Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mijesc speranțe la gimnastică

Ziarul de Vrancea
9 dec 2020 1052 vizualizări

Naționala de juniori a României s-a clasat, ieri pe locul IV în concursul pe echipe de la Campionatul European de gimnastică la Mersin. Frații Gabriel și Robert Burtanete s-au calificat și în trei finale pe aparate, plus cea la individual-compus:

Gabriel primul la sărituri și al treilea la inele, Robert, al doilea la sțrituri și al cincilea la paralele. De asemenea, la individual-compus Gabriel Burtanete s-a calificat de pe locul V iar fratele lui, Robert, de pe locul XIII. Seniorii, între care se numără și Marian Drăgulescu, vor începe calificările joi. Podiumul la echipe, în concursul de juniori, a fost ocupat, în ordine, de Ucraina (239.128 puncte), Ungaria (232.494) și Bulgaria (228.361). România a fost pe locul 4, cu 225.193 puncte.Seniorii debutează în calificări astăzi

Sorana și Gabi merg în sferturi

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse s-au calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Dubai, cu premii totale de 100.000 de dolari. Sorana Cîrstea (86 WTA), a învins-o, în optimi, cu scorul de 6-0, 6-3, pe italianca Elisabetta Cocciaretto (134 WTA) după un meci de 70 de minute. Ea va evolua în manșa următoare cu Barbora Krejcikova din Cehia, locul 57 WTA. Gabriela Ruse (177 WTA) , a beneficiat, în manșa a doua, de abandonul principalei favorite, franțuzoaica Kristina Mladenovic (49 WTA), la scorul de 2-2, după 25 de minute. Ea va juca în sferturi cu Danka Kovinic din Muntenegru (77 WTA) care în primul tur s-a impus cu 6-1, 6-3 în fața altei românce, Jaqueline Cristian. În primul tur la dublu, Ruse și Cristian au fost învinse de olandezele Arantxa Rus/Rosalie van der Hoek, favoritele numărul trei, cu 3-6, 6-3, 4-10.

S-au stabilit grupele principale

Naționala de handbal feminin a României va întâlni, în ordine, Croația, Ungaria și campioana mondială en-titre, Olanda, în grupa principală II, prima partidă fiind programată astăzi, la ora 18-15 cu Croația. Tricolorele vor întâlni luni de la ora 20;30 Ungaria și marți de la ora 16:00, echipa Olandei.Clasament de pornire: 1.Norvegia – 4 p: 2. Croația – 4 p: 3. Olanda – 2 p; 4. Germania – 2 p; 5. Ungaria – 0 p; 6. România – 0 p. Grupa principală I pornește de la următoarea situație: 1. Rusia – 4 p; 2. Franța – 4 p: 3. Danemarca – 2 p: Suedia – 1 pș; 5. Spania -1 p; 6. Muntenegru – 0 p.

 

Blăjencele, în semifinale

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj s-a calificat miercuri, la Sibiu, în sferturile Challenge Cup, după ce a învins formația spaniolă Sanaya Libbyîs La Laguna, scor 3-0 (19, 10,22) după doar 64 minute de joc. În sferturi o așteaptă deja echipa cehă VK Prostejov, care a beneficiat de calificare directă, după ce FC Porto nu s-a mai prezentat la turneul de la Sibiu, găzduit de Volei Alba Blaj. Meciul va avea loc astăzi de la ora 17.00. Toate meciurile se joacă fără spectatori, conform reglementărilor legale în vigoare. Meciurile din optimi și sferturi se joacă în sistem turnee, cu manșă unică. Cealaltă echipă românească angrenată în faza optimilor, CSM Lugoj, va juca în 16 decembrie, la turneul din Gran Canaria, cu Thy Istanbul. Dacă învinge va disputa și sferturile tot la turneul din Spania, în 17 decembrie.

Trageri la sorți pentru juniori

Selecționatele de juniori ale României și-au aflat adversarele din viitoarele campanii de calificare la Campionatul European de fotbal Under-17, respectiv Under-19, în urma tragerilor la sorți efectuate miercurii. La U17, România, aflată în urna a treia valorică, va fi în grupă cu Germania, Rusia și San Marino, în preliminariile ediției 2022 din Israel.La U19, turneul din Slovacia 2022, România va juca în grupă cu Turcia, Letonia și San Marino.

 

Alejandro Sabella s-a stins

Alejandro Sabella, selecționer al Argentinei, finalistă la Cupa Mondială din 2014, a murit, marți, la 66 de ani, din cauza unui cancer. Sabella, selecționer al Argentinei în perioada 2011/2014, s-a retras din activitate după Cupa Mondială, unde Argentina a fost învinsă în finală de Germania în prelungiri, scor 0-1. După o carieră de jucător în care a evoluat pentru River Plate, Estudiantes, Sheffield United și Leeds, Sabella a deveit antrenor în 2009, la Estudiantes, reușind câștigarea Copei Libertadores.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.