Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Marius Stan candidează la președinția LPF

Ziarul de Vrancea
1 sep 2017 573 vizualizări

Fostul președinte al clubului Oțelul Galați Marius Stan a anunțat, vineri, că va candida la președinția Ligii Profesioniste de Fotbal, indiferent dacă actualul conducător, Gino Iorgulescu, se va înscrie în această cursă sau nu

"Am spus că am să candidez dacă nu candidează Gino. Dar am avut o discuție cu Gino și m-am decis să candidez și dacă va candida el. A fost o discuție așa, puțin deplasată și puțin lipsită de respect. Și atunci voi candida. Nu e un scaun pentru cineva destinat, se poate discuta orice, poți să faci o echipă dacă ai un proiect comun, un proiect nu ca să ne fie bine, lui Stan, lui Gino sau la un terț. Să fie bine fotbalului nostru. Cred că și experiența mea și a lui ar fi adus un plus, așa am considerat eu. Și pe termenii ăștia am vrut să am o discuție, care s-a închis abrupt. Înseamnă că nu vrei plusvaloare, înseamnă că vrei stagnare. Eu puteam să aduc un plus de valoare domeniului care m-a consacrat. Alegerile ar urma să fie în noiembrie", a declarat Stan, la Dolce Sport. Gino Iorgulescu este în funcția de președinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la ultimele alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani.

O româncă, în finala mondială

Sportiva română Ana Luiza Filiorianu s-a calificat în finala de la individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică ritmică de la Pesaro (Italia), după evoluțiile bune de la măciuci și panglică. Filiorianu a fost a 14-a în calificări la măciuci, cu 16,250 puncte, în timp ce ieșeanca Andreea Verdeș s-a clasat pe 25, cu 14,900. În calificările la panglică, Filiorianu s-a clasat a 17-a, cu 14,500, iar Verdeș a fost a 43-a, cu 12,850. În clasamentul la individual, după calificări, surorile ruse Dina și Arina Averina au ocupat primele locuri, la diferență considerabilă de restul plutonului. Dina Averina a fost prima, cu un total de 74,775 puncte, urmată de Arina Averina, cu 73,550 puncte. Filiorianu a fost a 20-a, cu 59,150 puncte, iar Verdeș a fost a 33-a, cu 55,850 puncte.

Cu suedezele, în Liga Campionilor

Formația Olimpia Cluj, campioana ultimelor șapte ediții ale Superligii Naționale feminine de fotbal, va întâlni formația suedeză Rosengrad, în 16-imile UEFA Women's Champions League. Duelurile din această fază a competiției se vor disputa în două manșe, pe 4–5 octombrie, respectiv 11–12 octombrie.

Am rămas doar cu greii

Sportivii Cristian Bodîrlău și Mark Stoica au fost eliminați, ieri, în preliminariile categoriei 90 de kilograme, la Campionatul Mondial de la judo de la Budapesta. Cristian Bodîrlău a pierdut chiar în primul tur al categoriei, cu azerul Mammadali Mehdiev, iar Mark Stoica, după un prim tur liber în grupa B, a cedat în fața coreeanului Gwan Dong-ham. Alți opt sportivi tricolori nu au reușit să treacă de preliminarii până acum. Cei care vor intra în continuare pe tatami fiind Luca Kunszabo și Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea și Mircea Croitoru (^100 kg). Campionatele Mondiale de la Budapesta se vor încheia în 3 septembrie.

Botoșani l-a luat pe Dumitraș

FC Botoșani a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că l-a achiziționat pe fundașul Andrei Dumitraș, ultima dată component al FC Viitorul, jucătorul semnând un contract valabil două sezoane Dumitraș s-a despărțit miercuri de FC Viitorul. În vârstă de 29 de ani, Dumitraș a mai colaborat cu tehnicianul Costel Enache la Ceahlăul Piatra Neamț. Pe lângă Ceahlăul și Viitorul, Dumitraș a mai evoluat de-a lungul carierei la CSM Roman, FCSB și CS „U” Craiova.

