Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Miriuță rămâne măcar până sâmbătă

Ziarul de Vrancea
22 nov 2017 641 vizualizări

Tehnicianul Vasile Miriuță va continua să antreneze echipa Dinamo cel puțin până la meciul cu CSM Poli Iași, din etapa a XIX-a a Ligii I, programat, sâmbătă, de la ora 20.45.

Potrivit unor surse din cadrul grupării dinamoviste, Miriuță nu vrea să renunțe la clauza de reziliere din contract și reproșează conducerii că i-a vândut jucători și are un lot slab. Oficialii grupării bucureștene  îi reproșează lui Miriuță că are vestiarul destabilizat și că nu și-a asumat vina pentru rezultatele slabe. Vasile Miriuță s-a întâlnit, miercuri dimineață, cu Președintele Consiliului de Administrație al FC Dinamo, Alexandru David și cu finanțatorul Ionuț Negoiță: "Eu nu mă iau după zvonuri, a fost pozitivă această discuție. Sper că voi rămâne la Dinamo până în iarnă, nu am venit să plec după două luni. Sâmbătă trebuie să câștigăm. și domnii Negoiță și David m-au chemat să-mi spună că mă susțin în continuare".Oficialii dinamoviști l-au contactat pe Claudiu Niculescu, însă antrenorul celor de la FC Voluntari a refuzat oferta.

Voluntarul Sânmărtean

FC Voluntari a anunțat, ieri că a obținut serviciile mijlocașului Lucian Sânmărtean, acesta semnând un contract valabil până la finalul actualei ediții a Ligii I. Sânmărtean, în vârstă de 37 de ani, a jucat ultima dată în Liga I la Pandurii Târgu Jiu, până iarna trecută, apoi la echipa saudită Al Taawon, de care s-a despărțit în mai. El are 21 de selecții la națională.

Veste proastă în vestiar

FC Sevilla a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că antrenorul Eduardo Berizzo are adenocarcinom de prostată, iar tehnicianul va decide ce tratament va urma. În vârstă de 48 de ani, Eduardo "Toto" Berizzo conduce FC Sevilla din luna mai a acestui an. El a pregătit și pe Celta Vigo, în perioada 2014/2017, alături de care a ajuns în semifinalele Ligii Europa. Antrenorul le-a spus jucătorilor săi că are cancer la pauza meciului cu Liverpool, din Liga Campionilor.  FC Sevilla era condusă cu 0-3 la pauza meciului de la arena Sanchez Pizjuan, însă a reușit să egaleze în minutul 90Â3, prin Pizarro. Imediat după marcarea golului egalizator, jucătorii au alergat spre antrenorul Eduardo Berizzo pentru a-l îmbrățișa.

Interdicții pe viață

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat, miercuri, că patru sportivi din Rusia, inclusiv campionul olimpic la skeleton Aleksandr Tretiakov, au primit interdicții pe viață de participare la JO pentru încălcarea regulamentelor antidioping la ediția de la Soci a competiției. Alături de Tretiakov au primit interdicții Elena Nikitina, medaliată cu bronz la Soci-2014, Maria Orlova  și Olga Potilițina, care au concurat de asemenea la skeleton. Cei patru au fost descalificați din probleme la care au participat la JO de la Soci și au fost declarați ineligibili pentru a primi orice fel de acreditare la orice ediție a Jocurilor Olimpice. Deciziile au fost luate după reanalizarea eșantioanelor sportivilor ruși participanți la Jocurile Olimpice de la Soci.

 

Nominalizări pentru echipa anului

Portarul Gianluigi Buffon și atacanții Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Neymar se află printre cei 50 de jucători nominalizați de UEFA pentru echipa anului 2017. Cei 50 de jucători nominalizați sunt: Buffon, De Gea, Navas, Neuer, Oblak - Dani Alves, Bonucci, Carvajal, Chiellini, Glik, Godin, Kimmich, Marcelo, Mendy, Meunier, Piqué, Sergio Ramos, Davinson Sanchez, Alex Sandro, Valencia - Alli, Asensio, Casemiro, De Bruyne, Eriksen, Fabinho, Hazard, Iniesta, Isco, Kroos, Mhitarian, Modric, Pjanic, Pogba, Saul - Agüero, Aubameyang, Benzema, Cavani, Dybala, Falcao, Griezmann, Kane, Lewandowski, Mbappé, Mertens, Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo, Suarez. Echipa anului 2017 va fi aleasă de fani, care pot vota pe site-ul uefa.com până la 9 ianuarie.  Echipa anului va fi anunțată în 11 ianuarie.

Amenzi de la UEFA

UEFA a amendat clubul Olympiakos Pireu cu 60.000 de euro, după ce fani au pătruns pe teren la meciul cu FC Barcelona, scor 0-0, din etapa a patra a grupelor Ligii Campionilor. La meciul din 31 octombrie, Lionel Messi, a fost foarte "solicitat" de suporteri greci. În prima repriză, un fan a intrat pe teren și l-a îmbățișat și pupat pe Messi, care se pregătea să execute un corner. După acest moment, suporterul s-a întors în tribune, fără să aibă vreo problemă cu forțele de ordine, iar meciul a continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În repriza a doua, un alt spectator a intrat pe teren, s-a îndreptat către mijlocul terenului și a făcut un selfie cu jucătorul echipei catalane. Messi nu a protestat și nu s-a ferit. Un coechipier al argentinianului l-a împins ușor pe fanul care a obținut ce și-a dorit, apoi acesta a fost întâmpinat de un steward și scos de pe teren. De asemenea, UEFA a amendat și APOEL Nicosia cu 51.000 de euro și Borussia Dortmund cu 15.000 de euro, după ce suporterii au aprins fumigene la meciul din 17 octombrie.

Calificat și demis

Tehnicianul Argentinian Edgardo Bauza a fost demis, miercuri, de la conducerea naționalei Arabiei Saudite, funcție pe care o ocupa de doar două luni, informează fifa.com. Bauza a devenit selecționerul Arabiei Saudite în septembrie și de atunci s-a aflat pe banca naționalei saudite la cinci meciuri amicale: 5-2 cu Jamaica, 0-3 cu Ghana, 2-0 cu Letonia, 0-3 cu Portugalia, 0-1 cu Bulgaria. Decizia de demitere a lui Bauza vine cu câteva zile înainte de tragerea la sorți a turneului final al Cupei Mondiale din 2018, la care Arabia Saudită se va afla în urna a patra. Tragerea la sorți este programată la 1 decembrie, la Moscova.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.