Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Medalii masters din Albania

Ziarul de Vrancea
21 sep 2021 657 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute, în orașul albanez Korce a avut loc Balcaniada în aer liber pentru atleții veterani la care au participat sportivin din 12 țări.

Din România au participat 41 de atleți care au venit acasă cu 73 de medalii (36-22-15). Cei cinci sportivi de la CS Politehnica Iași au obținut 18 medalii (7-8-3) după cum urmează: Mariana Pârju (^55 dani) – aur la 300 m garduri, 4x100 m și ștafeta balcanică (800^400^200^100 m), argint la 400 m și bronz la 80 m garduri; Aurel Anița (^65 ani) – aur la 300 m garduri, argint la 4x400 și ștafeta balcanică, bronz la 2000 m obstacole); Ionuț Pârju (^35 de ani), aur la ștafeta balcanică, argint la 1500 și 5000 m; Marcela Pacrița (^65 ani), aur la 300 m garduri, argint la 4x100 m; Virgil Pacrița (^65 ani), argint la 4x400 și ștafeta balcanică, bronz la 400 m.

Simona s-a despărțit de Darren

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 14 WTA, a anunțat, ieri, despărțirea de antrenorul Darren Cahill. Simona Halep a mai fost pregătită de Daren Cahill din 2015 până în 2018, după ce a lucrat anterior cu tehnicianul australian în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători. Românca a anunțat, la 12 septembrie 2019, într-un mesaj postat pe Facebook, că reia colaborarea cu Darren Cahill din sezonul 2020. Antrenată de Cahill, Halep a câștigat turneul de la Roland Garros în 2018 și cel de la Wimbledon, în 2019, și a ajuns pe locul I WTA. Deși nu era oficial antrenată de tehnicianul australian la Wimbledon, antrenorul Simonei de atunci și care face parte și acum din echipa ei, Daniel Dobre, a declarat că a colaborat cu Cahill în pregătirea sportivei pentru turneu.

 

Mamă de bătaie în Polonia

Echipa de handbal masculin HCDS Constanța a fost învinsă în deplasare, de formația poloneză Orlen Wisla Plock, în manșa tur din turul secund al EHF European League. Handbaliștii polonezi s-au impus cu scorul de 25-14 (7-6). În primele 19 minute s-au marcat doar patru goluri, iar HCDS Constanța a fost condusă cu 1-2 timp de 12 minute (între min. 6-18). Partida retur va avea loc în 28 septembrie, la Constanța. Câștigătoarea din dubla manșă se va califica în faza grupelor EHF European League. În turul secund al competiției sunt angrenate 24 de echipe, din care 12 vor face pasul mai departe în faza grupelor.

Ianis s-a vindecat. Urmează Dennis?

 Ianis Hagi s-a vindecat de Covid-19 și și-a reluat antrenamentele cu echipa lui de club, Glasgow Rangers, informează presa scoțiană. Hagi jr. a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la 7 septembrie, în timp ce se afla în cantonament cu echipa națională, la Skopje. El ar fi contractat virusul din focarul care a existat la Rangers. În Italia, Parma a anunțat că un jucător din cadrul echipei antrenate de Enzo Maresca a fost testat pozitiv. Presa italiană a speculat că ar fi vorba de atacantul Dennis Man, care nu a fost convocat în lot pentru meciul din deplasare cu Ternana, din etapa a V-a a Serie B, întâlnire programată ieri

Philipsen e intrat în priză

Ciclistul belgian Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) a semnat a treia sa victorie consecutivă în patru zile după ce s-a impus la cea de-a 62-a ediție a Grand Prix de la Denain (Franța), disputată pe un traseu de 200,3 km, care a inclus 12 sectoare de pavate, în regiunea nordică Pas-de-Calais. Philipsen, 23 ani, care a obținut a opta sa victorie din acest sezon, a trecut primul linia de sosire fiind urmat în același timp de conaționalul său Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) și de britanicul Ben Swift (Ineos). Unul dintre favoriți, sprinterul francez Arnaud Demare, s-a clasat al șaselea. Ciclistul român Eduard Grosu (Team Delko) nu a reușit să încheie cursa. Duminică, belgianul a fost primul în Grand Prix de la Frankfurt, iar vineri s-a impus în Campionatul Flandrei.

Ronaldo l-a întrecut pe Messi

Revista Forbes a dat publicității, marți, clasamentul fotbaliștilor plătiți cel mai bine, care îl are acum ca lider pe atacantul portughez Cristiano Ronaldo și care l-a depășit pe argentinianul Lionel Messi. Ierarhia vizează sezonul 2021/2022. Potrivit publicației americane, noul jucător al echipei Manchester United va încasa 125 de milioane de dolari (106,6 milioane de euro).Ronaldo este primul jucător din sporturile de echipă care a depășit în carieră venituri brute de un miliard de dolari. Messi, și el transferat la o nouă echipă, de la Barcelona la PSG, ar urma să încaseze în acest sezon 110 milioane de dolari (93,8 milioane de euro). Atât Ronaldo, cât și Messi câștigă mai puțin decât sezonul trecut.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.