Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Niță, în echipa ideală

Ziarul de Vrancea
16 nov 2021 645 vizualizări

România nu a reușit să se califice nici măcar la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar, dar portarul Florn Niță a fost ales în echipa preliminariilor europene ale Cupei Mondiale, conform site-ul de monitorizare Sofascore

Portarul Spartei Praga a jucat toate minutele în grupa preliminară și a făcut câteva meciuri mari. În cele 10 meciuri disputate de România, Niță a primit numai 8 goluri, în 6 dintre meciuri păstrând poarta intactă. Niță este singurul jucător din această echipă ideală necalificat la turneul final. Echipa ideală arată astfel: Niță (România – media 7,34) - Maguire (Anglia - 7,68), Van Dijk (Olanda - 7,58), Bonucci (Italia - 7,58) - Berghuis (Olanda - 7,91) - Modric (Croația - 7,93), Shaqiri (Elveția - 7,87), Calhanoglu (Turcia - 7,77) - Griezmann (Franța - 7,93), Tadic (Serbia - 8), Depay (Olanda - 8,69).

Fundaș austriac la Dinamo

Fundașul austriac Petar Gluhakovic, ultima oară la clubul croat Lokomotiva Zagreb, a semnat un contract cu Dinamo București valabil până la finalul acestui sezon competițional, a anunțat administratorul special al grupării bucureștene, Iuliu Mureșan. Născut în 1996, Petar Gluhakovic și-a început cariera la Austria Viena și a mai evoluat pentru echipa secundă a clubului din capitala Austriei, apoi la St. Polten, iar în urmă cu două sezoane, în vara anului 2019, a făcut pasul în prima ligă a Croației, la Lokomotiva Zagreb. Fundaș lateral de picior drept, Petar Gluhakovic a adunat 47 de selecții pentru loturile naționale ale Austriei, de la U17 la U21.

Era s-o facem lată

România U21 continuă pregătirea pentru EURO 2023, competiție pe care țara noastră o va organiza alături de Georgia. Tricolorii au întâlnit Italia, la Frosinone într-un joc amical. Reprezentativa noastră a pierdut meciul cu 4-2, după ce a condus cu 0-2. Tricolorii pregătiți de Florin Bratu, după o primă parte promițătoare, în care au condus chiar cu 2-0, prin autogolul lui Simone Canestrelli ('29) și golul lui Bogdan Racovițan ('41), au capotat apoi primind patru goluri după erori ale apărării, goluri marcate marcate de Samuele Mulattieri ('42) și Simone Canestrelli ('61, '68, '71). „Azzurrini” au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului.

Belgienii rămân lideri

Selecționata de fotbal a Belgiei va încheia anul pe prima poziție a clasamentului mondial FIFA, pentru a patra oară consecutiv, în urma rezultatelor înregistrate în ultimele meciuri internaționale oficiale din 2021, disputate săptămâna aceasta. Naționala pregătită de Roberto Martinez domină fără întrerupere ierarhia Federației Internaționale din septembrie 2018, iar acum risca să fie detronată de cvintupla campioană mondială Brazilia, aflată pe locul secund, la o diferență foarte mică de puncte. Brazilia putea profita de acest rezultat pentru a-i detrona pe belgieni, însă Seleçao a obținut la rândul ei doar o remiză în partida cu Argentina (0-0), astfel că rocada în fruntea clasamentului FIFA nu se va mai produce

Rusia rămâne suspendată la atletism

Congresul World Athletics a decis, ieri, menținerea suspendării Rusiei, ca urmare a recomandării World Athletics Council.Consiliul forului mondial are puterea de a ridica suspendarea federației din Rusia în momentul în care consideră că sunt îndeplinite condițiile necesare. Rusia a fost suspendată din competițiile internaționale în noiembrie 2015, din cauza dopajului instituționalizat.

Federer nu vine la Melbourne

Tenismanul elvețian Roger Federer a anunțat că nu va participa la Australian Open, din ianuarie 2022 fiind incertă prezența lui chiar și la turneul de la Wimbledon, care va începe la 27 iunie 2022, informează BBC. „Aș fi extrem de surprins dacă aș putea juca la Wimbledon. Voi putea relua alergatul în liniște în ianuarie și reiau ședințele pe teren cu sprijin complex în martie sau aprilie. Așadar, estimez revenirea mea în competiții în vara anului 2022”, a afirmat fostul lider ATP. Federer a spus că este hotărât să revină la un nivel superior de joc și să se retragă în propriile lui condiții.

Sancțiuni îmblânzite

Comisia de Apel a UEFA a anunțat, miercuri, deciziile în cazul federației din Ungaria, sancțiuni venite ca urmare a comportamentului discriminatoriu al suporterilor la trei meciuri de la Euro-2020. Apelul federației ungare a fost acceptat parțial, astfel că naționala Ungariei este sancționată cu disputarea cu porțile închise a următoarelor două meciuri sub egida UEFA în care este gazdă. Însă în cazul celui de-al doilea meci, sancțiunea este suspendată pe o perioadă de doi ani. De asemenea, forul de la Budapeesta a fost amendat cu 100.000 de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.