Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Modric va lua și “Balonul”

Ziarul de Vrancea
28 nov 2018 461 vizualizări

Presa spaniolă a anunțat ieri că mijlocașul croat al formației Real Madrid, Luka Modric, va câștiga Balonul de Aur, trofeu ce va fi decernat la 3 decembrie

. Conform postului spaniol de radio Onda Cero, Modrici va fi urmat de Cristiano Ronaldo, locul trei revenind francezului Antoine Griezmann. Ceremonia decernării Balonului de Aur va avea loc la Grand Palais din Paris, la 3 decembrie.

Dinamo transferă pe bandă rulantă

Antrenorul dinamovist Mircea Rednic a transferat cinci jucători până acum, dar nu se oprește.  Ultimele nume apărute la roș-albi sunt un belgian Andy Kawaya, 22 de ani, și un ivorian Abdel Diarra, 23 de ani. Kawaya, cotat la 350.000 de euro, poate evolua pe orice post în banda stângă și a activat la toate naționalele de tineret ale Belgiei (U15, U16, U17, U18, U19 și U21). Este un produs Anderlecht și a mai jucat la Willem II, Mechelen, Avellino, iar din vară e liber de contract. Diarra, cotat la 200.000 de euro, este fundaș central, în defensivă Dinamo având cele mai mari probleme, și a bifat două selecții la naționala U23 a Coastei de Fildeș. A mai evoluat la Djekanou, Strasbourg B, Antalyaspor, Karsiyaka, Syrianska și Beerschot, acum venind la Dinamo ca liber de contract. Ei s-au antrenat separat ieri, urmând ca îna ceste zile să se pregătească alături de lotul dinamoviștilor. Dacă vor confirma, ei vor efectua vizita medicală și apoi vor semna contractele.

Suspendările săptămânii

Jucătorii Tudor Băluță (FC Viitorul), Juan Culio (CFR Cluj) și Mihai Popescu (FC Dinamo) au fost suspendați pentru o etapă și au primit o penalizare financiară de câte 740 de lei, după ce au fost eliminați la meciurile disputate de echipele lor în week-end-ul trecut.Comisia de Disciplină din cadrul FRF a mai decis sancționarea clubului Poli Iași cu o penalitate sportivă de 5.000 lei, după incidente la meciul cu FCSB. Maseurul clubului Dunărea Călărași a primit o suspendare de o lună și o penalitate sportivă de 640 lei.

Starea Ligii a II-a

Rezulttele etapei a XIX-a: Academica Clinceni – Petrolul Ploiești 2-1. Sportul Snagov – FC Argeș 1-0; CS Balotești – Aerostar Bacău 1-1; ACS Poli Timișoara – Daco-Getica București 0-0; UTA– CS Mioveni 2-1; Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea 1-1; Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj 1-5; Metaloglobus București – ASU Politehnica Timișoara 0-1; Ripensia Timișoara – Farul Constanța 1-0. Meciul Chindia Târgoviște – ACS Energeticianul se joacă astăzi. Clasament: 1. Sportul Snagov – 43 p; 2. Chindia – 40 p; 3. Clinceni – 39 p; 4. Petrolul – 39 p.

Se retrage eroul patinajului spaniol

Spaniolul Javier Fernandez, în vârstă de 27 de ani, multiplu campion mondial și european la patinaj artistic, a anunțat, ieri,  că se va retrage din activitatea sportivă după CE de la Minsk, din ianuarie 2019. “Mă retrag în acest sezon. Prefer să mă retrag când consider că este un moment bun, când sunt mulțumit de cariera mea și când am un proiect pentru viitor”, a spus Fernandez la un eveniment organizat de jurnalul ABC. Fernandez a câștigat titlul mondial în 2016 și în 2017 și pe cel european în 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 și 2018. El are în palmares și bronzul olimpic la Pyeongchang, în 2018, și două medalii de bronz la CM din 2013 și din 2014.

Ultrași cu sticle incendiare

O sticlă incendiară a fost aruncată de fanii greci către rivalii olandezi, pe Stadionul Olimpic din Atena, înaintea meciului dintre AEK și Ajax Amsterdam, din etapa a V-a a Grupei E a Ligii Campionilor. Din fericire, proiectilul nu și-a atins ținta, căzând la o mică distanță de sectorul oaspeților. Totodată, petarde au fost detonate pe arenă. La rândul lor, suporteri ai echipei Ajax s-au bătut cu forțele de ordine.  Potrivit AFP, 11 persoane au fost rănite ușor și au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital. Ajax s-a impus cu 2-0 la Atena, în fața formației AEK, și a obținut calificarea în optimile de finală ale competiției.

Keane trece la costum

Robbie Keane, în vârstă de 38 de ani, numit recent în funcția de antrenor secund al naționalei Irlandei, și-a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist. Keane a fost legitimat de-a lungul carieri la echipe ca Inter Milano, Tottenham, Liverpool, Celtic Glasgow și LA Galaxy. Ultima dată, în perioada 2017-2018, el a jucat la echipa indiană ATK, în ultima perioadă chiar fiind antrenor-jucător.  Pentru naționala Irlandei, Robbie Keane a jucat în 146 de meciuri (1998-2016) și a înscris 146 de meciuri. Robbie Keane este, de duminică, antrenor secund al naționalei Irlandei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.