Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Meci de lux pe Arena Națională

Ziarul de Vrancea
21 feb 2021 675 vizualizări

Jucătorii echipei Atletico Madrid au sosit la București pentru meciul cu Chelsea, care va avea loc, astăzi, de la ora 22.00, pe Arena Națională, în turul optimilor Ligii Campionilor

Site-ul oficial al madrilenilor reamintește că Atletico are amintiri frumoase de la București, unde în 2012 a câștigat Liga Europa în finala cu Athletic Bilbao, scor 3-0.Jucătorii echipei Chelsea au sosit la București aseară. Meciul se dispută la București din cauza restricțiilor legate de pandemie impuse în Spania privind persoanele venite din Marea Britanie.

Man, laureat și la AFAN

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a anunțat că Dennis Man,transferat în această iarnă de la FCSB la Parma, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului trecut.În acest an au votat online fotbaliștii din primele două ligi, respectiv fotbalistele din prima ligă, alături de biroul executiv și echipa AFAN. Trofeul cel mare, de cel mai bun fotbalist al sezonului trecut, îi revine, conform voturilor, lui Dennis Man. Man este și cel mai bun fotbalist U21. Cel mai bun 11 al sezonului 2019-20 a fost ales următorul: Bălgrădean – Crețu, Vinicius, Burcă, Camora – Olaru, Cicâldău, Moruțan – Man, Koljic, Coman.Cel mai bun fotbalist din liga a doua a fost ales Ovidiu Herea, iar fotbalistul străin al sezonului este Paolo Vinicius. Cel mai bun arbitru român a fost ales Ovidiu Hațegan, iar cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Șfaițer, actualmente la Sepsi OSK.

Ratare la baschet

Naționala de baschet masculin a României a jucat duminică, la Gliwice, ultimul meci din grupa A preliminară a EuroBasket 2022, și a bifat încă un eșec, al șaselea, cu Polonia, scor 81-88 (47-50). Tricolorii au încheiat pe ultimul loc în grupă, ratând turneul final.Tot duminică, în celălalt meci al grupei, Spania - Israel 78-73.În urma rezultatelor, clasamentul grupei A este: 1. Israel 11 puncte, 2. Spania 10, 3. Polonia 9, 4. România 6.Astfel, la turneul final s-au calificat Israel, Spania și Polonia.

Răzvan Marin a rămas fără antrenor

Antrenorul Eusebio Di Francesco a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Cagliari, ca urmare a rezultatelor slabe. La Cagliari joacă și Răzvan Marin.  „Cagliari anunță că Eusebio Di Francesco a fost demis din funcția de antrenor”, a arătat clubul într-un comunicat. Cagliari, sub conducerea lui Di Francesco, nu a mai obținut o victorie de 16 meciuri și ocupă locul 18 în Serie A.

Sturla, tătucul biatloniștilor

Norvegianul Sturla Holm Laegreid, care a împlinit sâmbătă 24 ani, a cucerit patru medalii de aur la prima sa participare la Campionatele Mondiale de biatlon, care s-au încheiat duminică la Pokljuka, în Slovenia. ”n ultima zi a competiției, Laegreid a reușit să se impună în proba de 15 km cu startul în bloc, trecând primul linia de sosire, deși avea un tur de penalitate, după o ratare la tir. El l-a devansat cu 10,2 secunde pe compatriotul său Johannes Dale, medaliat cu argint, în timp ce francezul Quentin Fillou Mailler a ocupat treapta a treia a podiumului, la 12,8 secunde, ambii cu câte două ținte ratate. Deținătorul titlului mondial, norvegianul Johannes Boe, s-a clasat pe poziția a opta, la 45,4 secunde, după cinci ratări la tir.Sturla Holm Laegreid câștigase anterior aurul la 20 km individual, ștafetă masculină și ștafetă mixtă.

A murit antrenorul de la Podravka

Zlatko Saracevic, antrenorul echipei de handbal femin Podravka Koprivnica, la care evoluează și portarul român Iulia Dumanska. a decedat, duminică, după un meci de campionat, la vârsta de 59 de ani, în urma unui atac de cord, informează presa croată.După victoria obținută în campionat de Podravka în meciul cu Lokomotiva Zagreb, 32-29, Saracevic o ducea acasă cu mașina pe antrenoarea portarilor Barbara Stancin, când i s-a făcut rău la un semafor.Stancin a chemat o ambulanță, care l-a transportat pe tehnician la spital. Medici au încercat fără succes să-l resusciteze pe Saracevici, timp de 40 de minute. Saracevic  a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din 1986, din Elveția. Ca antrenor, Saracevic  a pregătit echipe ca RK Zagreb, Dubrovnic și a fost secund la naționala Croației. El antrena echipa Podravka din 2018 și urma să-și încheie contractul în vară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.