Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Medalii pentru atleții români

Ziarul de Vrancea
13 iul 2019 955 vizualizări

Atleții din România a cucerit trei medalii la Campionatul European U23 de la Gävle (Suedia). Sulițașul Alexandru Novac a obținut medalia de argint cu o aruncare de 81,75 m din a cincea încercare fiind depășit chiar la ultima aruncare de către polonezul Cyprian Mrzyglod, cu o performanță de 84,97 metri.

Două atlete au obținut medalii de bronz: Andrea Miklos (400 metri, 52, 66 s cel mai bun timp al sezonului) și Claudia Prisecaru (3000 obstacole, 9:53,21, record personal). La Universiada de la Napoli, aruncătorul de disc Alin Firfirică a obținut medalia de argint cu 63,77 m. La această ediție, Florentina Iușco a înregistrat deja un bronz la triplu salt, celelalte două aparținând scrimei: Răzvan Ursachi (sabie) și Mălina Călugăreanu (floretă).

Ana Bogdan are ghinion

Sportiva letonă Anastasija Sevastova, deținătoarea titlului, principala favorită și locul 12 mondial, va juca în primul tur la BRD Bucharest Open contra Anei Bogdan, locul 132 mondial, conform tragerii la sorți de sâmbătă. La turneul de 250.000 de dolari, Irina Begu (112 WTA), va juca în primul tur contra sportivei sârbe Aleksandra Krunic (113) mondial, în timp ce Gabriela Ruse (178), beneficiara unui wild-card va da piept cu cehoaica Barbora Krejcikova (118).Duelul româncelor din primul tur va avea loc între Sorana Cîrstea (77_și și Jaqueline Cristian (207). Irina Bara (188) va juca în primul tur contra unei sportive venită din calificări.

Hamilton, greu de oprit

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiul al Marii Britanii. Pentru Hamilton este a șaptea victorie din acest sezon, după cele obținute în Bahrain, China, Spania, Monaco, Canada și Franța. Pe locul doi la Silverstone s-a clasat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes), iar pe trei a terminat Charles Leclerc (Monaco/Ferrari). Au urmat Pierre Gasly (Franța/Red Bull), Max Verstappen (Olanda/Red Bull), Carlos Sainz Jr (Spania/McLaren), Daniel Ricciardo (Australia/Renault), Kimi Räikkonen (Finlanda/Alfa Romeo Racing), Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso) șiNico Hulkenberg (Germania/Renault). Etapa următoare, Marele Premiu al Germaniei, va avea loc în data de 28 iulie, pe circuitul de la Hockenheim.

Turul Franței

Sud-africanul Daryl Impey (Michelton-Scott) a câștigat, duminică, etapa a noua a Turului Franței, desfășurată între Saint-Etienne și Brioude, pe distanța de 170,5 kilometri. În clasamentul general este lider în continuare francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). Etapa a zecea va avea loc luni, între Saint-Flour și Albi, pe distanța de 217,5 kilometri.

Mână în mână cu nordicele

Naționala de handbal feminin under 19 a României a fost învinsă duminică, în ultimul meci din grupa D a Campionatului European de la Györ, de către reprezentantiva Norvegiei, cu scorul de 30-25 (15-13). Ambele echipe merg mai departe, de pe primele două locuri. În primul meci din grupa D, tricolorele mici au învins Portugalia, cu 28-26, iar în al doilea au trecut de Suedia, cu 30-20, astfel că încheie pe locul II, cu 4 puncte, după Norvegia, cu 6. Norvegia și România vor juca în grupa principală II, cu primele două clasate din grupa preliminară C.

Dublă pentru Bicfalvi

Fotbalistul echipei Ural, Eric Bicfalvi, a înscris două goluri în meciul câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, în fața formației Ufa, în prima etapă a campionatului Rusiei. Bicfalvi a marcat în minutele 14 și 49. Pentru Ural a mai înscris Bavin (’81), iar oaspeții au marcat prin Kozlov (’76) și Fomin (’86 - penalty). Eric Bicfalvi a jucat pe toată durata partidei. Echipa românului are programat următorul meci în data de 21 iulie, tot acasă, cu Ahmat Groznîi. 

De Ligt semnează cu Juventus

Fotbalistul echipei Ajax Amsterdam, Matthijs De Ligt, ar urma să fie transferat la Juventus Torino în schimbul sumei de 70 de milioane de euro, plus bonusuri, informează Gazzetta dello Sport. Cele două cluburi au ajuns la un acord, iar jucătorul și-a dat acceptul. Jucătorul va avea o clauză de 150 milioane de euro. De Ligt și-ar fi negociat, potrivit presei italiene, un contract pe cinci ani cu un salariu de 12 milioane de euro pe sezon.

Drama lui Sinisa

Tehnicianul echipei Bologna, Sinisa Mihajlovic, a anunțat că suferă de leucemie, dar va rămâne la conducerea formației italiene. “Am plâns toată noaptea și încă am lacrimi în ochi. Dar nu mi-e teamă: de marți voi fi la spital și abia aștept să încep lupta. Le mulțumesc celor de la Bologna, care m-au făcut să înțeleg că fac parte din familie. Voi avea nevoie de ei pentru a câștiga această luptă, dar voi avea și nevooie să nu văd pe nimeni plângând pentru mine, nu vreau să sufere nimeni”, a spus Mihajlovic. În vârstă de 50 de ani, Sinisa Mihajlovic și-a prelungit în iunie contractul cu Bologna, acum valabil până în 2022.

               


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.