Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Maxim, două goluri în poarta liderului

Ziarul de Vrancea
1 feb 2020 907 vizualizări

Fotbalistul echipei Gaziantep FK, Alexandru Maxim, a înscris două goluri, duminică, în meciul câștigat de formația pregătită de Marius Șumudică, cu scorul de 5-1, în fața grupării la care este legitimat Paul Papp, Sivasspor, în etapa a XX-a a campionatului Turciei.

Sivasspor este lider în clasament. Maxim a marcat în minutele 4 și 44. Alexandru Maxim a jucat până în minutul 81, iar celălalt român de la Gaziantep FK, Alin Toșca, a fost integralist. La Sivasspor, Papp a fost rezervă. Sivasspor ocupă locul 1 în clasament, cu 41 de puncte, iar Gaziantep FK este pe nouă, cu 27 de puncte.

Ianis a debutat la Rangers

Fotbalistul Ianis Hagi, împrumutat de Glasgow Rangers de la Genk, a debutat la echipa scoțiană, sâmbătă, la partida de pe teren propriu cu Aberdeen, scor 0-0.La meciul contând pentru etapa a XXIV-a a campionatului Scoției, Hagi a intrat pe teren în minutul 76. Mijlocașul Ianis Hagi a semnat, vineri, cu gruparea scoțiană Glasgow Rangers, la care a fost împrumutat până în vară de Genk. Scoțienii îl pot transfera definitiv pe român la finalul împrumutului. La Glasgow, Hagi (21 de ani) va evolua sub comanda fostului internațional englez Steven Gerrard.Glasgow Rangers ocupă locul doi în clasament, cu 57 de puncte, iar Aberdeen este pe patru, cu 38 de puncte și un joc mai mult. Lider este Celtic Glasgow, care are 61 de puncte.

Gabi și Jaqueline triumfă în Franța

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian a câștigat, sâmbătă, titlul în proba de dublu din cadrul turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon (Franța), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după de a trecut în finală de cuplul Ekaterine Gorgodze (Georgia)/Raluca Șerban (Cipru) cu 7-6, 6-7, 10-8. Ruse și Cristian au câștigat după două oră și cinci minute de joc.Ruse și Cristian, convocate în premieră la echipa de Fed Cup a României, pentru meciul cu Rusia, din 7-8 februarie (Cluj), din play-off-ul competiției, câștigaseră în semifinale contra principalelor favorite, Iana Sizikova (Rusia)/Nina Stojanovic (Serbia). Acesta este al doilea titlu ITF câștigat împreună de Ruse și Cristian, după cel obținut la Arad (10.000 dolari) în august 2015. Cristian a obținut la Andrezieux-Boutheon cel mai important titlu al său la dublu, în timp ce pentru Ruse e al doilea, după cel câștigat în 218 la Montreux (60.000 dolari), alături de Andreea Mitu.

Pintilii se retrage

Mijlocașul FCSB Mihai Pintilii, confruntat cu mai multe accidentări, și-a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă, retragerea din cariera de jucător, la vârsta de 35 de ani.”Decizia era luată de 3-4 luni. Regretul carierei este că aș fi vrut să mai iau un titlu în ultimii trei ani, de când am revenit la Steaua. În rest, nu regret nimic. Am vorbit cu Rădoi în cantonament în Spania, aș fi fost onorat să fiu antrenat de idolul meu. A fost idolul meu și a fost un exemplu pentru mine și îi mulțumesc pentru el. Nu stă naționala în Pintilii”, a declarat el. Jucătorii FCSB i-au făcut o supriză lui Pintilii, intrând peste conferința de presă, aplaudându-l și oferindu-i un tricou inscripționat cu mesajul „Mulțumim, căpitane”. Pintilii a mai evoluat la formațiile Jiul Petroșani, Internațional Curtea de Ageș, Pandurii Târgu Jiu, Steaua, Al-Hilal și Hapoel Tel-Aviv. La echipa națională, Pintilii a disputat 43 de meciuri și a marcat un gol.

A început „Six Nations”

Echipa Irlandei a învins cu scorul de 19-12 (10-6) formația Scoției, într-o partidă din prima etapă a Turneului celor Șase Națiuni la rugby, disputată sâmbătă pe Aviva Stadium din Dublin. Noul căpitan al Irlandei, Johnny Sexton, a reușit toate cele 19 puncte ale gazdelor (un eseu, o transformare și 4 lovituri de penalitate), în timp ce pentru scoțieni a înscris Adam Hastings (4 lovituri de penalitate). Tot sâmbătă, în partida de deschidere a ediției din acest an a turneului, deținătoarea trofeului, Țara Galilor, s-a impus fără drept de apel, cu 42-0 (21-0), în fața reprezentativei Italiei. Derbiul primei runde: Franța – Anglia 27-24.

S-a stins și Bărbulescu

Fostul fotbalist al echipei Steaua București Ilie Bărbulescu, câștigător al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 62 de ani, informează pagina de facebook a clubului FC Argeș. Născut la Pitești, Bărbulescu a jucat la FC Argeș, FC Olt, Petrolul, Steaua, CS Mioveni și Callatis Mangalia. Cu Steaua, fostul fundaș a cucerit Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Supercupa Europei, în același an, titlul național, în 1985, 1986, 1987, și Cupa României, în 1985 și 1987. Cu FC Argeș, el a câștigat titlul național, în 1979. La echipa națională, Bărbulescu a evoluat de cinci ori.

Trump, Sanders și Nassar

Federația Americană de Gimnastică a făcut o ofertă de 215 milioane de dolari despăgubiri victimelor abuzurilor sexuale ale fostului medic al lotului național, Larry Nassar. Oferta a fost dezvăluită într-un plan de reorganizare de 76 de pagini depus de for la un tribunal comercial din Indiana. Propunerea a fost calificată drept “inadmisibilă” de avocatul a peste 200 dintre victime. “Sunt mai multe șanse ca Donald Trump să îl susțină pe Bernie Sanders decât ca victimele să accepte această ofertă”, a afirmat John Manly pentru New York Times. Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat în 2018 la închisoare pe viață pentru că a agresat sexual cel puțin 265 de victime, majoritatea gimnaste. În același an, federația de gimnastică a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.