Româncele fac legea în Ungaria

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanțu s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Dunakeszi (Ungaria), cu premii totale de 60.000 de dolari. Cadanțu a trecut în sferturi de Tereza Smitkova, din Cehia, scor 6-2, 6-2, iar Irina Bara a fost învinsă de Katarina Zavatska, din Ucraina, scor 6-7, 6-3 , 3-6. Alexandra Cadanțu va juca în semifinale cu sportiva ucraineană Katarina Zavatska. La dublu, în  finală, perechea Irina Bara/Chantal Skamlova (România/Slovacia), cap de serie numărul 4, a trecut de cuplul Alexandra Cadanțu/Tereza Smitkova (România/Cehia), scor 7-6 , 6-4. Meciul a durat o oră și 41 de minute.

Amendă binemeritată

Tenismanul australian Nick Kyrgios a fost amendat cu 5.500 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la meciul de miercuri cu compatriotul său, John Millman, pierdut cu scorul de 3-6, 6-1, 4-6, 1-6. Kyrgios și-a distrus racheta și a înjurat la confruntarea de miercuri. Tenismanul în vârstă de 22 de ani a fost amendat cu 3.000 de dolari pentru "obscenități" și cu 2.500 de dolari pentru "distrugerea de rachete și echipamente", conform unui comunicat al organizatorilor. Nick Kyrgios, locul 14 mondial, a fost eliminat de compatriotul său John Millman, numărul 235, în primul tur la US Open.

Rooney, amețit la volan

Atacantul echipei Everton Wayne Rooney a fost reținut de poliție, joi seară, în apropierea locuinței sale din Cheshire, fiind bănuit de conducere sub influența băuturilor alcoolice, informează mirror.co.uk. Contactat de Daily Star, un purtător de cuvânt al poliției din Cheshire nu a dorit nici să infirme, nici să confirme această informație. Rooney, 31 de ani, este cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, cu 53 de goluri. La 23 august, el și-a anunțat retragerea din prima reprezentativă, al cărei căpitan a fost la multe partide și pentru care a disputat 119 meciuri.

Palatul lui Neymar

Fotbalistul brazilian Neymar și-a găsit locuință la Paris, după plecarea de la Barcelona. El va locui într-o casă de cinci etaje, cu piscină interioară și teren de 5.000 de metri pătrați. Potrivit postului RTL, Neymar va locui în comuna Bougival, de lângă Paris, unde stă și colegul lui de la PSG, Layvin Kurzawa. După ce a stat mai multe săptămâni într-un luxos hotel din Paris, Neymar a decis să se mute în casa de 1.000 de metri pătrați, aflată în apropiere de Camp des Loges, baza de pregătire a echipei Paris Saint-Germain. Bougival este o comună situată la vest de Paris, cu 9.000 de locuitori, iar, potrivit RTL, vecinii lui Neymar se tem mai mult de prezența paparazzilor și a fanilor, decât de reputația de petrecăreț pe care o are brazilianul.

Politica bate boxul

Meciul revanșă dintre Manny Pacquiao și australianul Jeff Horn nu va mai avea loc în acest an, din cauza angajamentelor filipinezului în calitate de senator. Meciul era programat la 12 noiembrie, la Brisbane. "Manny Pacquiao a decis că nu va boxa cu Jeff Horn în 2017. El va face parte dintr-o delegație oficială a statului Filipine care va vizita China în perioada propusă pentru meci. Pacquiao este hotărât să boxeze din nou în 2018 și să îl înfrunte într-o confruntare revanșă pe Jeff Horn", a declarat promotorul Dean Lonergan. La 2 iulie, Manny Pacquiao a fost învins de australianul Jeff Horn și a pierdut titlul de campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO. Pacquiao a contestat decizia și a cerut WBO să reanalizeze partida. Cei cinci arbitri-judecători care au reanalizat meciul au stabilit că decizia de a-l da câștigător pe australian este una corectă. Horn, în vârstă de 29 de ani, are un bilanț de 17 victorii și o remiză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.