Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Neagu versus Thailanda

Ziarul de Vrancea
8 feb 2020 977 vizualizări

Thailanda va lua parte la turneul preolimpic de handbal feminin la care participă și România, informează Federația Română de Handbal. După retragerea Chinei și refuzul naționalei Hong Kong de a participa din cauza coronavirusului,

Thailanda a devenit cea de-a XII-a participantă la turneele preolimpice pentru Tokyo 2020. Echipa asiatică a fost repartizată în turneul care va avea loc în Muntenegru și la care vor mai participa România, Norvegia și țara gazdă. Turneul preolimpic se va desfășura în perioada 20-22 martie 2020.

O altă Raluca Olaru

Sportiva română Raluca Olaru a cucerit o medalie de aur și două de argint, luni, la cat. 64 kg, în cadrul celei de-a șasea ediții a concursului International de haltere , de la Tașkent, competiție de calificare olimpică Silver Tokyo 2020, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Haltere. Olaru s-a impus la stilul smuls, cu 95 kg, a ost a doua la aruncat, cu 113 kg, și tot a doua la total, cu 208 kg.

Halterofila a fost condusă în concurs de antrenorul lotului olimpic, Doru Agache, iar ceremonia de premiere a fost oficiată de președintele FR de Haltere, Nicu Vlad, care ocupa și funcția de vicepreședinte al Federației Internaționale de Haltere (IWF).

Cupa României rămâne la Cluj

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania a câștigat luni, pe teren propriu, Cupa României, după ce a învins în finala competiției campioana en-titre, CSM Oradea la Turneul Final Four pe care l-a găzduit. U BT Cluj s-a impus cu scorul de 68-61 (34-29) și a cucerit astfel trofeul pentru a patra oară, după edițiile din 2016, 2017, 2018. La polul opus, CSM Oradea a jucat a cincea finală de Cupa României, însă fără a reușit să cucerească trofeul nici de această dată.În semifinalele Turneului Final Four, găzduit de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, CSM Oradea a trecut de Dinamo București, cu 76-72, iar U BT s-a impus în fața celor de la SCM Timișoara, cu 88-71.

Transferuri de ultimă oră

Dinamo București și Chindia Târgoviște au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al fundașului Laurențiu Corbu (26 de ani) la clubul dâmbovițean, anunță clubul dinamovist. Din vara anului 2015 la Dinamo, Laurențiu Corbu a fost împrumutat sezonul trecut, timp de 6 luni, la St. Mirren (Scoția) și a adunat 55 de meciuri pentru Dinamo în toate competițiile, 48 în campionat, 6 în Cupa României și unul în Cupa Ligii. De asemenea, CFR Cluj a anunțat transferul mijlocașului Răzvan Andronic, în vârstă de 20 de ani, de la FC Botoșani. Născut în Cluj, tânărul fotbalist a început fotbalul la Școala Ardealul, iar în septembrie 2018 s-a transferat la FC Botoșani. Pentru echipa din Moldova, el a jucat 18 meciuri și a marcat două goluri.

„Ibra” nu ajunge!

Formația Internazionale Milano a învins, duminică seară, cu scorul de 4-2, echipa AC Milan, într-un meci din etapa a XXIII-a a campionatului Italiei. AC Milan a condus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Rebic (’40) și Ibrahimovic (‘45Â1). Inter a marcat însă patru goluri în repriza a doua prin Brozovic (’51), Vecino (’53), De Vrij (’70) și Lukaku (‘90Â3). Inter Milano este lider în clasament, cu 54 de puncte, la egalitate cu Juventus Torino, care a fost învinsă cu 1-2 pe terenul echipei Hellas Verona. Pe poziția a treia se află Lazio Roma, care are 53 de puncte.

Marele pasator

FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-2), echipa Betis Sevilla, în etapa a XXIII-a a campionatului spaniol de fotbal LaLiga. Formația antrenată între 2017 și 2019 de Quique Setien, acum la Barcelona, a condus de două ori, prin Sergio Canales ('6-penalty) și Nabil Fekir '(26). La oaspeți, Messi a oferit trei pase decisive pentru De Jong('9), Busquets ('45Â3) și Lenglet ('72). Fekir('74) și Lenglet ('79) au fost eliminați. În urma acestui rezultat, FC Barcelona rămâne pe lcocul 2, cu 49 de puncte, la trei puncte de liderul Real Madrid. Getafe, 42 de puncte, Atletico Madrid și FC Sevilla, ambele cu câte 39 de puncte, ocupă locurile III-V. Betis Sevilla se află pe locul 13, cu 28 de puncte.

Manuscrisul lui Coubertin revine acasă

Manuscrisul original al manifestului scris în 1892 de Pierre de Coubertin, care în decembrie a fost vândut la licitație la New York, pentru 8,8 milioane de dolari, a fost oferit luni Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de către miliardarul rus Alișer Usmanov. Miliardarul rus, care este și președinte al Federației Ruse de Scrimă, a achiziționat acest document de 14 pagini la New Yok, însă la momentul licitației nu era cunoscut numele cumpărătorului. „Suntem martorii unui eveniment istoric. Manuscrisul se întoarce la casa olimpică, acolo unde îi este locul”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach, care a primit manuscrisul la Muzeul Olimpic de la Lausanne. „Cred că Muzeul Olimpic este cel mai potrivit loc pentru a păstra acest manuscris inestimabil”, a declarat Alișer Usmanov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.