Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Marica îl laudă pe Ianis

Ziarul de Vrancea
18 mar 2019 489 vizualizări

Ciprian Marica (33 de ani) a vorbit despre convocarea lui Ianis Hagi (20 de ani) la echipa națională a României

Fostul internațional a mărurisit că este adeptul jucătorilor tineri și l-a lăudat pe golgeterul fostei campioane. “Mie personal îmi place Ianis Hagi, este un puști care promite foarte mult, a și demonstrat că este decisiv în unele jocuri la Viitorul. Este foarte tânăr, fluctuațiile de evoluție se văd, are execuții, are acea sclipire de care avem nevoie și, de ce nu, poate în timpul jocului poate veni cu o lovitură liberă, o execuție care să ne aducă aminte de tatăl său. Nu știu ce opțiuni și cum va aborda Cosmin Contra, nu știu care va fi strategia jocului. Important e să alegi și jucătorii cei mai în formă. Eu sunt adeptul jucătorilor tineri și aș merge pe mâna lor”, a spus Marica pentru ProSport.

Tudorie, convocat la tineret

Atacantul Alexandru Tudorie a fost convocat de către selecționerul Mirel Rădoi la naționala de fotbal U21 a României pentru cantonamentul din Spania. Atacantul echipei FC Voluntari, cu șapte  goluri marcate în acest sezon, îl va înlocui pe Andrei Ivan, “promovat” la echipa de seniori după accidentarea lui George Țucudean. Tricolorii “under 21” s-au reunit la Buftea, duminică, pentru stagiul de pregătire din Spania, din perioada 19-26 martie. La 21 martie, de la 19.45, la Granada, România va întâlni Spania, iar la 25 martie, de la 19.00, la Marbella, tricolorii vor da piept cu Danemarca.

Ionuț Radu în echipa etapei

Ionuț Radu (21 de ani), căpitanul naționalei U21 a României, a bifat o performanță remarcabilă în urma meciului cu Juventus, din Serie A.  Portarul celor de la Genoa a închis poarta în fața torinezilor, echipa sa a învins cu 2-0, iar evoluția foarte bună l-a dus în primul “11” al celor mai buni tineri din Europa. Statisticienii de la whoscored.com i-au acordat lui Radu nota 6.49 și l-au inclus într-o echipă din care mai fac parte Jadon Sancho (18 ani; Borussia Dortmund), Leon Bailey (18 ani; Bayer Leverkusen) sau Ibrahima Konate (19 ani; Red Bull Leipzig).Ionuț Radu face parte din lotul convocat de Mirel Rădoi, pentru amicalele cu Spania și Danemarca. Meciurile au loc pe 21, respectiv 25 martie și au ca scop pregătirea Campionatului European din acest an. România farte parte din Grupa C, alături de Anglia, Croația și Franța.

Înfrângere grea pentru Blaj

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a fost învinsă Sibiu, de formația italiană Busto Arsizio, cu scorul de 0-3 (-19, -16, -14), în manșa tur din finala Cupei CEV. Partida retur va avea loc în Italia, în 26 martie, de la ora 21.30 (ora României), iar câștigătoarea din dubla manșă va fi noua deținătoare a trofeului CEV.Volei Alba Blaj s-a calificat în a doua finală de cupă europeană din istoria sa, după ce a eliminat pe Știința Bacău în semifinalele Cupei CEV, cu 3-0 și 3-0. Adversara din finală, Busto Arsizio, a trecut tot cu un dublu 3-0 de Bekescsaba în semifinale. Volei Alba Blaj a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, dar în actuala stagiune a ratat faza grupelor competiției și a continuat direct în optimile Cupei CEV.

Deschamps, pe urmele lui Löw

Aflat sub contract până în 2020, selecționerul Didier Deschamps a declarat că și-ar dori să continue la naționala Franței și la Cupa Mondială din Qatar, din 2022. “Evident că mi-ar plăcea să continui până la Cupa Mondială din 2022, din Qatar. Acum am o relație foarte bună cu președintele Noël Le Graët. Am contract până la Campionatul European de anul viitor, asta e singura certitudine. Apoi, dacă pot continua până la Cupa Mondială, evident că nu m-ar deranja, dar vom vedea. Oricum, totul ține de rezultate. Dar înainte de 2022, trebuie să ne gândim la 2020”, a afirmat tehnicianul.El vede un exemplu bun în Joachim Löw, care conduce naționala Germaniei de 12 ani. “Joachim Löw este un bun exemplu, el are continuitate și un nivel bun”, a mai spus Deschamps.

PSG a învins UEFA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a dat dreptate clubului Paris Saint-Germain în conflictul cu UEFA privind fair-play-ul financiar. “Apelul depus de TAS la 3 octombrie 2018 contra deciziei UEFA din 19 septembrie 2018 a fost admis, iar decizia atacată este anulată”, a anunțat TAS. Instanța de control financiar a UEFA a decis, în septembrie, să redeschisă dosarul PSG, clasat în iunie, după ce în vara anului 2017 gruparea franceză a cheltuit peste 400 de milioane de euro pentru transferurile lui Neymar și Kylian Mbappé.

Varanne pleacă de la Real

La primul meci după revenirea lui Zinédine Zidane pe banca tehnică, Real Madrid a câștigat în La Liga cu Celta Vigo, scor 2-0, și a rămas pe locul trei în campionat.  Francezul a rezolvat și transferul lui Eder Militao (21 de ani) de la FC Porto, dar înainte de venirea brazilianului, un jucător de bază și-ar fi înaintat intenția de a pleca de pe “Santiago Bernabeu”. Potrivit celor de la L'Equipe, campionul mondial Raphael Varane (25 de ani) și-ar dori ca din vară să-și găsească o nouă echipă. Acesta ar fi invocat motivul că a câștigat toate trofeele alături de madrileni și nu dorește ca perioada slabă prin care trec aceștia să-i afecteze imaginea. Varane este jucătorul lui Real Madrid din 2011, când aceștia au plătit zece milioane de euro pentru a-l aduce de la RC Lens. Contractul său cu echipa din capitala Spaniei este valabil până în 2022.

Ronaldo, în sprijinul chelioșilor

 Atacantul portughez al echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, și-a lansat în Spania o clinică de transplant de păr. Ronaldo a fost prezent la inaugurarea clinicii ce face parte din grupul Insparya, la care fotbalistul deține 50 la sută. “Alopecia este o mare problemă în Europa și în lume și noi dorim să-i ajutăm pe oameni să-și îmbunătățească aprecierea de sine și să nu fie rușinați să vină la noi. Fiecăruia îi place să aibă grijă de imaginea lui și eu sunt un foarte bun exemplu în acest sens. De aceea când Paulo Ramos mi-a spus despre acest proiect am realizat imediat că este ceva unic. Proiectul va fi un succes, dorim să-i ajutăm pe spanioli și economia Spaniei”, a declarat Ronaldo. Insparya deține deja zece clinici similare în Portugalia, unde au fost realizate aproximativ 35.000 de transplanturi. Un tratament durează șase ore și costă între 4.000 și 7.000 de euro.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.