Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nervii lui Tadici costă

Ziarul de Vrancea
30 nov 2021 634 vizualizări

Antrenorul de handbal Gherorghe Tadici a fost sancționat cu șase jocuri de suspendare și penalitate financiară de 4.000 de lei după ce și-a bruscat propria jucătoare, la meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea

. Aceasta este a doua suspendare de lungă durată a lui Tadici în acest sezon, pentru comportamentul său față de jucătoarele pe care le antrenează. În septembrie, Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal (FRH) l-a suspendat pentru opt etape după ce Tadici și-a jignit și amenințat propriile jucătoare, în time-out-ul unui meci din Cupa României.

Repatriați și carantinați

Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopții de marți spre miercuri, cu o cursă specială TAROM și a intrat în carantină, a anunțat subprefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder. ”Cele 29 de persoane au aterizat în noaptea de marți spre miercuri cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internațional Maramureș. Ei au fost testați și s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud și Kenya, dar și la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș” a precizat Rudolf Stauder. Potrivit acestuia, nici un component al echipei de rugby CSM Știința Baia Mare nu are probleme medicale. El a precizat că testele RT-PCR vor fi repetate după opt zile, iar dacă rezultatul probelor va ieși tot negativ, cele 29 de persoane pot ieși din carantina instituționalizată.

Nou președinte la „U”

Fostul fundaș central Andrei Cordoș este noul manager general al clubului Universitatea Cluj, a anunțat, miercuri, gruparea din Liga a II-a. Andrei Cordoș a fost un fotbalist crescut la centrul de copii și juniori al clubului clujean. În sezonul 2006/2007, el a îmbrăcat pentru prima dată tricoul echipei mari. A evoluat timp de patru ani pentru „U”, perioadă în care a fost convocat la naționala de tineret a României. În 2009, fundașul clujean a semnat în Italia, cu Frosinone. Cordoș a revenit la „U” în 2017 și în total, acesta a strâns 120 de meciuri în alb și negru, marcând de șase ori. În cariera de fotbalist, el a mai jucat la FCM Târgu Mureș, FC Vaslui, Dinamo, FC Botoșani, Pandurii Târgu Jiu și Luceafărul Oradea.

Konta s-a retras

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta a decis să se retragă din activitate la doar 30 de ani.  Fostă număr 4 mondial în iulie 2017, Konta a jucat semifinale la 'Australian Open (2016), Wimbledon (2017)și Roland-Garros (2019). Ea a câștigat patru titluri în carieră. Johanna a spus că este „recunoscătoare” pentru cariera avută și că și-a îndeplinit toate visurile. Ultimul ei meci a fost la Cincinnati Ope, în august, când a pierdut în fața sportivei cehe Karolina Muchova,

Selecționer la 72 de ani

Argentinianul Jose Pekerman, în vârstă de 72 de ani, a fost numit la conducerea tehnică a naționalei Venzuelei, care deja a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. Pekerman a antrenat Argentina între 2004 și 2006, iar la Cupa Mondială din Germania a ajuns în sferturile de finală. El a pregătit și naționala Columbiei, din 2012 până în 2018, ajungând și cu această reprezentativă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în 2014, fază în care a fost învinsă de Brazilia, țara gazdă.Noul selecționer îl înlocuiește pe venezuelanul Leo Gonzalez, interimar pentru scurt timp după demisia din august a portughezului José Peseiro, care și-a reziliat contractul din cauza unor salarii neplătite.

Și fetele fac scoruri de maidan

Echipa feminină de fotbal a Angliei a „zdrobit” naționala Letoniei, scor 20-0, într-un meci din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2023. Lauren Hemp a înscris de patru ori. Ellen White a devenit cea mai bună marcatoare din istoria naționalei Angliei, cu un total de 48 de goluri. Ea a marcat de trei ori cu Letonia. În 2003, tot Anglia reușise o victorie record, scor 13-0, cu Ungaria. Englezoaicele au înregistrat a șasea victorie în tot atâtea meciuri din preliminarii, în care au marcat 53 de goluri și nu au primit niciunul.

 

Sergi Roberto se operează în Finlanda

Mijlocașul FC Barcelona ​​Sergi Roberto va fi operat în următoarele zile la mușchiul drept femural al coapsei drepte, a anunțat, ieri, clubul catalan, într-un comunicat. Operația va avea loc la Turku (Finlanda) sub conducerea doctorului Lasse Lempainen și sub supravegherea serviciilor medicale ale clubului.Potrivit presei locale, jucătorul ar putea fi indisponibil aproximativ patru luni, până în aprilie. Sergi Roberto (29 de ani, 11 selecții), unul dintre cei patru căpitani ai echipei blaugrana, a jucat 12 meciuri în acest sezon (nouă în LaLiga și trei în Liga Campionilor) și a marcat două goluri. Tratat inițial pentru o întindere a cvadricepsului coapsei drepte, de care suferea de la sfârșitul lunii octombrie, Sergi Roberto și-a reluat antrenamentele cu echipa, dar a suferit o recidivă, potrivit presei catalane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.