Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Marin marchează în Belgia

Ziarul de Vrancea
28 dec 2017 672 vizualizări

Formația Standard Liège a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Kortrijk, într-un meci din etapa a XXI-a a campionatului Belgiei, în care a condus printr-un gol marcat de Răzvan Marin din penalty și a jucat în inferioritate numerică din minutul 42

Răzvan Marin, integralist la oaspeți, a transformat un penalti în minutul 65. De la Standard Liège a fost eliminat Uche Henry Agbo, în minutul 42. Pentru Kortrijk au înscris Cavanda (’83 - autogol) și Perbet (‘90Â^3). Standard Liège ocupă locul nouă în clasament, cu 26 de puncte, iar Kortrijk este pe 7, tot cu 26 de puncte, dar cu un golaveraj mai bun.

Craiova vrea un croat de la Lugano

Formația CS Universitatea Craiova, antrenată de italianul Devis Mangia, este interesată de transferul mijlocașului croat Antonini Culina de la FC Lugano, informează site-ul tuttomercatoweb.com.Mijlocașul a lucrat cu Mangia la Spezia, în sezonul 2013-2014, iar acum reprezintă unul dintre obiectivele echipei craiovene, notează sursa amintită. Antonini Culina, care mai are contract cu gruparea elvețiană până în vara anului 2019, a jucat 17 meciuri pentru Lugano în acest sezon, în toate competițiile, și a reușit două goluri și o pasă decisivă. Fotbalistul aflat în vederile Craiovei a jucat 15 minute în partida tur cu FCSB, din grupa G a Ligii Europa, câștigată de vicecampioana României cu scorul de 2-1, la Lucerna. În returul cu FCSB, el a dat o pasă decisivă în victoria obținută de echipa sa, pe Arena Națională, scor 2-1, meci în care a evoluat până în minutul 74.

Pancu versus Prunea

Foști fotbaliști de la echipele Rapid și Dinamo, printre care Marius Niculae, Vaile Caciureac, Daniel, Florin Prunea și Daniel Iftodi au participat la un meci demonstrativ în sala Rapid în fața a 700 de spectatori. Partida care a avut loc miercuri seara s-a încheiat cu scorul de 5-5. Pentru Rapid au marcat Valentin Bădoi, Daniel Pancu (3) și Cezar Zanfir, în timp ce pentru Dinamo au înscris Mihai Antal, Ionuț Bălan, Laurențiu Lică, Marius Niculae și Gabriel Răduță.

 

Kane pune condiții Realului

Harry Kane (24 de ani) a devenit, cu hat-trickul reușit în meciul Tottenham - Southampton 5-2, cel mai bun marcator al primelor cinci ligi din Europa. Internaționalul englez este o țintă mai veche a lui Florentino Perez, cel care vrea să-l transfere la Real Madrid, însă atacantul pune condiții pentru a accepta mutarea, scrie presa din Spania. Jurnaliștii de la Don Balon notează că Florentino Perez îl vede pe Kane ca pe omul ideal pentru înlocuirea lui Karim Benzema, fluierat copios la El Clasico. Spaniolii mai scriu că Harry Kane este conștient de interesul Realului și vrea să profite de acest lucru. Mai exact, atacantul englez pune o condiție la sosirea sa pe Bernabeu. Dorința sa este clară: să fie titular în echipa "albilor", iar postul să nu-i fie cumva amenințat. Pentru asta, trebuie îndeplinită o condiție: Benzema să plece. 24 de goluri în 24 de meciuri a marcat Kane în sezonul 2016/2017 pentru Tottenham și are o cotă de piață de 80 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Victorie asupra Elveției

Naționala de handbal masculin a României a învins, la Schaffhausen, reprezentativa Elveției cu scorul de 32-28, în meci amical programat înaintea turneului Yellow Cup, tot în Elveția. Partida s-a disputat miercuri seară, la Schaffhausen, iar de acolo tricolorii au plecat la Winterthur, unde astăzi debutează Yellow Cup. Alături de România mai participă Elveția, Rusia și Serbia. În prima zi, România va juca în compania Rusiei, iar Elveția cu Serbia, urmând ca sâmbătă câștigătoarele să joace finala competiției amicale, iar învinsele meciul de clasament. După revenirea în țară, naționala antrenată de Xavi Pascual se va cantona la Călărași, unde va avea loc, în 5 și 6 ianuarie, Trofeul Carpați, alături de Tunisia, Portugalia și Bahrain.

