Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mihalcea, antrenor la Dinamo

Ziarul de Vrancea
10 mar 2020 692 vizualizări

Noul antrenor principal al echipei Dinamo București este Adrian Mihalcea, a anunțat managerul general Florin Prunea prin intermediul site-ului oficial.

Ultima oară antrenor secund la echipa națională a României, fostul atacant dinamovist a câștigat cinci trofee în aproape șapte sezoane în tricoul alb-roșu. După o carieră impresionantă ca jucător, Adrian Mihalcea și-a început cariera de tehnician la Unirea Slobozia, echipa din orașul său natal. A antrenat Unirea Slobozia (iulie 2013-martie 2015), ACS Berceni (martie 2015-iunie 2015), Dunărea Călărași (ianuarie 2016-iunie 2017), UTA (iunie 2017-august 2017), CS Mioveni (septembrie 2017) și, din toamna anului 2017 până la finalul anului trecut, a fost secundul selecționerului Cosmin Contra la prima reprezentativă a României.

Bărbați de mingi la fotbal

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, după decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență de a închide instituțiile de învățământ preuniversitar, ca la toate meciurile din țară să fie interzisă participarea minorilor în postura de copii de mingi. Printr-o modificare a Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice stabilită prin decizia Comitetului de Urgență al FRF, vor fi desemnați de cluburile gazdă șase adulți responsabili cu mingile distribuiți în mod egal pe toate laturile terenului. Măsura este valabilă până la 31 martie.

Disciplina, bat-o vina!

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ieri ca gruparea Universitatea Craiova să fie penalizată cu 5.000 de lei ca urmare a unor incidente de la meciul cu Gazz Metan Mediaș, din play-off-ul Ligii I. Articolul în baza căruia s-a decis penalizarea face referire la “introducerea în locurile de desfășurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte și materiale explozive, incendiare și fumigene, substanțe toxice, halucinogene și iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acțiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violență”. După partida Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj, Ovidiu Hoban, eliminat, a fost suspendat un joc și penalizat cu 740 de lei. De asemenea, tehnicianul echipei Astra Giurgiu, Bogdan Andone, eliminat la partida cu FC Botoșani, a fost suspendat două jocuri și penalizat cu 320 de lei.

Vâlcea a câștigat derbiul

Echipa de handbal feminin CSM București a învins miercuri, pe teren propriu, campioana en-titre SCM Râmnicu Vâlcea, scor 23-22 (15-12), în derbiul Ligii Naționale, meci restant din etapa a XVIII-a. În urma rezultatului, cele două echipe conduc clasamentul Ligii Naționale, cu câte 43 de puncte, SCM păstrând poziția de lider. Ambele echipe sunt calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Liga Națională se va întrerupe datorită reunirii echipei naționale, în vederea participării la turneul preolimpic din Muntenegru (20-22 martie).

Ilicic urcă în top

Internaționalul sloven Josip Ilicic, atacantul echipei italiene Atalanta Bergamo, autorul unei cvadruple în meciul câștigat marți seara pe terenul formației spaniole Valencia (4-3), a făcut un salt în clasamentul golgterilor Ligii Campionilor, în care are cinci reușite. Atacantul austriac al lui RB Leipzig, Marcel Sabitzer, dublu marcator în victoria împotriva englezilor de la Tottenham (3-0) și coechipierul său suedez Emil Forsberg, autorul celui de-al treilea gol, au acum câte 4 goluri fiecare, înaintea sferturilor de finală. Clasamentul este dominat în continuare de atacantul lui Bayern Munchen, polonezul Robert Lewandowski, cu 11 goluri, urmat de noua speranță a fotbalului norvegian, Erling Haaland (Borussia Dortmund), cu 10 reușite.


Alertă în Formula 1

Doi membri ai echipei de Formula 1 Haas și unul de la McLaren au febră și au fost plasați în izolare, miercuri după-amiază, la Melbourne, sub suspiciunea de infectare cu coronavirus. Cei trei au fost testați pentru Covid-19, rezultatele fiind așteptate în următoarele 24 de ore. Pe de altă parte, delegația echipelor Ferrari și Alpha Tauri (fostă Toro Rosso), cu sediul în Italia, și reprezentanții furnizorului unic de pneuri pentru Marele Circ, Pirelli, au ajuns în Australia, în ciuda îngrijorării privind venirea lor dintr-o țară puternic afectată de coronavirus. Starea de sănătate a celor sosiți din Italia a fost controlată pe aeroportul din Melbourne. Luni, Andrew Westacott, șeful comitetului de organizare al Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a ediției 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1, a exclus posibilitatea ca evnimentul de la Melbourne să se desfășoare fără spectatori, așa cum au decis autoritățile din Bahrain pentru manșa a doua, din cauza coronavirusului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.