Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Nedelcearu – aproape de un transfer fabulos

Ziarul de Vrancea
3 iul 2019 922 vizualizări

Ionuț Nedelcearu (23 de ani) ar putea să îl înlocuiască pe Kostas Manolas, în defensiva echipei AS Roma. Tânărul fundaș, convocat la echipa națională U21 a României, dar și la naționala lui Cosmin Contra, ar putea să joace următorul sezon în Serie A

. Performanța românului la Euro U21 i-a impresionat pe italienii de la AS Roma, iar oficialii clubului italian vor merge în Rusia pentru a purta negocieri cu cei din conducerea echipei FC Ufa. Conform Tuttomercatoweb, Nedelcearu va ajunge la AS Roma până luni.. Gianluca Petrachi urmează să se deplaseze în Rusia, pentru a discuta detaliile transferului jucătorului român. Dacă Ionuț Nedelcearu va ajunge la AS Roma pentru 4 milioane de euro, Dinamo ar putea câștiga 600 de mii de euro, „câinii roșii” deținând 15% din drepturile fundașului.

Radu, dorit de Atalanta

Clubul Atalanta vrea să îl transfere de la Lazio Roma pe Ștefan Radu, susține gianlucadimarzio.com. “Obiectiv în apărare pentru Atalanta. Nerazzurri și-au manifestat interesul pentru Ștefan Radu, care ar putea părăsi Lazio după 11 sezoane”, notează sursa citată. Ștefan Radu este legitimat la gruparea Lazio din iulie 2008 și are contract până în iunie 2021. Atalanta Bergamo a terminat ediția 2018/2019 a campionatului Italiei pe locul trei și va juca în grupele Ligii Campionilor. Lazio a încheiat pe opt și va evolua în grupele Ligii Europa în calitate de câștigătoare a Cupei Italiei.

Bulgarii noștri au câștigat Supercupa

Formația Ludogoreț Razgrad, cu Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore în componență, a câștigat, miercuri, la Sofia, Supercupa Bulgariei. Ludogoreț, deținătoarea titlului în Bulgaria, a învins cu scorul de 2-0 echipa Lokomotiv Plovdiv, câștigătoarea Cupei. Golurile au fost marcate de Tchibota (‘4) și Lukoki (‘90Â3). Grigore a evoluat pe toată durata partidei și a primit un cartonaș galben în minutul 76. Keșeru a jucat până în minutul 61, iar Moți a intrat pe teren în minutul 46. Pentru Ludogoreț este a patra Supercupă câștigată, după cele din 2012, 2014 și 2018. Moți a participat la toate succesele, iar Keșeru la cel de anul trecut și de acum.

Peru, imensa surpriză

Naționala Peru a continuat să uimească la Copa America. În cea de-a doua semifinală, „incașii” au învins la un scor sever deținătoarea trofeului, echipa Chile. Elevii argentinianului Ricardo Gareca s-au calificat în ultimul act, după ce a învins cu 3-0. Deși pornea ca favorită, Chile n-a avut replică în fața celor din Peru. Edison Flores a deschis scorul în minutul 21, iar Yoshimar Yotun a majorat diferența cu șapte minute înainte de pauză. Scorul final a fost stabilit de Paolo Guerrero, în minutul 90Â1. Chilienii au avut șansa de a înscrie golul de onoare în prelungiri, însă Eduardo Vargas a ratat un penalty. În finală, Peru va întâlni gazda Brazilia, care a trecut în semifinale de Argentina, scor 2-0. Ultimul act este programat duminică, de la ora 23:00.Locul trei va fi disputat de Argentina și Chile. Finala mică este programată sâmbătă de la ora 22:00. În grupă, Brazilia a învins Peru cu 5-0.

Buffon face vizita medicală

Clubul Juventus Torino a anunțat, că portarul Gianluigi Buffon face vizita medicală în vederea semnării unui contract. Buffon a fost întâmpinat la centrul medical de aproximativ o sută de suporteri entuziasmați. La 41 de ani, Buffon ar urma să semneze un contract pe un sezon cu campioana Italiei, potrivit presei locale. La Juve, fostul internațional îl va avea concurent pe postul de portar pe Wojciech Szczesny, 29 de ani. Sezonul trecut, italianul a evoluat la PSG, echipă de care s-a despărțit recent. FC Porto, Leeds, Atalanta și chiar Parma, gruparea la care a debutat, au fost cluburi care au dorit să profite de experiența lui Buffon, care însă se va întoarce la Juventus Torino, unde a evoluat 17 ani înainte de a pleca în Franța.

 

Finală SUA – Olanda la fotbal feminin

Reprezentativa Olandei a învins, miercuri, cu scorul de 1-0 după prelungiri, selecționata Suediei, în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal feminin, meci disputat la Lyon. Golul a fost marcat de Jackie Groenen, în minutul 99. În finală, olandezele vor întâlni echipa SUA, duminică, tot la Lyon. Finala mică, Anglia – Suedia, va avea loc sâmbătă, la Nisa. Trofeul este deținut de echipa americană

Isăilă îl antrenează pe Tandia

Gruparea saudită Al Hazem a anunțat, ieri, transferul lui Ibrahima Tandia (25 de ani), de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Mijlocașul a semnat un contract valabil trei sezoane cu echipa antrenată de Daniel Isăilă. Potrivit DigiSport, Al Hazem va plăti 600.000 de euro grupării covăsnene, iar Tandia va încasa un salariu impresionant, cu mult peste nivelul Ligii I, 400.000 de euro anual. Internaționalul din Mali va semna un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Astfel, echipa lui Daniel Isăilă continuă să se întărească cu jucători din campionatul intern, după ce Al Hazem a obținut salvarea de la retrogradare în urma barajului disputat contra celor de a Al Khaleej, scor 3-2. În sezonul trecut, fostul dinamovist Diogo Salamao a evoluat pentru gruparea din Arabia Saudită. Tandia a reușit 11 goluri și a oferit cinci pase decisive în sezonul recent încheiat la Sepsi.

 

Fricțiuni la Barça

FC Barcelona a anunțat că vicepreședintele Jordi Mestre și-a depus demisia, o decizie irevocabilă. Potrivit Marca, Jordi Mestre a demisionat din cauza unor neînțelegeri cu membrii Consiliului Director.  Mestre făcea parte din conducerea grupării catalane din vara anului 2010, când a fost numit manager responsabil de departamentul de fotbal, Barca B și Barca feminin. Din ianuarie 2014, el a fost vicepreședinte, funcție în care a rămas și după alegerile din iulie 2015.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.