa A de la Cupa Mondială de rugby din Japonia. Rusia a suferit a doua înfrângere în tot atâtea meciuri, după ce a mai fost învinsă și de Japonia, scor 30-10, în meciul de deschidere. Din grupa A mai fac parte echipele Irlandei și Scoției. Pentru Rusia, Cupa Mondială din Japonia s-a încheiat, pentru că în următoarele două întâlniri va înfrunta Irlanda și Scoția și nu-și face iluzii că ar putea câștiga. Timp de o repriză, rușii au sperat că pot da lovitura la a doua lor participare la Cupa Mondială, după ce au plecat la cabine în avantaj, cu 6-5. Antrenorul englez Lyn Jones nu a făcut schimbări în XV-le de start rus după partida cu Japonia, oboseala a început să se facă simțită, iar Rusia s-a prăbușit după pauză. Rusia a pierdut și al doilea joc la Cupa Mondială de rugby, scor 9-34 cu Samoa, într-un meci din Grupa A. În deschidere, rușii cedaseră în fața Japoniei cu 30-10.

Slovenii uimesc și la volei

Selecționata masculină de volei a Sloveniei a produs senzație luni seara, la Ljubljana, reușind să elimine reprezentativa Rusiei, deținătoarea titlului, în sferturile de finală ale Campionatului European 2019. Voleibaliștii sloveni, vicecampioni continentali în 2015, s-au impus cu 3-1 (25-23, 25-22, 21-25, 25-21) în partida cu rușii, urmând să înfrunte Polonia, dublă campioană mondială en titre (2014 și 2018) pentru un loc în finală, ieri, tot în fața publicului său din Stozice Arena.De menționat că Rusia și Slovenia au fost adversare și în faza grupelor CE 2019, campioana en titre impunându-se în trei seturi, 3-0 (25-21, 25-21, 25-21), la capătul unui joc fără nicio miză, deoarece ambele echipe aveau asigurată clasarea pe unul dintre primele două locuri. Polonia s-a impus la rândul ei în sferturile de finală, cu 3-0 (25-19, 25-21, 25-18) în fața Germaniei, finalista ediției trecute a Campionatului European, după doar 81 minute de joc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.