Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Medalii ieșene la atletism

Ziarul de Vrancea
5 iun 2021 611 vizualizări

În acest week-end se dispută la Cluj Campionatele Naționale de atletism pentru seniori. Sportivul Vlad Dulcescu, legitimat Politehnica Iași și CSM Timișoara a câștigat proba de 400 m garduri, cu 51,41 s, urmat la 23 de secunde de colegul său Darius Făgăraș.

Dulcescu a obținut și medalia de argint la 200 m cu 21,30 s, probă câștigată de un fost component al LPS Iași, Alin Anton în 21,17 s, în prezent la CSM Onești. Anton s-a clasat pe locul II și la 110 m garduri, la care și-a îneput cariera. Un alt atlet de la Politehnica (dublă legitimare cu CSM Reșița) s-a clasat pe locul II la 3000 m plat și pe locul III la 3000 m obstacole. La fete, Ștefania Damachianu a luat medalia de bronz la 400 m garduri (62,18s)


Aur la bârnă pentru Larisa

Gimnasta Larisa Iordache a obținut, ieri, medalia de aur la bârnă, la Cupa Mondială Challenge, de la Cairo. În finala de la bârnă, Larisa Iordache a obținut cea mai mare notă, 13.366, cu care a obținut medalia de aur. Sâmbătă, Iordache a fost medaliată și cu bronz la paralele (13.166). Maria Holbură a fost doar rezervă în finale la bârnă și sol, după ce în calificări a fost notată cu 11.200, respectiv 11.750. La masculin, Marian Drăgulescu a suferit o contractură la spate și s-a retras înaintea calificărilor la sărituri.


 O fată olimpică la box

Pugilista Claudia Nechita a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în turneul de calificare de la Paris. În limitele categoriei 57 de kg, Claudia Nechita a cîștigat în fața campioanei mondiale din 2018, nemțoaica Ornella Wahner, iar în partida decisivă, eleva lui Adrian Lăcătuș a trecut, cu 5-0, de reprezentanta Turciei, Guldagi Aycan. Ea este al doilea sportiv român calificat la JO Tokyo 2020 la box, după Cosmin Gîrleanu.

Eșec cu mexicanii

Naționala Under 23 a României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 0-1, de echipa similară a Mexicului, într-un meci amical disputat la Marbella. Golul a fost marcat de Angulo, în minutul 76. Antrenorul secund, Nicolae Dică a folosi următorii jucători: Aioani – Boboc, Manea, Nedelcu ('88-R.Grigore), Velisar ('78 – Rațiu) – Câmpanu ('61- G.Ganea), M.Marin ('88 – Perianu), Oct. Popescu ('61-Dulca), Ciobanu ('78 – Miculescu), Mățan – Costache. Selecționata U23 va mai juca un meci amical, mâine, cu Australia

Cursă cu peripeții la Baku

Pilotul mexican al echipei Red Bull, Sergio Perez, a câștigat, duminică, la Baku, Marele Premiu al Azerbaidjanului, a șasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel de la Aston Martin și de francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri). Perez a profitat de o pană de cauciuc suferită de Max Verstappen (Red Bull), care a a pierdut controlul volanului și a lovit zidul de protecție de pe marginea pistei, cursa fiind întreruptă timp de 30 de minute. Pe ultimele trei tururi a atacat Lewis Hamilton (Mercedes), dar a frânat brusc la un viraj și a ieșit în decor. „n fruntea clasamentului piloților, continuă să conducă Verstappen, cu 105 puncte, urmat de Hamilton, cu 101 puncte.

Sifan Hassan – record mondial

Atleta olandeză Sifan Hassan (28 de ani) a doborât duminică recordul mondial feminin pe distanța de 10.000 metri după ce a fost cronometrată în 29:06,82 în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Hengelo (Olanda). Atleta de origine etiopiană a depășit recordul deținut de cinci ani, de către o fostă compatrioată, Almaz Ayana (29:17,45) și stabilit în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Dublă campioană mondială la Doha în 2019, la 1500 și 10.000 m, Sifan a fost nominalizată la titlul de „atleta anului”, titlu obținut de sportiva din Venezuela, Yulimar Rojas, pentru un record mondial indoor la triplusalt.

Padun zburdă, Porte exultă

Criteriul „Dauhine” s-a încheiat ieri cu victoria australianului de 36 de ani Richie Porte de la Ineos Grenadiers. Porte a fost urmat în clasamentul general de kazahul Aleksei Luțenko (Astana) la 17 secunde și un alt „grenadier”, galezul Geraint Thomas. Ultimele două etape, disputate pe munte, s-au încheiat cu victoriile aceluiași rutier și nu foarte cunoscut.Este vorba de ucraineanul Mark Padun (26 de ani, Bahrain Victorious) care a reușit performanțele carierei, prin evadări solitare, favorizate și de indiferența plutonului, dominat de luptele pentru clasarea la „general”. Considerat drept o repetiție generală a Turului Franței, mai ales pentru etapele montane, „Criteriul „Dauhine” va fi urmat în această săptămână de tururi în Elveția, Belgia și Slovenia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.