Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Gala FCSB?

Ziarul de Vrancea
8 ian 2018 681 vizualizări

Cu excepția lui Gică Hagi, câștigător la categoria antrenori, a arbitrului Ovidiu Hațegan și a jucătoarei Andreea Voicu, toate premiile fotbalistice importante decernate la gala Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) au revenit grupării FCSB

Constantin Budescu a fost desemnat jucătorul anului, Dennis Man, speranța anului, Filipe Teixeira cel mai bun jucător străin, iar Valeriu Argăseală - cel mai bun manager. Din “dream team-ul” anului, fac parte opt fecesebiști, doi viitoriști și un fotbalist de la Craiova: Niță - Benzar, Bălașa, Țîru, Ganea – Pintilii, Teixeira – Budescu, Băluță, Alibec – Gnohéré. Dinamoviștii au fost superiori doar la premiile pentru întreaga carieră fotbalistică, Marius Niculae și Zicu vs stelistul Florin Lovin, iar premiul de excelență a fost oferit fostului atacant ploieștean, Mircea Dridea.

Ce visează “Insane” Bolt

Fostul atlet jamaican Usain Bolt se va antrena cu jucătorii de la Borussia Dortmund în luna martie, informează Le Figaro. În vârstă de 31 de ani, Bolt vrea o carieră în fotbal după ce s-a retras din atletism. "Sunt un pic stresat, este ceva nou. Dar cu puțin antrenament, voi fi la nivel. Cred că am o șansă. Mă uit la fotbal, înțeleg jocul. Aș putea fi bun. Visul meu este să semnez cu Manchester United. Alex Ferguson mă urmărește și mă va ajuta dacă sunt la un nivel bun. Să câștig Liga Campionilor ar fi ceva mult mai tare ca tot ceea ce am cunoscut în atletism", a declarat Usain Bolt pentru Daily Express. Bolt a mai spus că a discutat mult cu prietenul său Paul Pogba despre postul pe care poate evolua în fotbal.

Antrenor de fotbal la Raliul Dakar

Tehnicianul portughez André Villas-Boas, care a părăsit echipa chineză Shanghai SIPG, pentru a participa la Raliul Dakar, ocupă locul 45 după două etape speciale în proba de automobilism.  André Villas Boas (Toyota) îl are la compeție pe Rui Faria drept copilot. El a încheiat cursa de duminică pe locul 45, câștigătorul cursei fiind Cyril Desprès. La secțiunea moto, pilotul român manuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 37 în etapa a doua Raliului Dakar 2018, disputată în jurul localității Pisco. Gyenes a încheiat cei 267 de kilometri ai acestei speciale în trei ore, 31 de minute și 18 secunde. Îingător a fost spaniolul Joan Barreda Bort, urmat de francezul Adrien van Beveren și austriacul Matthias Walkner.

Andone și-a dat drumul

Formația Deportivo La Coruña a remizat, duminică, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Villarreal, într-un meci din etapa a XVIII-a a campionatului Spaniei, în care Florin Andone a înscris golul oaspeților. Andone, integralist la Deportivo a marcat în minutul 84. Pentru Villarreal a înscris Enes Unal, în minutul 30. Celălalt român de la echipa oaspete, Costel Pantilimon, a fost rezervă.

Coutinho a venit accidentat la Barcelona

Philippe Coutinho, jucătorul transferat de la Liverpool la FC Barcelona, va fi indisponibil 20 de zile, din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă. Coutinho, care a efectuat vizita medicală la FC Barcelona, are o accidentare mai veche, din cauza căruia nu a evoluat nici la meciurile echipei Liverpool cu Burnley și Everton. Clubul catalan a anunțat că jucătorul va reveni pe teren în 20 de zile, nu mai devreme de 4 februarie, la derbiul cu Espanyol, fostul său club.

“Tunarii”, eliminați de “pădurari”

Formația Arsenal Londra, câștigătoarea de anul trecut a Cupei Angliei, a fost eliminată, duminică, în turul trei al actualei ediții a competiției, de echipa de eșalon secund Nottingham Forest, scor 2-4. Golurile învingătorilor au fost marcate de Lichaj (’20, ’44), Brereton (’64 - penalty) și Dowell (’85-penalty). Pentru Arsenal au înscris Mertesacker (’23) și Welbeck (’79). Aceasta este pentru Arsenal prima eliminare de după 1996 în turul trei al Cupei Angliei.

Murray s-a operat

Britanicul Andy Murray a anunțat,ieri, că a fost supus unei intervenții chirurgicale la șold și că își dorește să revină în competiții pentru sezonul pe iarbă. Murray a fost operat în Australia. “Am fost operat astăzi cu succes la șoldul drept, la spitalul St. Vincent, din Melbourne. Le mulțumesc doctorului John O’Donnell și întregului staf pentru că au grijă de mine. Abia aștept să revin în timpul sezonului pe iarbă”, a scris Murray pe Facebook. Andy Murray nu a mai jucat de șase luni și săptămâna trecută a anunțat că nu va participa la Australian Open.

S-a găsit atentatorul de la Dortmund

Un cetățean ruso-german a recunoscut, ieri, comiterea atacului cu bombă asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, în tentativa de a obține un câștig financiar pe bursă, relatează site-ul televiziunii France24. "Regret profund acțiunile mele", a spus în fața instanței bărbatul, identificat drept Sergei W. Atentatorul a insistat că nu a vrut să ucidă sau să rănească pe cineva. La 11 aprilie, autocarul Borussiei Dortmund se îndrepta spre stadion pentru meciul de pe teren propriu cu formația franceză AS Monaco, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Au avut loc trei explozii, în urma cărora geamurile autocarului s-au spart, iar fundașul spaniol Marc Bartra a suferit răni și o fractură la brațul drept. în plus, un polițist a suferit răni la urechea internă. Procurorii susțin că dispozitivele explozive conțineau câte un kilogram de amestec de peroxid de hidrogen și aproximativ 65 de șuruburi de metal.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.