Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Moroșanu revine în ring

Ziarul de Vrancea
9 feb 2019 687 vizualizări

Cătălin Moroșanu revine în ring, dar nu împotriva lui Daniel Ghiță, așa cum se aștepta toată lumea, ci împotriva unui sportiv pe care l-a mai întâlnit în 2016 la Puerto Rico, Daniel Sam

Anunțul a fost făcut de sportivul român pe pagina personală de Facebook, alături de mesajul: “Ziua revanșei se apropie!”. La precedenta confruntare, învingător a ieșit britanicul, la puncte. Moroșanu s-a considerat nedreptățit de verdictul arbitrilor, dar acum are șansa să se răzbune. Cel mai probabil, gala Dynamite Fighting Show va avea loc la Cluj și va fi prima din 2019 pentru Moroșanu.  Ultima sa apariție în ring a avut loc în decembrie 2018, când îl învingea, prin K.O., pe croatul Ivo Cuk.

Rezultat normal la rugby

Naționala de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, la Cluj, scor 9-18, de echipa Georgiei, în primul meci din sezonul 2019 al Rugby Europe Championship. România a început bine meciul. După 24 de minute conducea cu 6-0, după două lovituri de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu. Georgia a revenit pe finalul primei părți și a redus din diferență, printr-o lovitură de pedeapsă executată de Abzhandadze. În partea secundă, oaspeții au început mai tare și după 5 minute au trecut în avantaj, 8-6, după un eseu fără transformare. Ecartul s-a mărit la mijlocul reprizei, când Gorgadze a culcat balonul în terenul de țintă al României. Pe final s-au mai pus pe tabelă câte trei puncte pentru ambele părți, după două lovituri de pedeapsă, pentru ca scorul final să fie 18-9 în favoarea oaspeților. Următorul meci al României în Rugby Europe Championship va avea loc tot pe teren propriu, la Botoșani, împotriva Germaniei. Partida este programată pe 16 februarie.

Pușcaș și Hanca dau goluri

Fotbalistul român George Pușcaș a înscris ambele goluri ale formației Palermo în meciul câștigat, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, în fața echipei lui Vlad Dragomir, Perugia, în etapa a XXIII-a a ligii secunde din Italia. Pușcaș a marcat în minutele 2 și 47. Pentru Perugia a înscris Melchiorri, în minutul 89. George Pușcaș a jucat până în minutul 78, iar Dragomir a fost integralist. Palermo este lider în clasamentul Serie B, cu 41 de puncte, iar Perugia este pe 9, cu 29 de puncte. Un alt fotbalist român, Sergiu Hanca, recent transferat de la Dinamo, a marcat golul victoriei echipei poloneze Cracovia în deplasare cu Piast. Echipa românului a urcat pe loc de play-off în prima ligă din Polonia. La echipa cracoviană evoluează și fundașul Cornel Râpă.

Andone, suspendat pentru trei etape

Atacantul Florin Andone a fost suspendat trei meciuri, după ce a lovit un adversar cu cotul în față, la meciul dintre West Bromwich Albion și Brighton. Florin Andone va lipsi la partidele din campionat cu Burnley și Leicester și la întâlnirea cu Derby County din Cupa Angliei. Andone a pledat nevinovat în fața comisiei de disciplină. Atacantul echipei Brighton l-a lovit pe Sam Field, în minutul 30 al partidei de la West Bromwich, dar incidentul nu a fost văzut de centralul Paul Tierney, nici de ceilalți oficiali care au condus meciul. Specialiștii au ajuns la concluzia că Andone merita cartonașul roșu, astfel că federația engleză s-a autosesizat în acest caz și l-a sancționat pe internaționalul român, pe baza înregistrării video.

Real e șefă în Madrid

Formația Real Madrid a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Atletico Madrid, într-un meci din etapa a XXIII-a a campionatului Spaniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Casemiro (’16), Sergio Ramos (’42-penalty) și Bale (’74). Pentru Atletico a înscris Griezmann, în minutul 25. În minutul 80, de la Atletico Madrid a fost eliminat Thomas Partey.

Abandonuri la turnee ITF

Jucătoarele Alexandra Cadanțu și Elena Gabriela Ruse au abandonat, sâmbătă, în semifinalele turneelor ITF de la Trnava și de la Grenoble, ambele cu premii de 25.000 de dolari. Cadanțu a abandonat la Trnava în primul set al meciului cu jucătoarea Kristina Kucova, la scorul de 5-1 pentru sportiva din Slovacia, după 40 de minute de joc. La Grenoble, Elena Ruse a abandonat în setul doi al meciului cu sportiva franceză Harmony Tan, venită din calificări, la scorul de 6-3, 5-0


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.