Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mergem și cu opturile

Ziarul de Vrancea
15 mai 2021 830 vizualizări

Echipajele României de 8^1 feminin și masculin s-au calificat la JO de la Tokyo, după ce au încheiat pe locul II în finalele probei, la regata preolimpică de la Lucerna.

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a mărit astfel la 85 de sportivi. Echipajul feminin de 8^1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a obținut medalia de argint și s-a calificat împreună cu China. Echipajul masculin de 8^1 (Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) a fost tot pe locul secund, după Noua Zeelandă.

I-au pedepsit pe olteni

CFR Cluj a învins, în deplasare cu scorul de 3-1 pe CSU Craiova.După o repriză echilibrată, scorul pauzei (1-1) a fost realizat din două goluri superbe marcate ăn startul partidei, de către Păun ('5) și Baiaram ('11).În partea secundă a întâlnirii, CFR a pus stăpânire pe joc și a mai marcat de două ori prin Deac ('68), Păun ('74). Aseară, FCSB, rivala clujenilor a jucat la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSC

Mărșăluitor român la JO

Atletul român Marius Cocioran s-a clasat pe locul 12 în proba de 50 km, duminică, la Campionatele Europene de marș de la Podebrady (Cehia) și a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a confirmat antrenorul Octavian Măzăran pe Facebook. Cocioran a stabilit și un nou record național, cu timpul de 3 h 55; 29 . Vechea performanță (3:55:59) îi aparținea tot lui Cocioran.

Bernal a trecut la comandă

Ciclistul columbian Egan Bernal (Ineos) a câștigat etapa a IX-a a Turului Italiei și a preluat tricoul roz al clasamentului general, deținut până ieri de ungurul Attila Valter de la Groupama. Bernal a fost cronometrat la fel ca și următorii doi sosiți, italianul Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) și rusul Aleksander Vlasov (Astana). Etapa a VIII-a, desfășurată sâmbătă, a revenit în solitar francezului Victor Lafay (Cofidis), urmat la 36 secunde de italianul Francesco Gavazzi (EOLO-Kometa, la 36 s) și de germanul Niklas Arndt (DSM, ^37 s).

În clasamentul general, Bernal este acum lider, cu timpul total de 35:19:22, urmat de belgianul Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick Step, ^15) și rusul Aleksander Vlasov (^21)


 Zidane pleacă de la Real

Antrenorul Zinedine Zidane și-a anunțat jucătorii că va părăsi clubul Real Madrid la sfârșitul sezonului 2020/21. Antrenorul a spus în vestiar că s-a gândit mult la decizia sa și este definitivă. El crede că timpul său la Real Madrid s-a încheiat și că a venit momentul să plece. Este a doua oară când francezul părăsește echipa Los Blancos, deși nu la fel de surprinzător ca atunci când a plecat prima oară, în 2018.Zidane a câștigat 11 trofee ca antrenor principal al Real Madrid și l-ar putea obține pe al doisprezecelea, în funcție de ceea ce se întâmplă în ultimele două runde ale sezonului LaLiga Conform presei spaniole, principalul favorit la banca tehnică este fostul atacant Raul Gonzalez

Lewandowski l-a egalat pe Gerd

Fotbalistul echipei Bayern München, Robert Lewandowski, a egalat, sâmbătă, recordul de 40 de goluri marcate într-un sezon de Bundesliga, stabilit de Gerd Müller în 1971/1972. Lewandowski a înscris din penalti, în minutul 26 al meciului din deplasare cu Freiburg, scor 2-2. Celelalte goluri au fost marcate de Gulde și Gunter pentru gazde, respectiv Gnabry.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.