Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Monica a bătut-o pe Raluca

Ziarul de Vrancea
20 oct 2020 864 vizualizări

Perechea Monica Niculescu/Nadia Kicenok (România/Ucraina) a învins, marți, cu scorul de 7-5, 6-7, 10-5 cuplul Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam (România/Germania), în turul I al turneului de categorie Premier de la Ostrava

În faza următoare, învingătoarele vor da piept cu echipa Kirsten Flipkens/Demi Schuurs (Belgia/Olanda), cap de serie numărul 4. Pe tabloul de simplu nu se află nicio jucătoare română, Irina Begu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea fiind eliminate în calificări. La turneul ITF de la Reims (Franța), Jaqueline Cristian (169 WTA) a pierdut în primul tur la jucătoarea franceză Clara Burel (240), scor 4-6, 7-5, 4-6

Rapid a terminat cu Cupa

FC Rapid din Liga a II-a a fost eliminată, marți, de Progresul Spartac din Liga a III-a, în turul al patrulea al Cupei României. Cele două echipe au fost la egalitate, scor 2-2 (2-2), după 90 de minute în care Progresul a condus de două ori. Gazdele s-au impus în finalul prelungirilor, după reușita lui Milea din min. 119. O altă echipă cu pretenții din Liga a II-a,Turris Turnu Măgurele, a fost învinsă la lovituri de departajare de către CSM Slatina, scorul fiind 0-0 după 130 de minute. Alte rezultate; ACSO Filiași - FC U Craiova 0-4; Șoimii Lipova - Ripensia Timișoara 0-1. Astăzi vor avea loc celelalte meciuri. Echipele învingătoare s-au calificat în șaisprezecimile competiției, în care vor evolua și formațiile din Liga I.

Marțea nu-i ca lunea

Luni, guvernul grec a autorizat,revenirea pe stadioane a unui număr limitat de suporteri începând din această săptămână, după șapte luni fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Primul meci vizat de această măsură era cel dintre Olympiakos Pireu și Olympique de Marseille, de astăzi din Liga Campionilor, unde vor putea asista 3.500 de spectatori. Ieri, oficialii de la Atena s-au răzgândit: Prezența fanilor, chiar în număr redus, „transmite un mesaj greșit cetățenilor, în contextul în care adunările trebuie evitate, iar măsurile sanitare respectate cu strictețe”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, Astfel, meciul Olympiakos – Marseille se va disputa tot fără spectatori.

Semnal de la UEFA: Pofta-n cui!

Sumele alocate de UEFA cluburilor participante în Liga Campionilor și Liga Europa vor fi reduse în următorii cinci ani, din cauza impactului financiar al pandemiei de coronavirus, informează Times, UEFA ar fi informat deja asociațiile membre că ar fi pierdut 564 milioane de euro, sezonul trecut. Pierderile au fost cauzate de amânarea fazelor eliminatorii ale competițiilor europene, care a dus la o reducere a drepturilor de difuzare și a veniturilor din sponsorizări. Întâlnirile au avut loc într-o țară neutră, cu porțile închise. Fiecare tur a fost, de asemenea, redus la o singură confruntare, în loc de o dublă manșă. âSumele alocate pentru sezonul actual nu sunt încă cunoscute,

FIFA vrea o ligă a bogaților

Sky Sport susține că FIFA ar susține un proiect European Premier League, o competiție care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Un astfel de proiect ar putea pune capăt Ligii Campionilor, organizată de UEFA. Potrivit sursei citate, Liverpool și Manchester United ar fi printre inițiatoarele proiectului, la care s-ar putea alătura din Anglia Manchester City, Arsenal Londra, Chelsea sau Tottenham, pentru cele cinci locuri rezervate insularilor. Alte cluburi din Spania, Italia, Germania și Franța și-ar fi arătat interesul pentru această competiție și pentru a deveni membri fondatori. Competiția ar urma să se desfășoare în sistem de grupe cu meciuri tur-retur, în timpul sezonului fotbalistic european. Formațiile clasate cel mai bine ar urma să dispute o fază finală, eliminatorie, care să stabilească echipa campioană, Inițiatorii ar dori ca prima ediție a noii competiții să înceapă în 2022. Sursa citată precizează că acest proiect nu ar fi susținut de UEFA deoarece ar duce la dispariția Ligii Campionilor.

A murit Bruno Martini

Bruno Martini, fost portar al echipei Franței și al echipei Auxerre, a murit, marți, la doar 58 de ani. El fusese spitalizat la 12 octombrie, din cauza unui stop cardiorespirator. Format la Auxerre în anii 1980, portarul a jucat la Auxerre și Montpellier. El a evoluat și în naționala Franței, având 31 de selecții în perioada 1987 - 1996, participând la Campionatele Europene din 1992 și 1996 . Bruno Martini a fost apoi director tehnic al federației franceze din 1999 și antrenor cu portarii la succesul Franței la Euro-2000.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.