Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Messi, condamnat cu suspendare

Ziarul de Vrancea
24 mai 2017 721 vizualizări

Atacantul argentinian Lionel Messi a fost condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală.

Condamnarea a fost confirmată în apel, după ce în iulie 2016, Messi și tatăl său au primit o pedepsă de 21 de luni pentru fraudă fiscală. Pedeapsa pentru tatăl lui Messi a fost micșorată de la 21 la 15 luni. Deoarece pedeapsa este mai mică de 24 de luni, jucătorul nu va fi încarcerat. Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, și tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, la 2 iunie 2016, în fața unui tribunal din Barcelona, fiind judecați pentru evaziune fiscală. Cei doi au fost acuzați că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 și 2009. Potrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, dacă se situează sub doi ani, în cazul unor infracțiuni non-violente. Procurorii spun că Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine. Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de cinci milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.

Glință ratează Mondialele

Cel mai bun înotător al României în acest moment, Robert Glință, a fost nevoit să-și întrerupă activitatea din cauza unor rezultate nefavorabile ale analizelor medicale, doctorii oprindu-l să concureze la Campionatele Internaționale de înot ale României și la Campionatele Mondiale. Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a prezentat raportul medical al sportivului din care reiese faptul că rezultatele proaste ale analizelor medicale sunt o urmare a suprasolicitării la antrenamente. “Robert Glință nu va participa la această ediție a Campionatelor Internaționale, nici la Campionatele Mondiale de la Budapesta”, a declarat Potec, miercuri, într-o conferință de presă.

De la Cluj, în Canare, via Palermo

Tehnicianul Roberto De Zerbi, fost fotbalist al echipei CFR Cluj, este considerat favorit pentru preluarea postului de antrenor al echipei Las Palmas, din prima ligă spaniolă. Potrivit presei spaniole, De Zerbi, în vârstă de 37 de ani, a avut deja o primă discuție cu oficialii clubului Las Palmas și urmează o nouă întrevedere. Actualul antrenor al Las Palmas, Quique Setien, a anunțat că nu rămâne la echipă și, potrivit presei spaniole, ar urma să preia conducerea formației Betis Sevilla, la care este legitimat Alin Toșca. Roberto De Zerbi a antrenat în 2016 formația Palermo, de la care a fost demis la 1 decembrie. De Zerbi a jucat la CFR Cluj în perioada 2010/2012 și a câștigat cu echipa clujeană Liga I de două ori și Cupa României.

Amazoanele lui Ambros

Naționala de handbal feminin se va reuni, în 28 mai, în vederea susținerii celor două partide din play-off-ul CM 2017, cu Austria, programate în 9 și 13 iunie. Antrenorul Ambros Martin a convocat 18 jucătoare.Lotul convocat de Martin Ambros le include pe următoarele handbaliste: Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari, Valentina Ardean, Nicoleta Dincă, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Andreea Pricopi, Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Drăguț, Laura Popa, Gabiella Szücs, Aneta Udriștioiu, Laura Chiper, Crina Pintea, Cyntia Tomescu și Florentina Craiu – jucătoare de câmp. De remarcat revenirea la reprezentativă a extremei stânga Valentina Ardean, care a fost indisponibilă din luna septembrie 2016, după ce a suferit o ruptură de ligament încrucișate și s-a operat.

Valverde a luat-o spre Barcelona

Clubul Athletic Bilbao a anunțat, marți, pe site-ul oficial, că antrenorul Ernesto Valverde nu va rămâne la conducerea tehnică a echipei. Mundo Deportivo scrie că tehnicianul va prelua FC Barcelona.  "Ernesto Valverde nu va rămâne antrenorul echipei Athletic pentru sezonul 2017/2018", se arată pe site-ul clubului Athletic Bilbao.  Potrivit Mundo Deportivo, Valverde ar urma să semneze un contract pe doi ani, cu opțiune pentru încă unul, cu FC Barcelona. Ernesto Valverde se afla la conducerea tehnică a echipei Athletic Bilbao din 2013.

Pușcaș, un gol pentru promovare

Formația Benevento a învins, marți seară, cu scorul de 2-1, echipa Spezia, într-un meci din play-off-ul pentru promovarea în Serie A, în care George Pușcaș a înscris un gol. Echipa românului a acces în semifinalele play-off-ului. Pușcaș, integralist la Benevento, a marcat în minutul 24. lălalt gol al învingătorilor a fost înscris de Ceravolo (‘22) iar pentru Spezia a marcat Nene (’69). În minutul 78, de la Spezia a fost eliminat Vignali. În semifinalele play-off-ului, Benevento va întâlni echipa Perugia, locul patru la finalul sezonului regulat al ligii secunde din Italia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.