Nadal mai face pauză

Spaniolul Rafael Nadal, locul 1 ATP, a anunțat că va lipsi de la turneul de la Brisbane, competiție care va începe duminică.  “Îmi pare rău să vă anunț că nu voi veni la Brisbane în acest an. Am vrut să particip, dar încă nu sunt pregătit, după sezonul lung și startul întârziat al pregătirilor. îmi voi vedea fanii australieni când voi sosi la Melbourne, în 4 ianuarie, și voi începe acolo pregătirile pentru Australian Open”, a scris Nadal pe Facebook. Rafael Nadal s-a retras după primul meci disputat la Turneul Campionilor, în noiembrie, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. El s-a retras și de la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.

Cel mai scump fundaș din lume

Fotbalistul Virgil van Dijk, în vârstă de 26 de ani, a devenit cel mai scump fundaș din lume, gruparea Southampton ajungând, ieri, la un acord cu Liverpool, conform căruia îl va transfera pe olandez la echipa lui Jürgen Klopp în schimbul sumei de 75 de milioane de lire sterline, la 1 ianuarie, relatează BBC. Southampton și Liverpool au anunțat transferul, fără să precizeze suma. Gruparea Southampton a menționat însă că este vorba de o sumă record pentru un fundaș. Van Dijk va fi legitimat la Liverpool în prima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, 1 ianuarie. Virgil van Dijk a fost dorit de Liverpool și la finalul sezonului trecut, însă atunci un eventual transfer a picat, iar clubul englez și-a cerut scuze pentru că l-a abordat ilegal pe jucător. 

Wenger pe urmele lui sir Alex

Tehnicianul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, va egala astăzi recordul lui Alex Ferguson de 810 meciuri în Premier League, ca antrenor, informează L’Equipe. Wenger antrenează Arsenal Londra din 1996. De atunci, el s-a aflat pe bancă la 809 partide din prima ligă engleză, obținând 467 de victorii, 197 de remize și 145 de înfrângeri.  Recordul numărului de prezențe pe banca tehnică în Premier League îi aparține lui Alex Ferguson, antrenorul echipei Manchester United în perioada 1986-2013. în cele 810 partide, Ferguson a înregistrat 528 de victorii, 168 de remize și  114 înfrângeri. Poziția a treia în topul antrenorilor cu cele mai multe prezențe în Premier League este ocupată de Harry Redknapp – 641 (236 de victorii, 167 de remize, 238 înfrângeri).

Nebunul rătăcitor

Uruguayanul Sebastian Abreu a stabilit, în această săptămână, un record mondial, semnând pentru al 26-lea club din carieră, Audax Italiano (Chile). Abreu, în vârstă de 41 de ani, a fost international uruguayan în perioada 1996-2012 (70 de meciuri, 26 de goluri). Poreclit “El Loco” (Nebunul) Abreu a jucat de-a lungul carierei în 11 țări, pentru echipele Defensor, San Lorenzo, Deportivo La Coruna, Gremio, Tecos, Nacional, Cruz Azul, America, Sinaloa, Monterrey, San Luis, Tigres, River Plate, Beitar Ierusalim, Real Sociedad, Aris, Botafogo, Figueirense, Rosario Central, Aucas, Sol de America, Santa Tecla, Bangu, Central Espanol și Puerto Montt.

Blat în Portugalia

Patru componenți ai echipei Rio Ave au fost puși sub acuzare pentru că ar fi primit bani pentru a pierde un meci cu Feirense, din etapa a XX-a a ediției 2016/2017 a campionatului Portugaliei, relatează SIC Noticias. Potrivit sursei citate, cel puțin patru fotbaliști de la Rio Ave au fost abordați înaintea partidei din februarie de intermediari care le-au oferit bani pentru a pierde jocul. Poliția Judiciară a strâns dovezi cu privire la infracțiunea comisă, iar patru fotbaliști au fost audiați și puși sub acuzare. SIC Noticias notează că intermediarii care i-au abordat pe fotbaliști sunt specializați în trucarea meciurilor în beneficiul pariorilor. Suspiciunile cu privire la meciul Feirense – Rio Ave au apărut înainte de disputarea partidei, când Jogos Santa Casa a suspendat pariurile legate de acest joc, din cauza volumului atipic al mizelor. Cotidianul O Jogo a scris că suspiciunile au fost declanșate după ce un parior chinez a mizat suma de 100.000 de euro. Echipa Rio Ave a fost învinsă de Feirense, cu scorul de 2-1, la 6 februarie, în prima ligă portugheză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.