Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Mediașul a încheiat en fanfare

Ziarul de Vrancea
2 iun 2019 639 vizualizări

Formația Gaz Metan Mediaș a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (3-1), echipa Concordia Chiajna, în ultima etapă a play-out-ului Ligii I.

Acesta a fost ultimul meci al sezonului în Liga I. Pentru Gaz Metan Mediaș au marcat Mario Rondon, în minutele 1 și 5 și Yazalde, în minutul 36, în timp ce pentru Concordia a punctat Gorobsov, în minutul 45. În minutul 30, portarul Concordiei, Georgian Mișu, a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Caiado. În urma acestui rezultat, clasamentul play-out-ului este următorul: 1. Gaz Metan Mediaș – 48 de puncte, 2. FC Botoșani – 44 de puncte, 3. Dinamo – 43 de puncte, 4. CSM Politehnica Iași – 31 de puncte, 5. FC Voluntari – 31 de puncte, 6. Hermannstadt – 27 de puncte, 7. Dunărea Călărași – 25 de puncte ,8. Concordia Chiajna – 19 puncte. Concordia Chiajna și Dunărea Călărași au retrogradat, în timp ce FC Hermannstadt va juca la baraj pentru Liga I cu locul III din Liga a II-a, Universitatea Cluj.

Funcție nouă pentru Burleanu la UEFA

Comitetul Executiv UEFA a votat numirea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, la conducerea Comisiei Media a forului continental, după mandatul acestuia ca prim-vicepreședinte al Comisie Marketing. Decizia reprezintă o premieră, președinția comisiilor revenind potrivit practicilor UEFA doar membrilor Comitetului Executiv al instituției, iar în urma acesteia Răzvan Burleanu a fost investit cu un mandat de 4 ani. Printre principalele responsabilități ale Comisiei conduse de președintele FRF se află elaborarea de propuneri privind abordarea noilor tendințe din dezvoltarea sectorului media. Comisia consiliază UEFA cu privire la activitatea de PR, fixarea resurselor organizaționale pentru activitățile media și colaborarea cu trusturile media europene. Totodată, elaborează propunerile editoriale pentru forul continental și monitorizează procedurile de acreditare la evenimentele organizate de UEFA.

Înfrângere a voleibalistelor în Israel

Naționala de volei feminin a României a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa Israelului, cu scorul de 2-3 (-17, 30, -20, 12, -11), în cea de-a doua partidă din grupa A a competiției Silver League. În primul meci din grupă, tricolorele au învins Georgia, cu 3-0, iar în continuare vor avea următorul program: România – Israel (8 iunie), România – Cipru (12 iunie), Georgia – România (15 iunie), Cipru – România (18 iunie). Primele clasate în fiecare grupă vor juca finala Silver League, în 25 și 29 iunie, pentru un loc în viitorul sezon al Golden League.

Coman, urmărit de Galatasaray

Fotbalistul FCSB, Florinel Coman, se află într-o listă de achiziții cu nouă nume pe care o are gruparea Galatasaray Istanbul, alături de alte nume importante din care va alege antrenorul Fatih Terim. Nu e prima dată când turcii vorbesc despre transferul lui Florinel Coman. Galatasaray l-a avut pe listă și în trecut, alături de Ianis Hagi (20 de ani), căpitanul Viitorului. Florinel Coman a fost și el crescut de Gică Hagi la academia sa. Florinel Coman a avut un sezon decent, în care a marcat de 12 ori și a livrat zece pase de gol în 38 de meciuri jucate în toate competițiile la FCSB. Turcii de la Fotomac nu au specificat și eventuala sumă de transfer a jucătorului pe care Gigi Becali l-a evaluat la 50 de milioane de euro.

Cauzele accidentului lui Reyes

Viteza excesivă și explozia unei roți au fost cauzele accidentrului rutier care s-a soldat cu moartea fotbalistului José Antonio Reyes, scrie El Mundo Deportivo. Potrivit raportului poliției, autoturismul Mercedes Brabus S550 circula cu o viteză de aproximativ 237 de kilometri pe oră. Reyes a pierdut controlul asupra mașinii din cauza vitezei dar și a exploziei unei roți. Mașina a ieșit de pe carosabil, s-a lovit de parapeți, s-a răsturnat și a luat foc. Poliția crede că o posibilă cauză a accidentului ar fi faptul că presiunea la roți nu era bună, deoarece Reyes nu mai folosise demult această mașină.În accidentul produs sâmbătă la ora 11.40, pe autostrada A.376, de la Sevilla la Utrera, au murit José Antonio Reyes, vărul său Jonathan Reyes, în timp ce un alt văr al fotbalistului, Juan Manuel Calderón, este în spital și are arsuri pe 65 la sută din suprafața corpului.

Tatishvili a rămas fără recompensă

Jucătoarea de tenis Anna Tatishvili a fost amendată cu întreaga sumă ce recompensa participarea ei în turul I al turneului de la Roland Garros, 46.000 de euro, pentru lipsa de combativitate de care a dat dovadă în meciul cu Maria Sakkari din Grecia, informează presa internațională. Tatishvili, 29 de ani, nu mai jucase până al RG niciun meci din octombrie 2017, din cauza unei accidentări suferite la gleznă. Fostă numărul 50 mondial în 2012, acum fără loc în ierarhia WTA, jucătoarea americană de origine georgiană s-a folosit de clasamentul protejat pentru a putea evolua pe tabloul principal, la Roland Garros. Ea a pierdut, cu 0-6, 1-6, în 55 de minute, meciul cu Sakkari, iar arbitrul de scaun a considerat că Tatishvili a evoluat sub standardul minim necesar pentru a participa la un asemnea turneu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.