Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Medalii la Cupa Mondială

Ziarul de Vrancea
22 mai 2021 690 vizualizări

România a cucerit șase medalii, una de aur, una de argint și patru de bronz, duminică, la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveția).

Aurul a fost obținut la dublu vâsle feminin, de Nicoleta Bodnar și Simona Radiș,Medalia de argint a fost câștigată de Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, la dublu vâsle feminin, categorie ușoară, Bronz au câștigat Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș (2 rame), Marius Cozmniuc, Ciprian Tudose (2 rame), Nicoleta Pașcanu, Elena Logofătu, Georgiana Popescu, Roxana Anghel (4 rame), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari (tot 4 rame).

Verstappen l-a detronat pe Hamilton

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) a trecut linia de sosire pe aceeași poziție. Britanicul a stabilit cel mai rapid tur al cursei. Podiumul a fost completat de spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) și de britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), clasați în ordine pe locurile 2-3. În clasamentul piloților, Verstappen a trecut pentru prima dată în carieră pe locul I, cu 105 puncte, fiind urmat de Hamilton, 101 puncte, de Norris, 56 de puncte, și de Bottas, 47 de puncte.

Crește avansul lui Bernal

Ciclistul italian de 25 de ani, Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa) a obținut sâmbătă cel mai important succes din cariera sa, după ce a reușit să se impună în etapa a 14-a a Turului Italiei, trecând primul linia de sosire pe Monte Zoncolan, în apropierea frontierei cu Austria. El a fost urmat la 26 de secunde de slovenul Jan Tratnik (Bahrain) și la 56 de secunde de italianul Alessandro Covi, care a încheiat etapa pe poziția a treia..Etapa de ieri, disputată în apropierea graniței cu Slovenia a revenit belgianului Victor Campenaerts (Team Qhubeka), deținătorul recordului orei, i-a devansat la sprint pe olandezul Oscar Riesebeek (Alpecin), în timp ce germanul Nikias Arnt (Team DSM) a ocupat poziția a treia, la șapte secunde. În clasamentul general conduce în continuare columbianul Egan Bernal (Ineos), urmat la 1 min 33 sec de britanicul Simon Yates (BikeExchenge) și la 1 min 51 sec de italianul Damiano Caruso (Bahrain).

S-au stabilit barajele

Duminică, au avut loc ultimele meciuri ale play-off-ului Ligii a II-a, care s-au încheiat cu următoarele rezultate: Rapid - CS Mioveni 0-1; FC U Craiova - Dunărea Călărași 0-0; Csikszereda - ASU Poli Timișoara 2-2. În urma acestor rezultate, FCU Craiova și Rapid au promovat direct în Liga I, iar barajele pentru menținere/promovare vor fi FC Voluntari – Dunărea Călărași și FC Hermannstadt –CS Mioveni. Tragerea la sorți a ordinii patrtidelor va avea loc luni, la ora 10.00, la sediul FRF. Meciurile barajului vor avea loc la 29 mai, turul, și 2 iunie.

Atleti, campeon!

Atletico Madrid a câștigat, sâmbătă, pentru a XI-a oară campioantul Spaniei, prima dată din 2014. Formația antrenată de Diego Simeone s-a impus, cu scorul de 2-1 (0-1), în meciul disputat, în depalsare, cu Real Valladolid, în etapa a XXXVIII-a, ultima din LaLiga. Rivala Real Madrid a câștigat chinuit, acasă, cu scorul de 2-1 (0-1), meciul cu Villarreal . Atletico Madrid a terminat pe primul loc al clasamentului, cu 86 de puncte, fiind urmată de Real Madrid, 84 de puncte, de FC Barcelona, 79 de puncte, și de FC Sevilla, cu 74 de puncte,Toate aceste echipe vor evolua în Liga Campionilor. Real Sociedad și Betis Sevilla, de pe locurile 5, respectiv 6, vor evolua în Liga Europa, iar Villarreal, în Conference League. Au retrogradat în liga a doua Huesca, locul 18, Valladolid, locul 19, și Eibar, locul 20.

Rojas se joacă cu recordurile

Atleta venezueleană Yulimar Rojas a reușit a doua performanță din toate timpurile în proba feminină de triplusalt (15,43 m), sâmbătă la Andujar (Spania). Rojas, dublă campioană mondială în această probă (2017, 2019) le-a devansat pe franțuzoaica Rouguy Diallo (14,20 m) și pe spaniola Anna Peleteiro(14,17 m). Sportiva sud-americană și-a îmbunătățit cu această ocazie recordul personal în aer liber, cu doi centimetri, apropiindu-se totodată la doar șapte centimetri de recordul mondial deținut din 1995 de ucraineanca Inesa Kreveț (15,50 m).Yulimar Rojas (25 ani) reușise deja un salt de 15,43 m în sală, pe 21 februarie 2020, la Madrid, doborând atunci recordul mondial îndoor.

Pata uscată de sânge

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat vineri că a validat o tehnică inovatoare de screening folosind picături de sânge uscat, care va face obiectul testelor preliminare la Jocurile Olimpice de la Tokyo și care ar putea avea efecte foarte bune în lupta antidoping. Această nouă metodologie, denumită DBS (Dried blood spot - pata uscată de sânge), „poate avea un impact pozitiv semnificativ atât pentru sportivi, cât și pentru organizațiile antidoping”, a afirmat președintele WADA, Witold Banka. La sfârșitul anului 2019, WADA a lansat un program de cercetare privind tehnica DBS în parteneriat cu Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și mai multe organizații naționale antidoping.

În Liga I mai există un baraj, cel pentru Conference League. În primul meci, care va avea loc miercuri, de la 18.30, la Buzău, Chindia Târgoviște se va duela cu FC Viitorul, ambele formații provenind din play-out-ul Ligii I. Învingătoarea din această partidă va juca, la 30 mai, la Sfântu Gheorghe, pentru un loc în Conference League cu Sepsi, locul 4 în play-off. Partidele de baraj pentru CL au loc într-o singură manșă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.