Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mai înscrie și Ianis

Ziarul de Vrancea
29 aug 2020 918 vizualizări

Fotbalistul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, a înscris un gol în meciul câștigat, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0, în fața formației Hamilton, în etapa a șasea a campionatului Scoției

Hagi a marcat în minutul 16. Celălalt gol al învingătorilor a fost înscris de Tavernier, în minutul 20. Ianis Hagi a jucat până în minutul 83. De la gazde a fost eliminat McMann, în minutul 76. Echipa românului este lider în clasament, cu 16 puncte (cinci victorii, o remiză). Poziția a doua este ocupată de Hibernian, care are 13 puncte și un joc mai puțin.

Una caldă, una rece

Echipa de handbal masculin HCDS Constanța a învins sâmbătă, pe teren propriu, formația rusă HC Viktor Stavropol, scor 26-18 (11-8), în manșa tur din turul I al EHF European League (fosta Cupa EHF). Partida retur va avea loc în Rusia, în 6 septembrie, pentru calificarea în turul secund al competiției. Tot sâmbătă a jucat și Potaissa Turda cu croații de la HRK Gorica, scor 24-26 (12-11), în aceeași fază a competiției și cu manșa retur programată în 5 septembrie. Ambele partide s-au disputat fără spectatori, conform reglementărilor în vigoare. Toți jucătorii au fost testați Covid-19, iar rezultatele au fost negative. De asemenea, jucătorii de rezervă și membrii stafurilor tehnice au purtat măști de protecție.

A început „Marea Buclă”

Ciclistul norvegian Alexander Kristoff (UAE Emirates) a câștigat sâmbătă, la sprint, prima etapă a Turului Franței 2020, marcată de o succesiune de căzături din cauza carosabilului umed în urma ploii.

Rutierul norvegian a devenit și primul purtător al tricoului galben de lider al acestei ediții, care se desfășoară într-un context sanitar deosebit din cauza pandemiei de coronavirus, cu mască obligatorie și acces restricționat al publicului. El a fost urmat în același timp de danezul Mads Pedersen (Trek) și de olandezul Cees Bol (Sunweb). Etapa a doua, disputată pe traseului Nice-Haut Pays-Nic (186 km) a revenit francezului Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). Pentru Alaphilippe este a cincea victorie de etapă în Turul Franței. Etapa următoare va avea loc astăzi între Nisa și Sisteron, pe distanța de 198 de kilometri.

Arsenal a câștigat „Charity Shield”

Formația Arsenal Londra a învins, sâmbătă, pe stadionul Wembley, cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, echipa Liverpool, și a câștigat Supercupa Angliei. Înainte de trecerea la loviturile de departajare, scorul era 1-1, prin golurile marcate de Aubameyang (’12) pentru Arsenal și Minamino (’73) pentru Liverpool.La loviturile de departajare au marcat Nelson, Maitland-Niles, Cedric, Luiz și Aubameyang pentru Arsenal, respectiv Salah, Fabinho, Minamino și Jones pentru Liverpool. Brewster a ratat. Arsenal Londra este deținătoarea Cupei Angliei, iar Liverpool este câștigătoarea Premier League. Pentru Arsenal este a 16-a Supercupă a Angliei, prima de după 2017.

Hamilton nu se mai oprește

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri, Marele Premiu al Belgiei, a șaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Hamilton este al cincilea succes din acest sezon. Pe locul doi a terminat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei Max Verstappen (Red Bull Racing). Top 10 este completat de Daniel Ricciardo (Rénault), Esteban Ocon (Rénault), Alexander Albon (Red Bull Racing), Lando Norris (McLaren), Pierre Gasly (AlphaTauri), Lance Stroll (Racing Point) și Sergio Perez (Racing Point). Cursa următoare, Marele Premiu al Italiei, va avea loc în data de 6 septembrie, la Monza.

Messi n-a venit la teste

Fotbalistul argentinian Lionel Messi nu s-a alăturat coechipierilor săi de la FC Barcelona, prezenți, ieri, la recoltarea probelor pentru testele PCR de depistare a noului coronavirus, informează presa spaniolă. Absența lui Messi era așteptată, după ce starul argentinian a transmis în această săptămână conducerii FC Barcelona că vrea să plece de la echipă și ar fi anunțat gruparea catalană că nu se va prezenta la testarea pentru coronavirus, obligatorie pentru reluarea pregătirii în vederea noului sezon. Conducerea clubului consideră absența jucătorului ca un act de indisciplină și va decide astăzi posibile sancțiuni. În schimb, la centrul de antrenament s-a prezentat uruguayanul Luis Suarez, prieten cu Messi și despre care s-a scris că ar fi fost pus pe lista de transferuri de noul antrenor Roland Koeman. 

A început Liga a II-a

Rezultate înregistrate în partidele disputate, sâmbătă, în prima etapă a Ligii a II-a: CSM Slatina – Dunărea Călărași 0-1; Comuna Recea – AFK Csikszereda 0-1; ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 0-0; Unirea Slobozia – Turris Turnu Măgurele 1-0; Gloria Buzău – Concordia Chiajna 1-1; Victoria Târgu Jiu – Rapid 1-3. Astăzi de la ora 17.30, se joacă meciul Aerostar Bacău - Universitatea Cluj, iar mâini, de la ora 19.30, este programată partida Petrolul - Farul Constanța, în aceeași etapă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.