Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Miriuță, pe liber de la Sibiu

Ziarul de Vrancea
15 iun 2020 1429 vizualizări

Clubul FC Hermannstadt a anunțat, ieri, încetarea colaborării cu tehnicianul Vasile Miriuță. În mandatul al doilea în postura de antrenor principal al AFC Hermannstadt, Vasile Miriuță a obținut o victorie, patru rezultate de egalitate și trei înfrângeri în Liga I, respectiv în Cupa României (contra FCSB).

FCH îi transmite și pe această cale d-lui Vasile Miriuță mult succes în continuare și realizări importante în carieră, fiindcă merită din plin!”, se arată pe pagina de Facebook a FC Hermannstadt.Contractul lui Vasile Miriuță cu FCH expiră La 30 iunie și noua conducere nu dorește să-l prelungească. “În perioada următoare vom reveni cu informații despre numirea unui nou antrenor principal al echipei și despre componența staffului”, adaugă gruparea din Sibiu.

S-a săturat și Duckadam de Becali

Fostul portar Helmut Duckadam a renunțat la funcția de președinte de imagine al FCSB. „După multe ezitări, am hotărât că este momentul să-mi înaintez demisia din cadrul SC Fotbal Club FCSB. Consider că este mai onorabil să-ți înaintezi demisia, când simți că nu mai ești dorit, decât să aștepți momentul când vei fi dat afară. Au Doresc mult succes echipei, și-mi doresc, că în acest an să câștige un trofeu!”, a scris Duckadam, 61 de ani, pe Facebook. „Eroul de la Sevilla” era singurul component al echipei Steaua care a câștigat în 1987 Cupa Campionilor Europeni care rămăsese în cadrul clubului patronat de Gigi Becali.

Nu mai avem mondial la Cluj

Comitetul Executiv al FIBA a decis, în contextul actualei situații epidemiologice, să anuleze ediția din 2020 a Campionatului Mondial U17, cel feminin fiind programat la Cluj, iar cel masculin la Sofia. Cele două competiții ar urma să aibă loc anul viitor. Executivul FIBA a decis că vor fi examinate toate opțiunile posibile pentru ca aceste evenimente juvenile U17 să se desfășoare în 2021”, a precizat FR Baschet, sâmbătă, în urma ședinței FIBA. Forul mondial a mai transmis că, în acest context, generațiile de sportivi eligibili pentru cele două competiții vor putea participa, în luna august, la FIBA U17 Skills Challenge, cu scopul de a încuraja federațiile naționale să-și strângă echipele naționale în cantonament și să le permită să se bucure de activitate și competiție fără să călătorească peste granițe.

Tuchel rămâne, Cavani pleacă

Directorul sportiv al clubului Paris Saint-Germain, Leonardo de Araujo, a afirmat că antrenorul Thomas Tuchel va continua și în sezonul viitor. În schimb, el a confirmat că Thiago Silva și Edinson Cavani vor pleca de la campioana Franței. „Thiago și Edinson sunt jucători care au marcat istoria clubului, dar am ajuns la final. Poate că ne înșelăm, dar era nevoie de o decizie la nivel economic sau referitor la generațiile care vin. Vom vedea dacă ajungem în finala Ligii Campionilor, atunci poate găsim o soluție să stea cu noi până în august”, a declarat Leonardo. Într-un interviu acordat Journal du Dimanche, Leonardo a confirmat că Thomas Tuchel, venit la echipă din 2018, va fi antrenor și sezonul următor. „Am discutat cu Tuchel: totul este clar, nu sunt probleme”.

 

„Jocurile Olimpice sunt sigure”

Guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi sigure, ea promițând „mobilizare de 120%” pentru ca evenimentul să aibă loc. „Simbol al victoriei umanității în fața coronavirusului, JO vor fi simplificate și costurile vor fi reduse”, a declarat Koike, în vârstă de 67 de ani, pentru AFP. Ea a mai spus că va candida pentru un nou mandat de guvernator luna viitoare. „Vom organiza Joucirole într-un mediu sigur și senin pentru sportivii și spectatorii veniți din străinătate, dar și pentru locuitorii din Tokyo. Mă voi mobiliza 120% pentru ca Jocurile să aibă loc”, a spus Koike.

Thiago Silva preferă Europa

Fundașul Thiago Silva, al cărui contract cu Paris Saint-Germain va fi reziliat, vrea să rămână în Europa. „Toată lumea știe că iubesc clubul Fluminense. Ei mi-au deschis porțile când sufeream de tuberculoză. Am o mare recunoștință pentru acest club, dar mai am obiective de atins în Europa”, a spus Silva, într-un live pe Instagram. El a evoluat la clubul brazilian în perioada 2006/2008. Silva, care va împlini, la 22 septembrie, 36 de ani, este la PSG din vara anului 2012. În carieră, el a mai jucat la RS Futebol, Juventude, FC Porto, Dinamo Moscova, Fluminense și la AC Milan, iar la echipa națională a Braziliei a strâns 89 de selecții.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.