Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Moți și Keșeru și-au prelungit contractele

Ziarul de Vrancea
5 mai 2020 782 vizualizări

Fundașul Cosmin Moți și-a prelungit contractul cu Ludogoreț Razgrad, a doua zi după ce și atacantul Claudiu Keșeru a făcut același lucru, informează clubul bulgar.

Sunt fericit pentru că Ludogoreț este echipa sufletului meu. Îmi voi încheia cariera la această echipă”, a declarat Cosmin Moți. El evoluează la Ludogoreț din 2021 și a jucat 275 de meciuri, marcând 34 de goluri. Luni, și atacantul Claudiu Keșeru și-a prelungit contractul cu Ludogoreț pentru două sezoane. „Sunt foarte fericit să rămân aici încă doi ani. Sunt aici de cinci ani și mă simt ca acasă. Abia aștept să se reia campionatul și să luptăm pentru un al nouălea titlu. S-ar putea chiar să-mi închei cariera la Ludogoreț”, a declarat Keșeru.

Fuziunea tenisului se apropie

Președintele WTA, Steve Simon, și-a exprimat, marți, sprijinul pentru ideea fuziunii forurilor care conduc circuitul masculin (ATP) și pe cel feminin (WTA), „Cu siguranță aș fi primul care aș aproba această idee. Este un drum lung și sinuos, dar cred că în condițiile actuale are sens”, a declarat Simon pentru New York Times. La finalul lunii aprilie, omologul său de la ATP, Andrea Gaudenzi, a salutat poziția jucătorilor după lansarea inițiativei lui Roger Federer. La 22 aprilie, Roger Federer a sugerat o fuziune a forurilor care conduc circuitul masculin și pe cel feminin. Sugestia a fost primită pozitiv de mai mulți foști și actuali sportivi, între care și Simona Halep.

Șumudică s-a dus în carantina turcească

Antrenorul Marius Șumudică a plecat, miercuri dimineață, în Turcia, unde antrenează echipa Gaziantep FK. El a subliniat că a plâns, deoarece este afectat de faptul că a trebuit să plece de acasă și să stea 14 zile în izolare în Turcia. „De multă vreme nu am mai plâns atât ca în dimineața asta. Faptul că trebuie să plec de acasă, să mă izolez 14 zile în Turcia mă afectează. Dar n-aveam ce face. O să stau într-un campus universitar, unde nu o să am cablu TV. Dar mi-am luat la mine niște filme. Toată lumea trage să se joace la mijlocul lunii iunie. Vom sta în carantină, 14 zile nu ieșim de acolo. Stăm în carantină și se fac testele după 14 zile. Am înțeles că acum ți se ia doar temperatura. Oamenii m-au respectat foarte mult acolo și e normal să mă comport și eu la fel”, a declarat Șumudică la aeroport. Vineri, vicepreședintele Gaziantep FK, Muslum Ozmen, a declarat că echipa antrenată de Marius Șumudică își va relua pregătirile în data de 11 mai.

Teste înainte de antrenamente

Jucătorii și staff-ul tehnic ai FC Barcelona au fost supuși, miercuri, testului pentru Sars-CoV-2, înainte de a relua relua antrenamentele. Fotbaliștii s-au prezentat pe rând la centrul de antrenament pentru testare, fără a intra în contact unii cu alții. Dacă rezultatele vor fi negative, ei vor începe, vineri, antrenamentele individuale. Campionatul spaniol, este întrerupt de aprope două luni din cauza pandemiei de coronavirus. LaLiga speră ca meciurile să se reia de la jumătatea lunii iunie. Barcelona, liderul campionatului spaniol, ar trebui să joace și în Liga Campionilor, în manșa a doua a optimilor de finală, în august. În meciul tur, disputat la Napoli, scorul a fost 1-1.

Și AusOpen fără spectatori

Directorul Openului Australiei, Craig Tiley, a afirmat, miercuri, că se intenționează ca ediția din 2021 să se dispute fără spectatori veniți din străinătate, având în vedere pandemia de coronavirus. „În cel mai rău scenariu, nu va avea loc Openul Australiei. Dar, în cel mai bun caz, turneul se va disputa cu jucători ce pot veni aici ținând cont de măsurile de carantină și cu prezența doar a fanilor din Australia”, a spus Tiley. În acest an, Australian Open a fost câștigat la masculin de Novak Djokovic, iar la feminin de Sofia Kenin.

RUSADA a reluat testele antidoping

Agenția antidoping din Rusia (RUSADA) a anunțt iweii că va relua progresiv testele antidoping spre sfârșitul lunii mai, după ce a existat o pauză din cauza restricțiilor impuse de guvern pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus. Directorul general al RUSADA, Iuri Ganus, a precizat într-o conferință de presă online că agenția a elaborat un plan de reluare a testelor antidoping, care au fost abandonate la sfârșitul lunii martie. „Acum așteptăm ultimele recomandări ale Agenției Mondiale Antidoping (WAD). Vom începe activitatea de testare în ultimele zece zile ale lunii mai”, a precizat Ganus.  . Agenția a fost reinstaurată în septembrie 2018, sub rezerva îndeplinirii unor condiții, dar anul trecut RUSADA a fost declarată neconformă, după ce AMA pozitive ale unor sportivi.

Liga a doua portugheză s-a anulat

Echipele Nacional Madeira și Farense au fost promovate în prima ligă portugheză, după ce divizia secundă a fost anulată, din cauza pandemiei de coronavirus. În a doua ligă portugheză mai erau de disputat 11 etape. Conducătorii ligii secunde și-au justificat decizia de a promova Nacional Madeira și Farense după ce Guvernul a anunțat că va permite doar reluarea meciurilor din prima divizie și din Cupa Portugaliei. Partidele din prima ligă portugheză ar urma să se reia la 30 mai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.