Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nils Politt a zbughit-o

Ziarul de Vrancea
7 iul 2021 509 vizualizări

Germanul Nils Politt (Bora-Hansgrohe) a câștigat etapa a 12-a Turului Franței, care s-a desfășurat, joi, pe distanța de 159,4 kilometri, între Saint-Paul-Trois-Chateaux și Nîmes, printr-o evadare solitară din... evadare.

Pe locul doi s-a clasat spaniolul Imanol Erviti (Movistar Team), iar pe poziția a treia a terminat australianul Harrison Sweeny (Lotto Soudal), ambii la 15 secunde. Lider în clasamentul general este slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).El este urmat de columbianul Rigoberto Uran (Education Nippo), la 5:18, danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)la 5;32 și ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) la 5:33.Politt este la primul succes în „Marea Buclă”

Cercesov – mazilit

Tehnicianul Stanislav Cercesov a fost demis de la conducerea naționalei Rusiei. Cercesov, în vârstă de 57 de ani, avea contract până în 2022. El a preluat conducerea selecționatei Rusiei în vara anului 2016. Reprezentativa Rusiei a fost eliminată de la Euro-2020 în faza grupelor. Presa rusă scrie că Joachim Löw, Andre Villas-Boas sau Stefan Kuntz i-ar putea succede lui Cercesov.

Deschamps stă pe loc

Președintele Federației Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat, într-un interviu pentru Le Figaro, că Didier Deschamps rămâne selecționerul Franței. “El va fi selecționerul Franței în Qatar. Totul s-a rezolvat în trei minute. Dorința sa de a rămâne este foarte puternică, iar a mea era la fel. Nu a existat o mare discuție. Avem un antrenor cu calități imense”, a spus Le Graet.Campioana mondială Franța a fost eliminată, în 28 iunie, în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Națională, la loviturile de departajare, de selecționata Elveției

Anchetă cu lumina verde

UEFA a deschs o procedură disciplinară față de federația engelză, după ce un laser pointer a fost îndreptat către portarul Danemarcei, Kasper Schmeichel, în timpul semifinalei Euro-2020 de pe Stadionul Wembley. Imaginile TV au arătat o lumină verde pe fața lui Schmeichel chiar înainte ca Harry Kane să execute penaltiul din prelungirile meciului de miercuri. De asemenea, suporterii englezi sunt acuzați că au provocat tulburări în timpul imnului național al Danemarcei și că au folosit materiale pirotehnice.

Doliu în Formula 1

Fostul pilot argentinian de Formula 1 Carlos Reutemann a decedat, miercuri, la vârsta de 79 de ani. El a suferit complicații hemoragice și renale pentru care a fost internat în spitale mai mult de o lună. Starea lui s-a deteriorat în ultimele zile după ce a suferit alte probleme în timp ce se afla în secția de terapie intensivă a unui centru de sănătate din orașul Santa Fe. Carlos Reutemann a fost cel mai de succes pilot argentinian în Formula 1 după Juan Manuel Fangio și Jose Froilan Gonzalez în anii 1950. El a reușit să exceleze în F1 pe parcursul a zece ani între 1972 și 1982, într-o eră competitivă a Marelui Circ.

Succes cu repetiție

Tampa Bay Lightning a câștigat a doua oară consecutiv campionatul nord-american de hochei pe gheață (NHL), după ce a învins, cu scorul general de 4-1, echipa Montreal Canadiens. În meciul al cincilea al finalei, disputat pe teren propriu, campioana s-a impus cu scorul de 1-0, prin reușita lui Ross Colton din minutul 13.27 al reprizei secunde. Tampa Bay este prima echipă care câștigă de două ori la rând Cupa Stanley după Pittsburgh Penguins, în 2016 și 2017. Pentru formația din Florida, acesta este al treilea trofeu, după ce s-a mai impus și în 2004. Montreal Canadiens a câștigat de 24 de ori Cupa Stanley, un record, dar ultimul lor succes datează din 1993.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.