Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Meciul care a declanșat nebunia

Ziarul de Vrancea
23 mar 2020 744 vizualizări

Giorgio Gori, primarul orașului Bergamo, este de părere că meciul Atalanta - Valencia, disputat, la Milano, la 19 februarie, în Liga Campionilor, a contribuit la răspândirea rapidă a coronavirsului în nordul Italiei.

La acel meci, 40.000 de fani din Bergamo au mers la Milano (aproximativ 50 de kilometri), pe Stadionul San Siro. Partida s-a jucat în capitala Lombardiei pentru că Stadionul Atleti Azzurri din Bergamo nu poate găzdui meciuri din Liga Campionilor. Totodată, 2.500 de suporteri ai echipei spaniole au fost la meci.”A fost multă lume în tribune și apoi în baruri. Cu siguranță, în acea noapte a fost o puternică escaladare a contagiunii”, a declarat Gori, potrivit The Guardian.

Bayern vrea să se antreneze

Clubul Bayern München vrea să obțină o derogare pentru ca echipa să își reia antrenamentele săptămâna viitoare, la baza de pregătire, în grupuri mici de jucători, relatează publicația Kicker. Derogarea va fi solicitată autorităților bavareze. În prezent, jucătorii echipei Bayern se antrenează acasă, sub îndrumarea online a unui preparator fizic.Dacă Bayern va obține derogarea, fotbaliștii se vor antrena în grupuri de câte patru, pe trei terenuri diferite. Campionatul german este suspendat cel puțin până la sfârșitul lunii viitoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Propunere EHF

Forul europen de handbal (EHF) a anunțat, ieri, că varianta pe care o ia în calcul pentru disputarea sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la feminin este în luna iunie. CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea sunt două din echipele angrenate în această fază. În sferturi urmează să se dispute partidele SCM Râmnicu Vâlcea – Metz, CSM București – Györ ETO, Buducnost – Team Esbjerg, Rostov Don – Brest. Inițial, partidele erau programate între 3-5 și 10-12 aprilie, pentru calificarea la Turneul Final Four de la Budapesta, care urma să aibă loc în 9-10 mai 2020, la Budapesta. Însă pandemia Covid-19 a modificat planurile, astfel că sferturile de finală, conform propunerii de miercuri a EHF, ar fi între 15 și 21 iunie, cu mențiunea că la finalul lunii mai forul european își rezervă dreptul la noi modificări, dacă pandemia va pune piedici.

Duplantis regretă amânarea JO

Săritorul cu prăjina suedez Armand Duplantis s-a declarat dezamăgit de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, competiție la care viza medalia de aur, după ce a doborât de două ori recordul mondial în acest an, informează agenția Reuters. „Este păcat. Sunt dezamăgit că nu pot participa la Jocurile Olimpice în acest an, însă trebuie să înțelegem situația. Să înțelegem că anumite lucruri sunt ceva mai mari decât sportul și cred că vom avea Jocurile anul viitor”, a declarat Duplantis. În vârstă de 20 ani, Armand Duplantis, locuiește în prezent în casa tatălui său american din Lafayette (Louisiana), unde este obligat să apeleze la creativitate pentru a se putea pregăti în continuare. Duplantis

a reușit să doboare de două ori recordul mondial (6,17 m, 6.19 m), într-un interval de opt zile, la începutul lunii februarie.

Ce ne facem cu dopații?

Amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea deschide ușa pentru sportivii suspendați pentru dopaj să concureze în 2021 la medaliile olimpice și acest aspect trebuie reglementat, a opinat Travis Tygart, președintele Agenției Americane Antidoping (USADA), citat de Reuters. „A fost una din problemele ridicate azi de agențiile antidoping din 21 de țări. Este una din numeroasele probleme complexe la care trebuie să ne gândim acum după ce Jocurile Olimpice au fost amânate”, a declarat Tygart pentru Reuters. În prezent, regulamentele nu prevăd prelungirea suspendării pentru dopaj dacă evenimentele sunt amânate în cazul sportivului sau antrenorului care și-au ispășit sancțiunile atunci când este reprogramată competiția. Agenția Mondială Antidoping (WADA) nu a comentat deocamdată acest aspect. Dacă un sportiv și-a ispășit suspendarea și i se refuză șansa de a se califica pentru JO, el are șanse mari să câștige recursul la TAS.

 

Primul tenisman contaminat

Brazilianul Thiago Seyboth-Wild, locul 114 ATP, este primul tenismen profesionist testat pozitiv cu Sars-CoV-2, informează lefigaro.fr. Jucătorul în vârstă de 20 a anunțat chiar el că este purtător al virusului. El a decis să se testeze după ce a avut simptome ale bolii Covid-19. De mai multe zile, sportivul se află în izolare și urmează instrucțiunile medicilor. Într-un mesaj pe Instagram, el le recomandă fanilor să aibă grijă de ei și de apropiați, să rămână acasă, pentru a ajuta ca maladia să nu se răspândească. Thiago Seyboth Wild, beneficiar al unui wild card, a câștigat, la 1 martie, primul său turneu ATP, la Santiago de Chile (250 de puncte).

S-a retras o schioare

Schioarea Tina Weirather din Liechtenstein, medaliată olimpică și mondială la slalom super-uriaș, a anunțat miercuri, pe rețelele de socializare, că își încheie cariera competițională la vârsta de 30 de ani. „A fost o experiență extraordinară, aventura vieții. Tot ceea ce sunt astăzi, eu datorez schiului. După 15 ani de la prima mea cursă în Cupa Mondială, eu pot să spun fără regret că am dat totul”, a spus sportiva. Provenită dintr-o familie de campioni (mama sa Hanni Wenzel - dublă campioană olimpică, tatăl său Harti Weirather - campion mondial, unchiul său Andreas Wenzel - dublu medaliat olimpic), specialista probei de slalom super-uriaș a cucerit bronzul la PyeongChang în 2018 și argintul la Mondialele de la Saint-Moritz din 2017.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.