Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Nou-venitul anului

Ziarul de Vrancea
28 dec 2021 777 vizualizări

Revista „Swimming World Magazine” l-a ales pe sportivul dinamovist David Popovici drept „Newcomer of the Year”, distincție ce răsplătește sportivul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în 2021.

În 2021 nu au lipsit nou-veniți remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Hwang Sun-woo, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Înă adolescentul român David Popovici primește premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenței și naturii uimitoare a performanțelor sale de top”, scrie „Swimming World Magazine”,. David Popovici (17 ani) a avut un an spectaculos, cu patru medalii (și două recorduri mondiale la Europeanul de juniori, o medalie de aur la Europeanul de seniori în bazin de 25 m și un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber.

La Arad, plouă în sală

Echipa de baschet feminin FCC Baschet Arad a anunțat, marți, că partida de pe teren propriu cu vicecampioana CSM Satu Mare, de miercuri, din turul sferturilor Cupei României, se va juca la Timișoara, pentru că prin tavanul sălii proprii sunt scurgeri de apă în urma ploilor abundente. „Datorită unor avarii apărute la acoperișul Sălii Sporturilor Victoria din Arad, ca urmare a ploilor din ultimele zile care se infiltrează prin acoperiș și se scurg pe parchet, cele două echipe sunt în imposibilitatea de a desfășura partida în condiții optime. Clubul a fost nevoit să mute duelul în altă locație. Cea mai apropiată arenă omologată se află la Timișoara, în Sala Constantin Jude”, a transmis, marți, formația arădeană.

Jesus, demis după Crăciun

Clubul Benfica Lisabona a anunțat, ieri, că a încetat colaborarea cu tehnicianul Jorge Jesus, de comun acord cu acesta. Până la finalul sezonului, interimatul va fi asigurat de antrenorul echipei a doua a clubului portughez, Nelson Verissimo. Jorge Jesus se afla în funcție din iulie 2020. Benfica Lisabona a fost învinsă de FC Porto în optimile de finală ale Cupei Portugaliei, scor 3-0, la 23 decembrie, și joi va juca împotriva aceleiași adversare, însă în campionat.

Joujou, Joujou, Joujou!

Ciclistul francez Julian Alaphilippe, dublu campion mondial pe șosea (2020, 2021), a primit pentru a treia oară în cariera sa premiul „Campionul Campionilor”, decernat anual de cotidianul L'Equipe și care reprezintă o recunoaștere a meritelor sale în tricoul echipei Deceuninck Quick-Step. În afara titlului de campion mondial pe șosea în proba de fond, pentru al doilea an consecutiv, Alaphilippe s-a mai impus în clasica belgiană „Fleche Walonne și a câștigat etape în cursele Tirreno-Adriatico și Turul Franței. Dar marea sa performanță din acest sezon a fost al doilea titlu de campion mondial consecutiv, performanță pe care niciun alt ciclist francez nu a mai reușit-o. Julian Alaphilippe a primit acest premiu, care se acordă începând din 1946, pentru a treia oară în cariera sa, intrând în clubul select al sportivilor francezi care l-au mai obținut de trei ori: atletul Guy Drut, ciclistul Bernard Hinault și pilotul de Formula 1 Alain Prost.

 

Fran a semnat cu Barça

FC Barcelona a anunțat, ieri că l-a achiziționat pe fotbalistul Ferran Torres de la Manchester City. Jucătorul a semnat un contract pe cinci sezoane, valabil până la 30 iunie 2027. Clauza de reziliere este de un miliard de euro. Evenimentul de prezentare a fotbalistului va avea loc în 3 ianuarie, la stadionul Camp Nou. Potrivit presei, transferul ar fi în valoare de aproximativ 55 de milioane de euro, plus bonusuri. Născut în 29 februarie 2000 la Foios (Valencia), Ferran Torres era legitimat la Manchester City din august 2020. În total, el a disputat 43 de meciuri pentru Manchester City, echipă pentru care a marcat de 16 ori.

 

Topul sefilor din F1

Conducătorii echipelor de Formula 1 au votat în ancheta anuală pentru a-l alege pe pilotul numărul 1 din 2021. Pe primul loc în preferințele lor s-a clasat chiar campionul mondial Max Verstappen (Red Bull).Fiecare conducător a ales zece piloți pe care i-a punctat ca la cursele de F1: numărul 1 – 25 de puncte, numărul 10 – un punct. După Verstappen, în Top 10, urmează în ordine, Lewis Hamilton, Lando Norris, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Fernando Alonso, Pierre Gasly, George Russell, Valtteri Bottas și Esteban Ocon.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.